Articole


Pagini: <<12345678>>
12 semne ale maturitatii emotionale

12 semne ale maturitatii emotionale


Maturitatea emotionala se refera la abilitatea de a intelege si de a gestiona propriile emotii. Maturitatea emotionala este un pas important pentru o viata fericita si implinita. Definesti ceea ce vrei in proprii termeni, nu in cei ai societatii. Maturitatea emotionala se observa prin compotamentul pe care il ai. Atunci cand te confrunti cu o situatie dificila, nivelul maturitatii emotionale este unul dintre cei mai importanti factori care determina capacitatea de coping.

Fiecare persoana are un alt nivel de maturitate emotionala. Acesta poate creste si se poate imbunatatii constant pe parcursul vietii.

 

Citeste mai mult..
Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Legatura dintre parinte si copil evolueaza in permanenta si ea dureaza toata viata. Asa cum perioada adolescentei este una plina de provocari pentru tanarul adolescent si parinte, asa perioada adulta isi aduce aportul propriu in relatia cu parintii.
In aceasta perioada apar schimbari de ambele parti care pot afecta relatia dintre tine si parintii tai, fiecare facand propriile „greseli ”.

Copiii, chiar daca sunt la varsta adulta se bazeaza inca pe parinti sa le indeplineasca aceleasi nevoi, dar sa le si ofere independenta de care au nevoie. Parintii au tendinta de a pastra aceeasi relatie ca aceea din perioada copilariei, neintelegand de ce copilul nu se mai maturizeaza.
 

Citeste mai mult..
Infidelitatea. De ce apare?

Infidelitatea. De ce apare?

Ce inseamna a insela? Una din definitiile citite recent sustinea ca a insela se refera la un intreg comportament pe care o persoana il are si pe care e de preferat ca partenerul sa nu il afle. Fiecare are propria defintie despre a insela si fiecare stabileste care sunt limitele pe care le accepta.

Oamenii inseala din diverse motive, dar undeva la baza lor sta unul singur autoabandonarea. Autoabandonarea se refera la comportamentul nostru prin care negam orice senzatie, sentiment inconfortabil.

Autoabandonarea duce la senzatia de gol interior pe care incercam sa il umplem cu ceva din exterior.
 

Citeste mai mult..
Valori si credinte

Valori si credinte

A intelege ce sunt valorile si credintele reprezinta un pas important in dezvoltarea noastra personala.
 

Cu totii avem un sistem intern de valori si credinte pe care l-am dezvoltat pe parcursul vietii. Valorile si credintele care stau la baza lor determina comportamentul si atitudinea noastra fata de evenimentele din viata noastra.

Valori

Valorile reprezinta lucrurile, aspectele importante din viata noastra si pot include aspecte precum egalitatea, onestitatea, familia, sanatatea, libertatea , loialitate. Fiecare persoana da un sens propriu valorilor sale.  Acestea ne afecteaza la nivel inconstient, iar actiunile pe care le luam sunt determinate de valorile pe care le avem.


 

 

Citeste mai mult..
Procrastinarea

Procrastinarea

Procrastinarea se refera la amanarea realizarii unei sarcini, a unui obiectiv atat in plan personal cat si profesional. De cele mai multe ori, procrastinarea apare atunci cand ne simtim coplesiti, cand sarcina pe care o avem este prea grea sau este neplacuta.

Cum depasim procrastinarea?
1. Recunoaste momentele exacte in care amani realizarea unei sarcini.
De exemplu, atunci cand ne ocupam de lucrurile care nu au o prioritate atat de mare, cand asteptam momentul potrivit sau starea potrivita pentru a incepe o anumita sarcina, cand amanam realizarea unui lucru cu toate ca suntem constienti de importanta acestuia.
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>