Pagini: <<12345678>>
Cum facem fata regretului?

Cum facem fata regretului?

Multi dintre noi ne confruntam cu dezamagiri, regrete, lucruri pe care ne-am fi dorit sa le facem dar pe care din diverse motive nu le-am dus la indeplinire.
Este important sa realizam ca oricand putem sa facem lucruri noi, lucururi pe care le dorim. Niciodata nu este prea tarziu.

1. Identifica punctele slabe.
Atunci cand ne recunoastem punctele slabe apare un sentiment de vinovatie, de judecata, referitor la lucrurile pe care le-am facut sau pe care nu le-am facut. Alternativa sanatoasa este de a accepta faptul ca toata lumea face greseli si ca deciziile pe care le luam sunt cele pe care le consideram cele mai bune la momentul oportun. Este foarte important sa ne concentram asupra aspectelor pe care le putem schimba.

Citeste mai mult..
5 pasi pentru a-ti extinde zona de confort!

5 pasi pentru a-ti extinde zona de confort!

Cu totii avem tendinta de a evita anumite lucruri care ne sunt neplacute si cu care nu vrem sa ne confruntam.

Cateodata acest disconfort are un rol pozitiv, de protectie impotriva unui potential pericol. Dar, de foarte multe ori disconfortul pe care il resimtim nu semnaleaza un pericol real.

Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca incepi sa canti in mijlocul unui mall?! Cel mai probabil vei avea parte de cateva zambete, priviri ciudate sau in cel mai rau caz una, doua remarci. Cu toate acestea, cred ca putini sunt cei care ar face acest lucru. De ce? Pentru ca in interiorul tau treiesti o stare groaznica de jena, rusine, disconfort si ai impresia ca ar fi unul dintre cele mai ingrozitoare lucruri care s-ar putea intampla.

Citeste mai mult..
3 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa intrii intr-o relatie

3 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa intrii intr-o relatie

Multi dintre noi intram in relatii din dorinta de a nu ramane singuri. Speram ca o relatie va umple golul pe care de multe ori il resimtim.

Scopul unei relatii nu este acela de a ne face fericiti. Starea de bine, fericirea nu depinde de existenta unui anumit partener in viata noastra.

Inainte de incepe o relatie pune-ti 3 intrebari importante.

Citeste mai mult..
Nu mai astepta ca altii sa te faca fericit!

Nu mai astepta ca altii sa te faca fericit!

Nimeni nu te va iubi la fel de mult cum te iubesti tu pe tine insuti!

Daca iti doresti sa fii iubit, este important sa intelegi faptul ca nimeni nu va umple golul pe care il simti, mai bine decat tine. Multi dintre noi crestem cu o imagine idilica despre iubire, despre partenerul perfect care va aparea si ne va completa. Insa prea putini din noi am fost invatati sa ne iubim pe noi insine, sa ne acceptam si sa nu mai avem nevoie de cei din jur ca sa ne simtim iubiti, apreciati si completi.
Indrazneste sa alegi iubirea de sine in detrimentul fricii de a fi singur si vei realiza propria putere.

Citeste mai mult..
Tu iti accepti imperfectiunile ?

Tu iti accepti imperfectiunile ?

Sa fii tu insuti pare un lucru destul de simplu, dar atunci cand o persoana cauta intreaga viata aprobarea celorlalti, nu este usor sa fii autentic si congruent cu tine insuti.

Orice actiune pe care o faci are in spate intrebari, griji, frici : Ce vor crede ceilalti despre mine, ma vor judeca, ma vor accepta.

Atunci cand vrei sa multumesti pe toata lumea, sa respecti standardele impuse de cei din jur, sa te integrezi in ceea ce cred restul ca este normal, acceptat iti negi tie insuti si lumii propria valoare, proriile daruri si propria personalitate.
Imperfectiunile noastre sunt cele care ne fac unici si deosebiti.
Oamenii nu se iubesc unii pe altii pentru ca sunt perfecti, ei se iubesc in totalitate.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>