Articole


Pagini: <<12345678>>
Cum sa construim o relatie de cuplu sanatoasa?

Cum sa construim o relatie de cuplu sanatoasa?

Primele luni ale unei relatii decurg de regula fara nici un efort, iar partenerii se simt minunant unul cu celalalt. Cu toate acestea, o relatie pe termen lung presupune implicare si compromisuri din partea ambilor parteneri. La inceputul unei relatii este important sa fim atenti la trei aspecte.

Construirea unei relatii de lunga durata
este bine sa ai aiba la baza respectul si aprecierea pentru celalalt. Focuseaza-te pe toate lucrurile le face sau le spune pentru tine. Cuplurile fericite spun ori de cate ori au ocazia multumesc.

Explorati-va pasiunile unul altuia si incercati fiecare sa faceti lucruri noi pentru a va largi zona de interes comun.

Citeste mai mult..
Visul lucid

Visul lucid

In visul lucid, spre deosebire de starea normala de visare, persoana are abilitatea de a deveni constienta in timpul visului si de a prelua controlul activ asupra actiunii visului.

Multi dintre noi ne putem aminti cu destula usurinta ceea ce visam. Visele ne ofera informatii valoroase despre inconstient.

Un vis lucid este foarte bogat in detalii. Poti sa vezi, sa auzi, sa simti exact la fel ca intr-o situatie reala. Deasemenea, poti sa obtii o stare de prezenta, de constienta mult mai profunda decat cea pe care o ai in starea de veghe. Pentru ca totul se petrece in mintea ta, lumea visului nu se supune nici unei legi ale fizicii. Astfel, poti sa zbori, sa te lupti, sa incetinesti timpul, sa retraiesti amintiri ale copilariei....poti sa faci orice.

Posibilitatiile pe care le ai in visul lucid sunt nelimitate!

Citeste mai mult..
Ce este dezvoltarea personala ?

Ce este dezvoltarea personala ?

Dezvoltarea personala reprezinta un proces care dureaza toata viata. Este un proces in urma caruia descoperi si accesezi noi resurse, abilitati de care nu erai constient pana in acel moment. Toate resursele pe care le accesezi te ajuta in stabilirea si indeplinirea unor obiective , in realizarea unor vise , a unor dorinte, viata ta devenind exact asa cum iti doresti.

Bineinteles, dezvoltarea personala vine cu o serie de schimbari.

De ce este greu sa producem schimbari ?

Este greu sa schimbi anumite lucruri, deoarece a actiona diferit inseamna a iesi din zona de confort. Atunci cand iesi din zona de confort incepi sa simti indoiala si poate aparea o stare de stres si anxietate cu privire la schimbarea pe care doresti sa o faci.

Citeste mai mult..
Puterea de a fi recunoscator

Puterea de a fi recunoscator

De cele mai multe ori, suntem focusati pe lucrurile care ne lipsesc, de care nu suntem satisfacuti sau multumiti si uitam sa privam lucrurile frumoase si pozitive. Mai mult, uitam sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem.

Atunci cand putem sa observam ceea ce avem si suntem recunoscatori pentru toate lucrurile minunate care ne inconjoara devenim mult mai optimisti si fericiti.

4 motive pentru care este bine sa fim recunoscatori cat mai des

1. Atragem ceea ce ne dorim. Legea universala a atractiei spune ca atragem in viata noastra lucrurile asupra carora ne focusam atentia. Din moment ce acest lucru este verificat, nu ti-ai dori sa petreci mai mult timp fiind recunoscator pentru ceea ce ai ? Atunci cand esti constient de lucrurule frumoase care te inconjoara si esti recunoscator pentru ele atragi ceea ce iti doresti sa primesti in viata.

 

Citeste mai mult..
Ce este detasarea emotionala?

Ce este detasarea emotionala?

Detasarea emotionala este o stare caracterizata de calm, este abilitatea de a nu te lasa influentat de starea persoanelor din jurul tau, de evenimente sau chiar de avalansa propriilor ganduri.

Detasarea emotionala te ajuta sa iti pastrezi echilibrul si sa nu iei lucrurile intr-o maniera foarte personala.

Detasarea emotionala nu este acelasi lucru cu indiferenta si nici nu inseamna ca interesul sau emotiile lipsesc cu desavarsire. Persoanele indiferente, nu prezinta interes fata de nimic si sunt de obicei pasive. Detasarea emotionala autentica este altceva. Este o atitudine care implica bunul simt, deschidere si un comportament adecvat.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>