Articole


Pagini: <<12345678>>
5 pasi pentru a-ti extinde zona de confort!

5 pasi pentru a-ti extinde zona de confort!

Cu totii avem tendinta de a evita anumite lucruri care ne sunt neplacute si cu care nu vrem sa ne confruntam.

Cateodata acest disconfort are un rol pozitiv, de protectie impotriva unui potential pericol. Dar, de foarte multe ori disconfortul pe care il resimtim nu semnaleaza un pericol real.

Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca incepi sa canti in mijlocul unui mall?! Cel mai probabil vei avea parte de cateva zambete, priviri ciudate sau in cel mai rau caz una, doua remarci. Cu toate acestea, cred ca putini sunt cei care ar face acest lucru. De ce? Pentru ca in interiorul tau treiesti o stare groaznica de jena, rusine, disconfort si ai impresia ca ar fi unul dintre cele mai ingrozitoare lucruri care s-ar putea intampla.

Citeste mai mult..
3 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa intrii intr-o relatie

3 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa intrii intr-o relatie

Multi dintre noi intram in relatii din dorinta de a nu ramane singuri. Speram ca o relatie va umple golul pe care de multe ori il resimtim.

Scopul unei relatii nu este acela de a ne face fericiti. Starea de bine, fericirea nu depinde de existenta unui anumit partener in viata noastra.

Inainte de incepe o relatie pune-ti 3 intrebari importante.

Citeste mai mult..
Nu mai astepta ca altii sa te faca fericit!

Nu mai astepta ca altii sa te faca fericit!

Nimeni nu te va iubi la fel de mult cum te iubesti tu pe tine insuti!

Daca iti doresti sa fii iubit, este important sa intelegi faptul ca nimeni nu va umple golul pe care il simti, mai bine decat tine. Multi dintre noi crestem cu o imagine idilica despre iubire, despre partenerul perfect care va aparea si ne va completa. Insa prea putini din noi am fost invatati sa ne iubim pe noi insine, sa ne acceptam si sa nu mai avem nevoie de cei din jur ca sa ne simtim iubiti, apreciati si completi.
Indrazneste sa alegi iubirea de sine in detrimentul fricii de a fi singur si vei realiza propria putere.

Citeste mai mult..
Tu iti accepti imperfectiunile ?

Tu iti accepti imperfectiunile ?

Sa fii tu insuti pare un lucru destul de simplu, dar atunci cand o persoana cauta intreaga viata aprobarea celorlalti, nu este usor sa fii autentic si congruent cu tine insuti.

Orice actiune pe care o faci are in spate intrebari, griji, frici : Ce vor crede ceilalti despre mine, ma vor judeca, ma vor accepta.

Atunci cand vrei sa multumesti pe toata lumea, sa respecti standardele impuse de cei din jur, sa te integrezi in ceea ce cred restul ca este normal, acceptat iti negi tie insuti si lumii propria valoare, proriile daruri si propria personalitate.
Imperfectiunile noastre sunt cele care ne fac unici si deosebiti.
Oamenii nu se iubesc unii pe altii pentru ca sunt perfecti, ei se iubesc in totalitate.

Citeste mai mult..
Trebuie sa folosim trebuie?

Trebuie sa folosim trebuie?

De cate ori pe zi folosesti cuvantul trebuie referitor la tine sau la persoanele din jur ?!?

Folosim cuvantul trebuie in conversatiile cu cei din jur, ca o metoda prin care ne automotivam sau ca sa exprimam o serie de sentimente, frustrari, vina sau regrete.

Atunci cand folosesti trebuie cu privire la aspectele din viata ta, deseori ramai cu sentimentul ca nu faci suficient sau nu esti suficient de bun. In mod egal, atunci cand folosesti cuvantul trebuie referitor la cei din jur nu le respecti capacitatea de a lua decizii singuri.

De multe ori folosim cuvantul trebuie atunci cand nu acceptam realitatea. Descriem deseori situatii care nu sunt cum ne-am dori sa fie, cum ar trebui sa fie. Cuvantul trebuie nu este deloc motivant sau incurajator,ci scoate la iveala faptul ca nu acceptam ceea ce suntem.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>