Pagini: <<12345678>>
Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Legatura dintre parinte si copil evolueaza in permanenta si ea dureaza toata viata. Asa cum perioada adolescentei este una plina de provocari pentru tanarul adolescent si parinte, asa perioada adulta isi aduce aportul propriu in relatia cu parintii.
In aceasta perioada apar schimbari de ambele parti care pot afecta relatia dintre tine si parintii tai, fiecare facand propriile „greseli ”.

Copiii, chiar daca sunt la varsta adulta se bazeaza inca pe parinti sa le indeplineasca aceleasi nevoi, dar sa le si ofere independenta de care au nevoie. Parintii au tendinta de a pastra aceeasi relatie ca aceea din perioada copilariei, neintelegand de ce copilul nu se mai maturizeaza.
 

Citeste mai mult..
Infidelitatea. De ce apare?

Infidelitatea. De ce apare?

Ce inseamna a insela? Una din definitiile citite recent sustinea ca a insela se refera la un intreg comportament pe care o persoana il are si pe care e de preferat ca partenerul sa nu il afle. Fiecare are propria defintie despre a insela si fiecare stabileste care sunt limitele pe care le accepta.

Oamenii inseala din diverse motive, dar undeva la baza lor sta unul singur autoabandonarea. Autoabandonarea se refera la comportamentul nostru prin care negam orice senzatie, sentiment inconfortabil.

Autoabandonarea duce la senzatia de gol interior pe care incercam sa il umplem cu ceva din exterior.
 

Citeste mai mult..
Procrastinarea

Procrastinarea

Procrastinarea se refera la amanarea realizarii unei sarcini, a unui obiectiv atat in plan personal cat si profesional. De cele mai multe ori, procrastinarea apare atunci cand ne simtim coplesiti, cand sarcina pe care o avem este prea grea sau este neplacuta.

Cum depasim procrastinarea?
1. Recunoaste momentele exacte in care amani realizarea unei sarcini.
De exemplu, atunci cand ne ocupam de lucrurile care nu au o prioritate atat de mare, cand asteptam momentul potrivit sau starea potrivita pentru a incepe o anumita sarcina, cand amanam realizarea unui lucru cu toate ca suntem constienti de importanta acestuia.
 

Citeste mai mult..
Ce este feminitatea?

Ce este feminitatea?

Suntem bombardati zilnic cu imagini ale femeilor, cu stereotipuri ale femeilor de cariera pe de o parte, puternice si independete, si cu femei care se respecta din ce in ce mai putin etalandu-si corpul in ceea ce azi se doreste a fi sexy si feminin. Cand am pierdut feminitatea?
Feminitatea este o stare care vine din interior si se manifesta in exterior. Un corp perfect, o fusta scurta, o pereche de pantofi cu toc si un ruj rosu nu iti acorda feminitate. O femeie poate sa emane caldura, dragoste, gingasie foarte bine atat intr-un taior cat si intr-o rochie lejera si inflorata. Totul depinde de ceea ce simti in interior. Atunci cand te simti feminina acest lucru se vede atat in modul in care iti alegi hainele, cat si in modul in care stai, in care pasesti, in care vorbesti, in gesturile pe care le faci.
 

Citeste mai mult..
Ce este frica de angajament?

Ce este frica de angajament?

Frica de angajament.....auzim aceasta expresie din ce in ce mai des. Persoanele care se confrunta cu frica de angajament nu reusesc sa se implice in mod real intr-o relatie, deoarece se simt prinsi si simt ca isi pierd libertatea. Frica de angajament poate sa mearga de la putina incertitudine in ceea ce priveste o relatie pana la imposibilitatea de a se dedica unei relatii de lunga durata.

Ce sta in spatele fricii de angajament?
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>