Pagini: <<12345678>>
Ce invatam din relatiile anterioare?

Ce invatam din relatiile anterioare?

 Relatiile pe care le avem reprezinta un fel de oglinzi. Putem sa vedem pe cine alegem, pe cine lasam sa ne aleaga, cum ne trateaza, cum permitem sa fim tratati, cat timp stam in relatia respectiva, cand alegem sa plecam, cum abordam conflictele si cum traim momentele frumoase. Fiecare relatie pe care o avem spune ceva despre ceea ce suntem si despre ceea ce vrem. De multe ori, relatiile care nu merg sunt definitorii si ofera mult mai multe informatii despre noi insine. Fiecare relatie este diferita, ne duce intr-un loc nou si ne ajuta sa descoperim ceea ce ne place, ceea ce putem accepta, ceea ce nu ne place si acele lucruri peste care nu am putea sa trecem niciodata.

Citeste mai mult..
Cum abordam lipsa motivatiei si a entuziasmului?

Cum abordam lipsa motivatiei si a entuziasmului?

 Entuziasmul este electricitatea vietii. Cum il obtii? Fii entuziast pana acest lucru devine un obicei. (Gordon Parks)

Ai momente in care te simti entuziast, motivat si energic atunci cand incepi ceva noi, dar dupa scurt timp entuziasmul scade si interesul dispare?

Cu toate ca esti constient de importanta lucrului pe care il faci, de modul in care ajuta,se instaleaza lipsa motivatiei, a interesului si a vointei.

Deseori, oamenii in aceste situatii, practica exercitii de concentrare, meditatie, auto-disciplina sau orice alt tehnica de autodezvoltare si crestere spirituala. Cu toate acestea, cand aceste exercitii nu au rezultate imediate si spectaculoase se opresc si renunta.

O alta abordare este cea a clipurilor motivationale, cartilor de dezvoltare personala sau workshopurilor de scurta durata care abordeaza aceasta tema. Acestea toate au efect dar de cele mai multe ori de scurta durata. Apare un puseu motivational sau o stare intense de entuziasm dar care trece foarte repede.

Citeste mai mult..
Depaseste propriul EGO!

Depaseste propriul EGO!

Imagineaza-ti pentru o secunda ca renunti la identificarea ta cu ego-ul , adica cu ceea ce crezi ca esti, cu personalitatea ta.

Ce se intampla? Cu toate ca nu te mai identifici cu nimic din ceea ce crezi ca esti, este viu si constient. Toate gandurile tale, emotiile, sentimentele asociate cu propria persoana dispar.

Poti sa traiesti, sa fi viu, constient si activ fara sa te etichetezi. Nu trebuie sa spui ca esti intr-un anumit fel ca sa existi.

Este posibil sa te trezesti din identificarea cu propriul ego. Aceasta se numeste trezire spirituala. Nu te mai limitezi la o forma particulara, la un anumit set de ganduri sau la un punct de vedere anume. Constiinta ta se extinde dincolo de forma corpului si experimentezi un fel de constiinta nelimitata, fara forma. Poti sa actionezi si sa functionezi ca de obicei, dar constiinta ta functioneaza la un nivel mai inalt.
 

Citeste mai mult..
Gandurile noastre se materializeaza!

Gandurile noastre se materializeaza!

Constientizeaza gandurile pe care le ai, deoarece gandurile tale devin viata ta.

Fiecare actiune pe care o luam este precedata de un gand. Gandurile noastre predominante determina actiunile noastre predominante care la randul lor determina traiectoria vietii noastre. Astfel, gandurile au un mare impact asupra modului in care ne traim viata.

Preia controlul gandurilor tale

Daca nu ai control asupra gandurilor tale, nu ai control asupra vietii tale. Ganduri despre lipsa banilor vor genera saracie in viata ta, precum ganduri despre prosperitate vor aduce prosperitate.
Unii pot spune ca nu sunt capabil sa isi controleze gandurile care apar, ca un gand apare pur si simplu. Intradevar asa este, gandurile vin constant si nu poti impedica o pasare sa zboare deasupra capului tau, dar o poti oprii sa isi fac cuib in capul tau.
 

Citeste mai mult..
Cum ne dezvoltam intuitia ?

Cum ne dezvoltam intuitia ?

Intuitia sau ghidul nostru interior cum ii mai putem spune, este un mecanism instinctiv care nu necesita si nu implica procese logice de nici un fel. Reprezinta o sursa alternativa de cunoastere, este o voce interioara care ne ghideaza si care se poate dezvolta.

Intuitia joaca un rol important atat in viata profesionala cat si in cea personala si este definita ca fiind indispensabila si esentiala. Jung sustine ca intuitia este una dintre cele 4 functii majore ale omului impreuna cu senzatia, gandirea si sentimentele. Echilibrand aceste functii, putem sa ne maximalizam potentialul. Intuitia este o parte importanta si a exprimarii artistice si reprezinta conexiunea cu inconstientul nostru.
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>