Pagini: <<12345678>>
3 pasi pentru gestionarea stresului

3 pasi pentru gestionarea stresului

Este epidemie...epidemie de stres, care de cativa ani se raspandeste incredibil: lucram in companii multinationale, banci, firme mici sau mari, ne aprovizionam din supermarketuri, avem de-a face cu administratii locale, pierdem ore in trafic...nu scapa nici o zona ... alergam cat tine ziua sa indeplinim sarcini, sa facem fata, sa fim competitivi.

Te regasesti si tu? Probabil ca nu ai scapat de stres. Buze subtiate, privire agitata, respiratie superficiala si rapida, ganduri care nu se termina, agitatie. Il recunosti?

Citeste mai mult..
Ne-am nascut sa fim AUTENTICI, nu perfecti!

Ne-am nascut sa fim AUTENTICI, nu perfecti!

Am intalnit oameni perfecti. Indraznesc sa spun ca toti oamenii sunt perfecti.
Am intalnit oameni perfecti care nu stiu ca sunt perfecti. Oameni care se uita in oglinda si isi
vad imperfectiunile, observa doar ceea ce nu e bine, ce se poate imbunatati sau ceea ce poate fi altfel, nu numai la exterior ci si in interior.
Cati dintre noi stam in unele situatii si analizam in cele mai mici detalii ce am fi putut face mai bine? Ce am fi putut spune altfel? Cum am fi putut reactiona diferit?

Citeste mai mult..
Ce i-ai spune daca ai putea sa ii spui orice?

Ce i-ai spune daca ai putea sa ii spui orice?

Ce i-ai spune daca ai putea sa ii spui orice...mamei, tatalui, fiicei, fiului, prietenei, colegului, sefului?

De foarte multe ori aud oameni  care vorbesc despre lucruri marunte, oameni care vorbesc chiar ore in sir unii cu altii fara sa isi spuna nimic, oameni care comunica mai mult prin gesturi, mimica si atitudine decat prin cuvintele pe care le folosesc, oameni care atunci cand vorbesc unii cu altii folosesc cuvinte care zgarie, care dor, care lasa urme....oameni care isi pun masti de teama de nu fi raniti, oameni carora le este frica sa se arate, sa isi arate lumina, frumusetea  pentru ca nu sunt constienti de ceea ce sunt.

Citeste mai mult..
Ce a insemnat pentru mine dezvoltarea personala?

Ce a insemnat pentru mine dezvoltarea personala?

 

 In ultimul timp, am intalnit tot mai multi oameni care isi indreapta atentia spre ei insisi. Care isi pun intrebari, care cauta raspunsuri, care vor ceva mai mult, mai bun, mai profund, mai autentic.

Am observat ca varsta este un numar nesemnificativ si ca de multe ori intrebarile sunt aceleasi si la 15-16 ani si la 40-50 si chiar 60 de ani. Poate te intrebi de ce sa vii la dezvoltare personala, ce poate sa imi aduca asta, ce pot sa aflu acolo, sa gasesc....bineinteles fiecare descopera altceva, pentru fiecare, experienta este diferita...insa ceea ceea ce descoperi intr-un final este la fel...... te descoperi pe TINE, te intorci la TINE....te intorci ACASA.

Citeste mai mult..
Emotii mature vs emotii imature

Emotii mature vs emotii imature

De ce cateodata, reactionam imatur si copilaros? Reactiile imature pe care nu le putem stapani sunt cauza celor mai multe conflicte. In termeni psihologici acest lucru se numeste regresie in varsta. De multe ori nu realizam atunci cand apare acest comportament, dar apare credinta ca cei din jurul nostru provoaca reactiile pe care le avem.

Creierul nostru scaneaza in permanenta mediul inconjurator si tot ceea ce se intampla si compara experientele prezente cu experiente asemanatoare din trecutul nostru. Atunci cand un trigger, un stimul prezent declanseaza o amintire, creierul nostru cauta informatiile aditionale acelei amintiri, cum ar fi consecintele sau raspunsurile posibile. Daca exista emotii intense asociate cu amintirea respectiva ele vor fi deasemenea declansate.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>