Pagini: <<12345678>>
Tu iti accepti imperfectiunile ?

Tu iti accepti imperfectiunile ?

Sa fii tu insuti pare un lucru destul de simplu, dar atunci cand o persoana cauta intreaga viata aprobarea celorlalti, nu este usor sa fii autentic si congruent cu tine insuti.

Orice actiune pe care o faci are in spate intrebari, griji, frici : Ce vor crede ceilalti despre mine, ma vor judeca, ma vor accepta.

Atunci cand vrei sa multumesti pe toata lumea, sa respecti standardele impuse de cei din jur, sa te integrezi in ceea ce cred restul ca este normal, acceptat iti negi tie insuti si lumii propria valoare, proriile daruri si propria personalitate.
Imperfectiunile noastre sunt cele care ne fac unici si deosebiti.
Oamenii nu se iubesc unii pe altii pentru ca sunt perfecti, ei se iubesc in totalitate.

Citeste mai mult..
Trebuie sa folosim trebuie?

Trebuie sa folosim trebuie?

De cate ori pe zi folosesti cuvantul trebuie referitor la tine sau la persoanele din jur ?!?

Folosim cuvantul trebuie in conversatiile cu cei din jur, ca o metoda prin care ne automotivam sau ca sa exprimam o serie de sentimente, frustrari, vina sau regrete.

Atunci cand folosesti trebuie cu privire la aspectele din viata ta, deseori ramai cu sentimentul ca nu faci suficient sau nu esti suficient de bun. In mod egal, atunci cand folosesti cuvantul trebuie referitor la cei din jur nu le respecti capacitatea de a lua decizii singuri.

De multe ori folosim cuvantul trebuie atunci cand nu acceptam realitatea. Descriem deseori situatii care nu sunt cum ne-am dori sa fie, cum ar trebui sa fie. Cuvantul trebuie nu este deloc motivant sau incurajator,ci scoate la iveala faptul ca nu acceptam ceea ce suntem.

Citeste mai mult..
Cum facem fata criticilor?

Cum facem fata criticilor?

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu situatii in care am fost criticati. Este foarte important cum reactionam in aceste situatii. Putem sa folosim criticile intr-o maniera pozitiva pentru a ne imbunatatii anumite abilitati sau intr-o maniera negativa, care va duce la scaderea stimei de sine, la stres, frustrare si chiar furie.

Exista doua tipuri de critici: constructive si distructive. Atunci cand stim sa facem diferenta intre ele putem sa le gestionam foarte bine.

Diferenta majora intre cele doua tipuri de critici este modul in care sunt transmise. Critica distructiva este transmisa intr-o forma agresiva, in care nu este vizat comportamentul, ci personalitatea. Aceasta forma de critica poate avea efecte asupra stimei de sine, a eficientei si increderii unei persoane. Critica constructiva ofera informatii asupra comportamentului pe care putem sa il imbunatatim si asupra modalitatilor prin care putem sa realizam acest lucru.

Citeste mai mult..
Cum sa construim o relatie de cuplu sanatoasa?

Cum sa construim o relatie de cuplu sanatoasa?

Primele luni ale unei relatii decurg de regula fara nici un efort, iar partenerii se simt minunant unul cu celalalt. Cu toate acestea, o relatie pe termen lung presupune implicare si compromisuri din partea ambilor parteneri. La inceputul unei relatii este important sa fim atenti la trei aspecte.

Construirea unei relatii de lunga durata
este bine sa ai aiba la baza respectul si aprecierea pentru celalalt. Focuseaza-te pe toate lucrurile le face sau le spune pentru tine. Cuplurile fericite spun ori de cate ori au ocazia multumesc.

Explorati-va pasiunile unul altuia si incercati fiecare sa faceti lucruri noi pentru a va largi zona de interes comun.

Citeste mai mult..
Ce este dezvoltarea personala ?

Ce este dezvoltarea personala ?

Dezvoltarea personala reprezinta un proces care dureaza toata viata. Este un proces in urma caruia descoperi si accesezi noi resurse, abilitati de care nu erai constient pana in acel moment. Toate resursele pe care le accesezi te ajuta in stabilirea si indeplinirea unor obiective , in realizarea unor vise , a unor dorinte, viata ta devenind exact asa cum iti doresti.

Bineinteles, dezvoltarea personala vine cu o serie de schimbari.

De ce este greu sa producem schimbari ?

Este greu sa schimbi anumite lucruri, deoarece a actiona diferit inseamna a iesi din zona de confort. Atunci cand iesi din zona de confort incepi sa simti indoiala si poate aparea o stare de stres si anxietate cu privire la schimbarea pe care doresti sa o faci.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>