Pagini: <<12345678>>
Schimbarea- singura constanta din viata noastra.

Schimbarea- singura constanta din viata noastra.

Unii oameni nu doresc schimbarea, iar acest lucru este in regula atata timp cat sunt feiriciti. Atunci cand nu mai suntem fericiti si ne opunem schimbarii practic ratam sansa de a avea o viata implinita.
Schimbarea poate sa fie un proces de lunga durata, drumul spre obiectivul dorit fiind presarat de provocari.
Atunci cand dorim sa facem o schimbare este recomandat sa acordam atentie urmatoarelor aspecte:

Citeste mai mult..
Tu cat de mult te apreciezi?

Tu cat de mult te apreciezi?

Sentimentul lipsei de valoare pe care toti il experimentam la un moment dat intr-o masura mai mare sau mai mica poate functiona precum o credinta limitativa care se auto-indeplineste. Aceasta stare sau sentiment isi va pune mereu amprenta asupra comportamentului tau ducand la auto-sabotare. A fi constient de propria valoare este probabil cel mai important ingredient al unei vieti fericite si implinite.

Citeste mai mult..
Stima de sine scazuta la femei si relatiile de cuplu.

Stima de sine scazuta la femei si relatiile de cuplu.

 

Stima de sine scazuta interfereaza cu abilitatea de a creea o relatie autentica si reciproca. Daca tu crezi ca nu esti suficient de buna, cum crezi ca un barbat te-ar putea alege? Stima de sine scazuta duce la sabotarea relatiilor care au potential sau la acceptarea unor relatii carenumar sa confirme ca nu esti suficient de buna.
Stima de sine scazuta preia diverse forme in relatiile pe care le avem sau pe care dorim sa le avem:
 

Citeste mai mult..
12 semne ale maturitatii emotionale

12 semne ale maturitatii emotionale


Maturitatea emotionala se refera la abilitatea de a intelege si de a gestiona propriile emotii. Maturitatea emotionala este un pas important pentru o viata fericita si implinita. Definesti ceea ce vrei in proprii termeni, nu in cei ai societatii. Maturitatea emotionala se observa prin compotamentul pe care il ai. Atunci cand te confrunti cu o situatie dificila, nivelul maturitatii emotionale este unul dintre cei mai importanti factori care determina capacitatea de coping.

Fiecare persoana are un alt nivel de maturitate emotionala. Acesta poate creste si se poate imbunatatii constant pe parcursul vietii.

 

Citeste mai mult..
Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Relatia adult – parinte. Cum evolueaza ea?

Legatura dintre parinte si copil evolueaza in permanenta si ea dureaza toata viata. Asa cum perioada adolescentei este una plina de provocari pentru tanarul adolescent si parinte, asa perioada adulta isi aduce aportul propriu in relatia cu parintii.
In aceasta perioada apar schimbari de ambele parti care pot afecta relatia dintre tine si parintii tai, fiecare facand propriile „greseli ”.

Copiii, chiar daca sunt la varsta adulta se bazeaza inca pe parinti sa le indeplineasca aceleasi nevoi, dar sa le si ofere independenta de care au nevoie. Parintii au tendinta de a pastra aceeasi relatie ca aceea din perioada copilariei, neintelegand de ce copilul nu se mai maturizeaza.
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>