Articole


Pagini: <<12345678>>
De ce ii judecam pe cei din jur?

De ce ii judecam pe cei din jur?

Fiecare persoana pe care o cunoastem are ceva special sa ne ofere.....asta daca suntem suficient de deschisi sa primim.
Fiecare intalnire ofera posibilitatea constientizarii propriei persoane, ilustrand anumite comportamente pe care le avem si pe care nu le acceptam. Reactiile pe care le avem vis a vis de cei din jur ofera mai multe informatii despre propria persoana decat despre persoana din fata noastra.

Atunci cand cineva face o remarca asupra noastra, care ne deranjeaza sau chiar ne raneste, cel mai probabil si noi judecam acel lucru referitor la propria persoana.

Reactiile noastre la comportamentele celor din jur sunt in stransa legatura cu parerile noastre despre noi insine, cu sentimentele noastre de frica, de inadecvare, de inferioritate.

Citeste mai mult..
Cum facem fata criticilor?

Cum facem fata criticilor?

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu situatii in care am fost criticati. Este foarte important cum reactionam in aceste situatii. Putem sa folosim criticile intr-o maniera pozitiva pentru a ne imbunatatii anumite abilitati sau intr-o maniera negativa, care va duce la scaderea stimei de sine, la stres, frustrare si chiar furie.

Exista doua tipuri de critici: constructive si distructive. Atunci cand stim sa facem diferenta intre ele putem sa le gestionam foarte bine.

Diferenta majora intre cele doua tipuri de critici este modul in care sunt transmise. Critica distructiva este transmisa intr-o forma agresiva, in care nu este vizat comportamentul, ci personalitatea. Aceasta forma de critica poate avea efecte asupra stimei de sine, a eficientei si increderii unei persoane. Critica constructiva ofera informatii asupra comportamentului pe care putem sa il imbunatatim si asupra modalitatilor prin care putem sa realizam acest lucru.

Citeste mai mult..
Cum sa construim o relatie de cuplu sanatoasa?

Cum sa construim o relatie de cuplu sanatoasa?

Primele luni ale unei relatii decurg de regula fara nici un efort, iar partenerii se simt minunant unul cu celalalt. Cu toate acestea, o relatie pe termen lung presupune implicare si compromisuri din partea ambilor parteneri. La inceputul unei relatii este important sa fim atenti la trei aspecte.

Construirea unei relatii de lunga durata
este bine sa ai aiba la baza respectul si aprecierea pentru celalalt. Focuseaza-te pe toate lucrurile le face sau le spune pentru tine. Cuplurile fericite spun ori de cate ori au ocazia multumesc.

Explorati-va pasiunile unul altuia si incercati fiecare sa faceti lucruri noi pentru a va largi zona de interes comun.

Citeste mai mult..
Visul lucid

Visul lucid

In visul lucid, spre deosebire de starea normala de visare, persoana are abilitatea de a deveni constienta in timpul visului si de a prelua controlul activ asupra actiunii visului.

Multi dintre noi ne putem aminti cu destula usurinta ceea ce visam. Visele ne ofera informatii valoroase despre inconstient.

Un vis lucid este foarte bogat in detalii. Poti sa vezi, sa auzi, sa simti exact la fel ca intr-o situatie reala. Deasemenea, poti sa obtii o stare de prezenta, de constienta mult mai profunda decat cea pe care o ai in starea de veghe. Pentru ca totul se petrece in mintea ta, lumea visului nu se supune nici unei legi ale fizicii. Astfel, poti sa zbori, sa te lupti, sa incetinesti timpul, sa retraiesti amintiri ale copilariei....poti sa faci orice.

Posibilitatiile pe care le ai in visul lucid sunt nelimitate!

Citeste mai mult..
Ce este dezvoltarea personala ?

Ce este dezvoltarea personala ?

Dezvoltarea personala reprezinta un proces care dureaza toata viata. Este un proces in urma caruia descoperi si accesezi noi resurse, abilitati de care nu erai constient pana in acel moment. Toate resursele pe care le accesezi te ajuta in stabilirea si indeplinirea unor obiective , in realizarea unor vise , a unor dorinte, viata ta devenind exact asa cum iti doresti.

Bineinteles, dezvoltarea personala vine cu o serie de schimbari.

De ce este greu sa producem schimbari ?

Este greu sa schimbi anumite lucruri, deoarece a actiona diferit inseamna a iesi din zona de confort. Atunci cand iesi din zona de confort incepi sa simti indoiala si poate aparea o stare de stres si anxietate cu privire la schimbarea pe care doresti sa o faci.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>