Pagini: <<12345678>>
Ce este detasarea emotionala?

Ce este detasarea emotionala?

Detasarea emotionala este o stare caracterizata de calm, este abilitatea de a nu te lasa influentat de starea persoanelor din jurul tau, de evenimente sau chiar de avalansa propriilor ganduri.

Detasarea emotionala te ajuta sa iti pastrezi echilibrul si sa nu iei lucrurile intr-o maniera foarte personala.

Detasarea emotionala nu este acelasi lucru cu indiferenta si nici nu inseamna ca interesul sau emotiile lipsesc cu desavarsire. Persoanele indiferente, nu prezinta interes fata de nimic si sunt de obicei pasive. Detasarea emotionala autentica este altceva. Este o atitudine care implica bunul simt, deschidere si un comportament adecvat.

Citeste mai mult..
Femei care iubesc prea mult

Femei care iubesc prea mult

 De multe ori confundam sentimentul iubirii cu cel al disperarii, al fricii de a nu ramane singure, al nevoii de apreciere din partea celuilalt. Toate dorim sa fim fericite, dar atunci cand fericirea se imbina cu suferinta si atunci cand ne pierdem pe noi, cand ne schimbam valorile, cand acceptam diferite comportamente din partea partenerului care nu sunt benefice, cand ii cautam diverse scuze pentru comportamentele lui, cand relatia ne pune in pericol sanatatea fizica si chiar cea psihica iubim prea mult.

Cred ca fiecare s-a confruntat la un moment dat cu o astfel de relatie. O relatie pe care desi o constientizam ca fiind distuctiva nu ne puteam desprinde ea. Deseori, speram ca partenerul se va schimba. Insa, nu el este cel care trebuie sa se schimbe ci NOI.

Citeste mai mult..
Ce facem ca sa ne imbunatatim relatia?

Ce facem ca sa ne imbunatatim relatia?

 
De multe ori relatiia pe care o avem poate parea perfecta. Cel putin din afara. Cateodata nici cei doi implicati in relatie nu realizeaza ca modul in care se raporteaza unul la celalat este distructiv, decat atunci cand este prea tarziu.
Exista cateva lucruri simple pe care le putem urmari si pe care putem sa le imbunatatim in asa fel incat sa obtinem relatia pe care o dorim.

Citeste mai mult..
 Cele 5 limbaje ale iubirii

Cele 5 limbaje ale iubirii

Fiecare isi exprima dragostea si afectiunea intr-un anumit mod. Modul tau de exprimare a iubirii si cel al partenerului tau poate fi foarte diferit.

Rareori avem acelasi limbaj al iubirii. Fiecare din noi comunica cu ajutorul limbajului invatat. Fiecare din noi cunoaste toate cele 5 limbaje ale iubirii, dar vorbeste fluent in una sau doua din ele.

Atunci cand ne indragostim, in mod instinctiv vorbim in limbajul celuilalt pentru ca intreaga atentie e centrata asupra partenerului si tendina este de a te darui in totalitate. Cu toate acestea, pentru a vea o relatie plina de satisfactii pe termen lung este foarte util sa alegi constient sa vorbesti in toate cele 5 limbaje ale iubirii. Fiecare persoana are un limbaj predominant. Atunci cand partenerul nu cunoaste limbajul nostru ajungem sa ne simtim respinsi.

Aceste limbaje ale iubirii nu sunt valabile doar in cadrul unui cuplu, cunosterea si practicarea lor este benefica si pentru consolidarea relatiei cu copilul tau, cu fratele tau sau cu orice alt membru al familiei.
 

Citeste mai mult..
Ce invatam din relatiile anterioare?

Ce invatam din relatiile anterioare?

 Relatiile pe care le avem reprezinta un fel de oglinzi. Putem sa vedem pe cine alegem, pe cine lasam sa ne aleaga, cum ne trateaza, cum permitem sa fim tratati, cat timp stam in relatia respectiva, cand alegem sa plecam, cum abordam conflictele si cum traim momentele frumoase. Fiecare relatie pe care o avem spune ceva despre ceea ce suntem si despre ceea ce vrem. De multe ori, relatiile care nu merg sunt definitorii si ofera mult mai multe informatii despre noi insine. Fiecare relatie este diferita, ne duce intr-un loc nou si ne ajuta sa descoperim ceea ce ne place, ceea ce putem accepta, ceea ce nu ne place si acele lucruri peste care nu am putea sa trecem niciodata.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>