Articole


Pagini: <<12345678>>
Arta de a IUBI

Arta de a IUBIma aflu in acel loc in care padurea si muntele se uneste cu cerul, in care parca respiri liniste... Muntii Trascau, in apropierea Manastirii Ramet. Un loc perfect pentru a crea, pentru ca intr-adevar, ceea ce pregatesc pentru Tabara "Iubeste si lasa-te iubit!" din Grecia, este creatie.

Dar mai intai, sa-ti impartasesc ceva... despre mine. Celor care au fost la cursurile pe care le-am sustinut le-am mai povestit.

Citeste mai mult..
Ce a insemnat pentru mine dezvoltarea personala?

Ce a insemnat pentru mine dezvoltarea personala?

 

 In ultimul timp, am intalnit tot mai multi oameni care isi indreapta atentia spre ei insisi. Care isi pun intrebari, care cauta raspunsuri, care vor ceva mai mult, mai bun, mai profund, mai autentic.

Am observat ca varsta este un numar nesemnificativ si ca de multe ori intrebarile sunt aceleasi si la 15-16 ani si la 40-50 si chiar 60 de ani. Poate te intrebi de ce sa vii la dezvoltare personala, ce poate sa imi aduca asta, ce pot sa aflu acolo, sa gasesc....bineinteles fiecare descopera altceva, pentru fiecare, experienta este diferita...insa ceea ceea ce descoperi intr-un final este la fel...... te descoperi pe TINE, te intorci la TINE....te intorci ACASA.

Citeste mai mult..
Emotii mature vs emotii imature

Emotii mature vs emotii imature

De ce cateodata, reactionam imatur si copilaros? Reactiile imature pe care nu le putem stapani sunt cauza celor mai multe conflicte. In termeni psihologici acest lucru se numeste regresie in varsta. De multe ori nu realizam atunci cand apare acest comportament, dar apare credinta ca cei din jurul nostru provoaca reactiile pe care le avem.

Creierul nostru scaneaza in permanenta mediul inconjurator si tot ceea ce se intampla si compara experientele prezente cu experiente asemanatoare din trecutul nostru. Atunci cand un trigger, un stimul prezent declanseaza o amintire, creierul nostru cauta informatiile aditionale acelei amintiri, cum ar fi consecintele sau raspunsurile posibile. Daca exista emotii intense asociate cu amintirea respectiva ele vor fi deasemenea declansate.

Citeste mai mult..
„POARTA SPRE 2015”

„POARTA SPRE 2015”

Exercitiu de imagerie ghidata

„ Gaseste o pozitie confortabila … inspiri si expiri … si cu fiecare expir … esti din ce in ce mai aproape de acea stare speciala … inrudita cu relaxarea, … cu semi-visarea dinainte de a adormi, … acea stare … pe care o poti lasa sa vina de la sine, … treptat, … pe masura ce te scufunzi din ce in ce mai mult … in scaun … sau in fotoliu, … indiferent daca simti aceasta senzatie ca si cum corpul iti este din ce in ce mai usor, … sau dimpotriva, ... din ce in ce mai greu, … mai relaxat, … ca o senzatie de scufundare … si plutire ... in acelasi timp...

Citeste mai mult..
Schimbarea- singura constanta din viata noastra.

Schimbarea- singura constanta din viata noastra.

Unii oameni nu doresc schimbarea, iar acest lucru este in regula atata timp cat sunt feiriciti. Atunci cand nu mai suntem fericiti si ne opunem schimbarii practic ratam sansa de a avea o viata implinita.
Schimbarea poate sa fie un proces de lunga durata, drumul spre obiectivul dorit fiind presarat de provocari.
Atunci cand dorim sa facem o schimbare este recomandat sa acordam atentie urmatoarelor aspecte:

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>