Articole


Pagini: <<12345678>>
Emotii mature vs emotii imature

Emotii mature vs emotii imature

De ce cateodata, reactionam imatur si copilaros? Reactiile imature pe care nu le putem stapani sunt cauza celor mai multe conflicte. In termeni psihologici acest lucru se numeste regresie in varsta. De multe ori nu realizam atunci cand apare acest comportament, dar apare credinta ca cei din jurul nostru provoaca reactiile pe care le avem.

Creierul nostru scaneaza in permanenta mediul inconjurator si tot ceea ce se intampla si compara experientele prezente cu experiente asemanatoare din trecutul nostru. Atunci cand un trigger, un stimul prezent declanseaza o amintire, creierul nostru cauta informatiile aditionale acelei amintiri, cum ar fi consecintele sau raspunsurile posibile. Daca exista emotii intense asociate cu amintirea respectiva ele vor fi deasemenea declansate.

Citeste mai mult..
„POARTA SPRE 2015”

„POARTA SPRE 2015”

Exercitiu de imagerie ghidata

„ Gaseste o pozitie confortabila … inspiri si expiri … si cu fiecare expir … esti din ce in ce mai aproape de acea stare speciala … inrudita cu relaxarea, … cu semi-visarea dinainte de a adormi, … acea stare … pe care o poti lasa sa vina de la sine, … treptat, … pe masura ce te scufunzi din ce in ce mai mult … in scaun … sau in fotoliu, … indiferent daca simti aceasta senzatie ca si cum corpul iti este din ce in ce mai usor, … sau dimpotriva, ... din ce in ce mai greu, … mai relaxat, … ca o senzatie de scufundare … si plutire ... in acelasi timp...

Citeste mai mult..
Schimbarea- singura constanta din viata noastra.

Schimbarea- singura constanta din viata noastra.

Unii oameni nu doresc schimbarea, iar acest lucru este in regula atata timp cat sunt feiriciti. Atunci cand nu mai suntem fericiti si ne opunem schimbarii practic ratam sansa de a avea o viata implinita.
Schimbarea poate sa fie un proces de lunga durata, drumul spre obiectivul dorit fiind presarat de provocari.
Atunci cand dorim sa facem o schimbare este recomandat sa acordam atentie urmatoarelor aspecte:

Citeste mai mult..
Emotiile negative – ce ne facem cu ele?

Emotiile negative – ce ne facem cu ele?

(scris de Andreea Doru - Masterand NLP, Bucuresti....multumim Andreea!)

Cand a fost ultima data cand ai fost cu adevarat bucuros? Parca iti vine greu sa iti amintesti. Dar cand a fost ultima data cand te-ai enervat?

Zi de zi suntem “asaltati” de diverse probleme, care ne consuma intr-un mod ineficient energia.
La job te trezesti intr-o valtoare de sentimente: stress (lucrurile trebuiau predate de ieri), nervi ( x sau y nu si-au facut partea lor de treaba, seful te-a luat in colimator), furie, vinovatie. Si uite-asa trec 8 ore pe zi din viata ta in care nu prea ti-ai mai lasat timp sa te bucuri. Cate astfel de ore se strang intr-o luna? Dar intr-un an?

Citeste mai mult..
Tu cat de mult te apreciezi?

Tu cat de mult te apreciezi?

Sentimentul lipsei de valoare pe care toti il experimentam la un moment dat intr-o masura mai mare sau mai mica poate functiona precum o credinta limitativa care se auto-indeplineste. Aceasta stare sau sentiment isi va pune mereu amprenta asupra comportamentului tau ducand la auto-sabotare. A fi constient de propria valoare este probabil cel mai important ingredient al unei vieti fericite si implinite.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>