Articole


Pagini: <<23456789>>
Ce este dezvoltarea personala ?

Ce este dezvoltarea personala ?

Dezvoltarea personala reprezinta un proces care dureaza toata viata. Este un proces in urma caruia descoperi si accesezi noi resurse, abilitati de care nu erai constient pana in acel moment. Toate resursele pe care le accesezi te ajuta in stabilirea si indeplinirea unor obiective , in realizarea unor vise , a unor dorinte, viata ta devenind exact asa cum iti doresti.

Bineinteles, dezvoltarea personala vine cu o serie de schimbari.

De ce este greu sa producem schimbari ?

Este greu sa schimbi anumite lucruri, deoarece a actiona diferit inseamna a iesi din zona de confort. Atunci cand iesi din zona de confort incepi sa simti indoiala si poate aparea o stare de stres si anxietate cu privire la schimbarea pe care doresti sa o faci.

Citeste mai mult..
Puterea de a fi recunoscator

Puterea de a fi recunoscator

De cele mai multe ori, suntem focusati pe lucrurile care ne lipsesc, de care nu suntem satisfacuti sau multumiti si uitam sa privam lucrurile frumoase si pozitive. Mai mult, uitam sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem.

Atunci cand putem sa observam ceea ce avem si suntem recunoscatori pentru toate lucrurile minunate care ne inconjoara devenim mult mai optimisti si fericiti.

4 motive pentru care este bine sa fim recunoscatori cat mai des

1. Atragem ceea ce ne dorim. Legea universala a atractiei spune ca atragem in viata noastra lucrurile asupra carora ne focusam atentia. Din moment ce acest lucru este verificat, nu ti-ai dori sa petreci mai mult timp fiind recunoscator pentru ceea ce ai ? Atunci cand esti constient de lucrurule frumoase care te inconjoara si esti recunoscator pentru ele atragi ceea ce iti doresti sa primesti in viata.

 

Citeste mai mult..
Ce este detasarea emotionala?

Ce este detasarea emotionala?

Detasarea emotionala este o stare caracterizata de calm, este abilitatea de a nu te lasa influentat de starea persoanelor din jurul tau, de evenimente sau chiar de avalansa propriilor ganduri.

Detasarea emotionala te ajuta sa iti pastrezi echilibrul si sa nu iei lucrurile intr-o maniera foarte personala.

Detasarea emotionala nu este acelasi lucru cu indiferenta si nici nu inseamna ca interesul sau emotiile lipsesc cu desavarsire. Persoanele indiferente, nu prezinta interes fata de nimic si sunt de obicei pasive. Detasarea emotionala autentica este altceva. Este o atitudine care implica bunul simt, deschidere si un comportament adecvat.

Citeste mai mult..
Femei care iubesc prea mult

Femei care iubesc prea mult

 De multe ori confundam sentimentul iubirii cu cel al disperarii, al fricii de a nu ramane singure, al nevoii de apreciere din partea celuilalt. Toate dorim sa fim fericite, dar atunci cand fericirea se imbina cu suferinta si atunci cand ne pierdem pe noi, cand ne schimbam valorile, cand acceptam diferite comportamente din partea partenerului care nu sunt benefice, cand ii cautam diverse scuze pentru comportamentele lui, cand relatia ne pune in pericol sanatatea fizica si chiar cea psihica iubim prea mult.

Cred ca fiecare s-a confruntat la un moment dat cu o astfel de relatie. O relatie pe care desi o constientizam ca fiind distuctiva nu ne puteam desprinde ea. Deseori, speram ca partenerul se va schimba. Insa, nu el este cel care trebuie sa se schimbe ci NOI.

Citeste mai mult..
Ce facem ca sa ne imbunatatim relatia?

Ce facem ca sa ne imbunatatim relatia?

 
De multe ori relatiia pe care o avem poate parea perfecta. Cel putin din afara. Cateodata nici cei doi implicati in relatie nu realizeaza ca modul in care se raporteaza unul la celalat este distructiv, decat atunci cand este prea tarziu.
Exista cateva lucruri simple pe care le putem urmari si pe care putem sa le imbunatatim in asa fel incat sa obtinem relatia pe care o dorim.

Citeste mai mult..
Pagini: <<23456789>>