Pagini: <<12345678>>
Stima de sine scazuta la femei si relatiile de cuplu.

Stima de sine scazuta la femei si relatiile de cuplu.

 

Stima de sine scazuta interfereaza cu abilitatea de a creea o relatie autentica si reciproca. Daca tu crezi ca nu esti suficient de buna, cum crezi ca un barbat te-ar putea alege? Stima de sine scazuta duce la sabotarea relatiilor care au potential sau la acceptarea unor relatii carenumar sa confirme ca nu esti suficient de buna.
Stima de sine scazuta preia diverse forme in relatiile pe care le avem sau pe care dorim sa le avem:
 

Citeste mai mult..
12 semne ale maturitatii emotionale

12 semne ale maturitatii emotionale


Maturitatea emotionala se refera la abilitatea de a intelege si de a gestiona propriile emotii. Maturitatea emotionala este un pas important pentru o viata fericita si implinita. Definesti ceea ce vrei in proprii termeni, nu in cei ai societatii. Maturitatea emotionala se observa prin compotamentul pe care il ai. Atunci cand te confrunti cu o situatie dificila, nivelul maturitatii emotionale este unul dintre cei mai importanti factori care determina capacitatea de coping.

Fiecare persoana are un alt nivel de maturitate emotionala. Acesta poate creste si se poate imbunatatii constant pe parcursul vietii.

 

Citeste mai mult..
Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Legatura dintre parinte si copil evolueaza in permanenta si ea dureaza toata viata. Asa cum perioada adolescentei este una plina de provocari pentru tanarul adolescent si parinte, asa perioada adulta isi aduce aportul propriu in relatia cu parintii.
In aceasta perioada apar schimbari de ambele parti care pot afecta relatia dintre tine si parintii tai, fiecare facand propriile „greseli ”.

Copiii, chiar daca sunt la varsta adulta se bazeaza inca pe parinti sa le indeplineasca aceleasi nevoi, dar sa le si ofere independenta de care au nevoie. Parintii au tendinta de a pastra aceeasi relatie ca aceea din perioada copilariei, neintelegand de ce copilul nu se mai maturizeaza.
 

Citeste mai mult..
Infidelitatea. De ce apare?

Infidelitatea. De ce apare?

Ce inseamna a insela? Una din definitiile citite recent sustinea ca a insela se refera la un intreg comportament pe care o persoana il are si pe care e de preferat ca partenerul sa nu il afle. Fiecare are propria defintie despre a insela si fiecare stabileste care sunt limitele pe care le accepta.

Oamenii inseala din diverse motive, dar undeva la baza lor sta unul singur autoabandonarea. Autoabandonarea se refera la comportamentul nostru prin care negam orice senzatie, sentiment inconfortabil.

Autoabandonarea duce la senzatia de gol interior pe care incercam sa il umplem cu ceva din exterior.
 

Citeste mai mult..
Procrastinarea

Procrastinarea

Procrastinarea se refera la amanarea realizarii unei sarcini, a unui obiectiv atat in plan personal cat si profesional. De cele mai multe ori, procrastinarea apare atunci cand ne simtim coplesiti, cand sarcina pe care o avem este prea grea sau este neplacuta.

Cum depasim procrastinarea?
1. Recunoaste momentele exacte in care amani realizarea unei sarcini.
De exemplu, atunci cand ne ocupam de lucrurile care nu au o prioritate atat de mare, cand asteptam momentul potrivit sau starea potrivita pentru a incepe o anumita sarcina, cand amanam realizarea unui lucru cu toate ca suntem constienti de importanta acestuia.
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>