Pagini: <<12345678>>
Ce facem ca sa ne imbunatatim relatia?

Ce facem ca sa ne imbunatatim relatia?

 
De multe ori relatiia pe care o avem poate parea perfecta. Cel putin din afara. Cateodata nici cei doi implicati in relatie nu realizeaza ca modul in care se raporteaza unul la celalat este distructiv, decat atunci cand este prea tarziu.
Exista cateva lucruri simple pe care le putem urmari si pe care putem sa le imbunatatim in asa fel incat sa obtinem relatia pe care o dorim.

Citeste mai mult..
 Cele 5 limbaje ale iubirii

Cele 5 limbaje ale iubirii

Fiecare isi exprima dragostea si afectiunea intr-un anumit mod. Modul tau de exprimare a iubirii si cel al partenerului tau poate fi foarte diferit.

Rareori avem acelasi limbaj al iubirii. Fiecare din noi comunica cu ajutorul limbajului invatat. Fiecare din noi cunoaste toate cele 5 limbaje ale iubirii, dar vorbeste fluent in una sau doua din ele.

Atunci cand ne indragostim, in mod instinctiv vorbim in limbajul celuilalt pentru ca intreaga atentie e centrata asupra partenerului si tendina este de a te darui in totalitate. Cu toate acestea, pentru a vea o relatie plina de satisfactii pe termen lung este foarte util sa alegi constient sa vorbesti in toate cele 5 limbaje ale iubirii. Fiecare persoana are un limbaj predominant. Atunci cand partenerul nu cunoaste limbajul nostru ajungem sa ne simtim respinsi.

Aceste limbaje ale iubirii nu sunt valabile doar in cadrul unui cuplu, cunosterea si practicarea lor este benefica si pentru consolidarea relatiei cu copilul tau, cu fratele tau sau cu orice alt membru al familiei.
 

Citeste mai mult..
Ce invatam din relatiile anterioare?

Ce invatam din relatiile anterioare?

 Relatiile pe care le avem reprezinta un fel de oglinzi. Putem sa vedem pe cine alegem, pe cine lasam sa ne aleaga, cum ne trateaza, cum permitem sa fim tratati, cat timp stam in relatia respectiva, cand alegem sa plecam, cum abordam conflictele si cum traim momentele frumoase. Fiecare relatie pe care o avem spune ceva despre ceea ce suntem si despre ceea ce vrem. De multe ori, relatiile care nu merg sunt definitorii si ofera mult mai multe informatii despre noi insine. Fiecare relatie este diferita, ne duce intr-un loc nou si ne ajuta sa descoperim ceea ce ne place, ceea ce putem accepta, ceea ce nu ne place si acele lucruri peste care nu am putea sa trecem niciodata.

Citeste mai mult..
Cum abordam lipsa motivatiei si a entuziasmului?

Cum abordam lipsa motivatiei si a entuziasmului?

 Entuziasmul este electricitatea vietii. Cum il obtii? Fii entuziast pana acest lucru devine un obicei. (Gordon Parks)

Ai momente in care te simti entuziast, motivat si energic atunci cand incepi ceva noi, dar dupa scurt timp entuziasmul scade si interesul dispare?

Cu toate ca esti constient de importanta lucrului pe care il faci, de modul in care ajuta,se instaleaza lipsa motivatiei, a interesului si a vointei.

Deseori, oamenii in aceste situatii, practica exercitii de concentrare, meditatie, auto-disciplina sau orice alt tehnica de autodezvoltare si crestere spirituala. Cu toate acestea, cand aceste exercitii nu au rezultate imediate si spectaculoase se opresc si renunta.

O alta abordare este cea a clipurilor motivationale, cartilor de dezvoltare personala sau workshopurilor de scurta durata care abordeaza aceasta tema. Acestea toate au efect dar de cele mai multe ori de scurta durata. Apare un puseu motivational sau o stare intense de entuziasm dar care trece foarte repede.

Citeste mai mult..
Depaseste propriul EGO!

Depaseste propriul EGO!

Imagineaza-ti pentru o secunda ca renunti la identificarea ta cu ego-ul , adica cu ceea ce crezi ca esti, cu personalitatea ta.

Ce se intampla? Cu toate ca nu te mai identifici cu nimic din ceea ce crezi ca esti, este viu si constient. Toate gandurile tale, emotiile, sentimentele asociate cu propria persoana dispar.

Poti sa traiesti, sa fi viu, constient si activ fara sa te etichetezi. Nu trebuie sa spui ca esti intr-un anumit fel ca sa existi.

Este posibil sa te trezesti din identificarea cu propriul ego. Aceasta se numeste trezire spirituala. Nu te mai limitezi la o forma particulara, la un anumit set de ganduri sau la un punct de vedere anume. Constiinta ta se extinde dincolo de forma corpului si experimentezi un fel de constiinta nelimitata, fara forma. Poti sa actionezi si sa functionezi ca de obicei, dar constiinta ta functioneaza la un nivel mai inalt.
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>