Articole


Pagini: <<12345678>>
Cat de important este limbajul nonverbal?

Cat de important este limbajul nonverbal?

Atunci cand vezi o persoana incruntata, cu capul aplecat si umerii lasati poti sa presupui ca acea persoana nu se simte foarte confortabil si in largul ei. Dar ce apare prima data? Postura corpului sau starea proasta?

Limbajul corporal reflecta deseori emotiile noastre. Invatand modul in care corpul, gesturile, expresia fetei si chiar tonul vocii influenteaza starea noastra, vei constientiza mult mai bine factorii care ne influenteaza dispozitia si vei avea un avantaj in situatiile importante precum un interviu, o negociere sau semnarea unui contract.

Citeste mai mult..
Ce este scenariul de viata?

Ce este scenariul de viata?

Inca din copilarie ne creem o poveste despre viata noastra si despre cum va fi ea, poveste care cuprinde perceptiile noastre despre noi insine si despre lume. Aceasta poveste este unica si se numeste scenariu de viata.

Scenariul de viata influenteaza la nivel inconstient modul in care ne traim viata, decizile pe care le luam, gandurile pe care le avem, ceea ce credem ca putem sau nu putem sa facem. Scenariul de viata ne formeaza imaginea de sine.

Citeste mai mult..
Cum facem fata regretului?

Cum facem fata regretului?

Multi dintre noi ne confruntam cu dezamagiri, regrete, lucruri pe care ne-am fi dorit sa le facem dar pe care din diverse motive nu le-am dus la indeplinire.
Este important sa realizam ca oricand putem sa facem lucruri noi, lucururi pe care le dorim. Niciodata nu este prea tarziu.

1. Identifica punctele slabe.
Atunci cand ne recunoastem punctele slabe apare un sentiment de vinovatie, de judecata, referitor la lucrurile pe care le-am facut sau pe care nu le-am facut. Alternativa sanatoasa este de a accepta faptul ca toata lumea face greseli si ca deciziile pe care le luam sunt cele pe care le consideram cele mai bune la momentul oportun. Este foarte important sa ne concentram asupra aspectelor pe care le putem schimba.

Citeste mai mult..
5 pasi pentru a-ti extinde zona de confort!

5 pasi pentru a-ti extinde zona de confort!

Cu totii avem tendinta de a evita anumite lucruri care ne sunt neplacute si cu care nu vrem sa ne confruntam.

Cateodata acest disconfort are un rol pozitiv, de protectie impotriva unui potential pericol. Dar, de foarte multe ori disconfortul pe care il resimtim nu semnaleaza un pericol real.

Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca incepi sa canti in mijlocul unui mall?! Cel mai probabil vei avea parte de cateva zambete, priviri ciudate sau in cel mai rau caz una, doua remarci. Cu toate acestea, cred ca putini sunt cei care ar face acest lucru. De ce? Pentru ca in interiorul tau treiesti o stare groaznica de jena, rusine, disconfort si ai impresia ca ar fi unul dintre cele mai ingrozitoare lucruri care s-ar putea intampla.

Citeste mai mult..
3 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa intrii intr-o relatie

3 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa intrii intr-o relatie

Multi dintre noi intram in relatii din dorinta de a nu ramane singuri. Speram ca o relatie va umple golul pe care de multe ori il resimtim.

Scopul unei relatii nu este acela de a ne face fericiti. Starea de bine, fericirea nu depinde de existenta unui anumit partener in viata noastra.

Inainte de incepe o relatie pune-ti 3 intrebari importante.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>