Articole


Pagini: <<12345678>>
Stima de sine scazuta la femei si relatiile de cuplu.

Stima de sine scazuta la femei si relatiile de cuplu.

 

Stima de sine scazuta interfereaza cu abilitatea de a creea o relatie autentica si reciproca. Daca tu crezi ca nu esti suficient de buna, cum crezi ca un barbat te-ar putea alege? Stima de sine scazuta duce la sabotarea relatiilor care au potential sau la acceptarea unor relatii carenumar sa confirme ca nu esti suficient de buna.
Stima de sine scazuta preia diverse forme in relatiile pe care le avem sau pe care dorim sa le avem:
 

Citeste mai mult..
12 semne ale maturitatii emotionale

12 semne ale maturitatii emotionale


Maturitatea emotionala se refera la abilitatea de a intelege si de a gestiona propriile emotii. Maturitatea emotionala este un pas important pentru o viata fericita si implinita. Definesti ceea ce vrei in proprii termeni, nu in cei ai societatii. Maturitatea emotionala se observa prin compotamentul pe care il ai. Atunci cand te confrunti cu o situatie dificila, nivelul maturitatii emotionale este unul dintre cei mai importanti factori care determina capacitatea de coping.

Fiecare persoana are un alt nivel de maturitate emotionala. Acesta poate creste si se poate imbunatatii constant pe parcursul vietii.

 

Citeste mai mult..
Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Legatura dintre parinte si copil evolueaza in permanenta si ea dureaza toata viata. Asa cum perioada adolescentei este una plina de provocari pentru tanarul adolescent si parinte, asa perioada adulta isi aduce aportul propriu in relatia cu parintii.
In aceasta perioada apar schimbari de ambele parti care pot afecta relatia dintre tine si parintii tai, fiecare facand propriile „greseli ”.

Copiii, chiar daca sunt la varsta adulta se bazeaza inca pe parinti sa le indeplineasca aceleasi nevoi, dar sa le si ofere independenta de care au nevoie. Parintii au tendinta de a pastra aceeasi relatie ca aceea din perioada copilariei, neintelegand de ce copilul nu se mai maturizeaza.
 

Citeste mai mult..
Infidelitatea. De ce apare?

Infidelitatea. De ce apare?

Ce inseamna a insela? Una din definitiile citite recent sustinea ca a insela se refera la un intreg comportament pe care o persoana il are si pe care e de preferat ca partenerul sa nu il afle. Fiecare are propria defintie despre a insela si fiecare stabileste care sunt limitele pe care le accepta.

Oamenii inseala din diverse motive, dar undeva la baza lor sta unul singur autoabandonarea. Autoabandonarea se refera la comportamentul nostru prin care negam orice senzatie, sentiment inconfortabil.

Autoabandonarea duce la senzatia de gol interior pe care incercam sa il umplem cu ceva din exterior.
 

Citeste mai mult..
Valori si credinte

Valori si credinte

A intelege ce sunt valorile si credintele reprezinta un pas important in dezvoltarea noastra personala.
 

Cu totii avem un sistem intern de valori si credinte pe care l-am dezvoltat pe parcursul vietii. Valorile si credintele care stau la baza lor determina comportamentul si atitudinea noastra fata de evenimentele din viata noastra.

Valori

Valorile reprezinta lucrurile, aspectele importante din viata noastra si pot include aspecte precum egalitatea, onestitatea, familia, sanatatea, libertatea , loialitate. Fiecare persoana da un sens propriu valorilor sale.  Acestea ne afecteaza la nivel inconstient, iar actiunile pe care le luam sunt determinate de valorile pe care le avem.


 

 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>