Pagini: <<12345678>>
Cele  5 rani care ne impedica sa fim noi insine

Cele 5 rani care ne impedica sa fim noi insine

Pe parcursul vietii ne confruntam cu o serie de experinte care au scopul de a ne invata ceva si de a ne transmite anumite informatii. Atunci cand nu acceptam experientele cu care ne confruntam, vom atrage inconstient aceleasi persoane, circumstante si evenimente pana cand vom invata ceea ce este nevoie sa invatam.

Atunci cand ne nastem suntem noi insine. Insa, in prima etapa a vietii copilul se confrunta cu suferinta provocata de faptul ca nu poate actiona asa cum isi doreste. Apare apoi a doua perioada cea de criza si a treia cea de revolta. In timpul celei de a treia si a patra etape ne cream mai multe masti (personalitati) pentru a corespunde cerintelor celor din jur si pentru a ne apara impotriva durerii resimtite in cea de-a doua perioada.
 

Citeste mai mult..
Cum ne dam seama  atunci cand cineva minte?

Cum ne dam seama atunci cand cineva minte?

Exista cateva gesturi ,microexpresii, un anumit limbaj al corpului care pot trada o persoana care incearca sa mascheze adevarul.
Aceste semnale care sunt transmise inconstient inseamna ca sansele ca persoana respectiva sa minta sunt foarte mari, dar nu o ofera o certitudine in acest sens.

Semne la nivel corporal
• Limbajul nonverbal este limitat si rigid, cu putine gesticulatii. Miscarea mainilor este orientata spre propriul corp, persoana care minte doreste inconstient sa ocupe cat mai putin spatiu.

• Miscarea globilor ochulari la persoanele dreptace atunci cand incearca sa minta este orientata mai mult spre dreapta, adica spre zona informatiilor construite. Deasemenea, se poate observa tendinta de a clipi mai des si un contact vizual mai puternic decat cel normal sau chiar lipsa contactului vizual.

• Persoana care minte are tendinta de a-si atinge fata, gatul sau gura.
 

Citeste mai mult..
Congruenta...o stare necesara pentru a fi INTREG

Congruenta...o stare necesara pentru a fi INTREG

Orice schimbare e posibila atunci cand suntem congruenti, pentru ca suntem in armonie cu noi insine si dedicati schimbarii. Atunci cand suntem incongruenti, apare un conflict interior...as vrea asa, dar nu e bine, as face, dar...situatie in care nu vom fi fericiti si nici capabili sa luam o decizie. Acest conflict nu usureaza schimbarea sub nici o forma.

Starea de incongruenta e tocmai acea stare pe care o simti cand esti stanjenit...cand nu stii ce sa faci, pentru ca in interiorul tau e o lupta.

Citeste mai mult..
Umbra- o parte din noi

Umbra- o parte din noi

 Atunci cand urasti o persoana, urasti ceva care face parte din tine. Ceea ce nu face parte din tine nu te deranjeaza. Herman Hesse.

In calatoria noastra spre noi insine, descoperim aceea parte din noi ascunsa, pe care o negam, de care ne este rusine si pe care nu vrem sa o acceptam. Aceasta parte a fost denumita de Jung umbra.

De unde vine umbra?

Nu ne nastem cu aceasta umbra. Copiii foarte mici se iubesc si se accepta in totalitate. Ei nu se critica si nu considera ca au unele aspecte pozitive si unele negative. Pe masura ce inaintam in varsta, fiecare din noi isi construieste un sistem de valori, credinte in functie de experientele pe care le avem si in functie de ceea ce ni se transmite de catre cei din jur referitor la personalitatea noastra, la capacitatile si abilitatile noastre. De exemplu, un copil care aude deseori ca nu merita sa fie iubit va ajunge sa considere acest lucru un adevar absolut. La maturitate aceasta credinta poate sa se manifeste printr-un comportament evident sau poate sa devina mascata si sa faca parte din umbra. Cu cat umbra este mai ascunsa, cu atat influenta ei va fi mai subtila

Citeste mai mult..
Fii prezent!

Fii prezent!

A fi prezent inseamna a intelege si a fi constient de tot ceea ce se intampla in interiorul tau in fiecare moment. Inseamna a accepta tot ceea ce simti fara a judeca. Acest nivel de constientizare ne ofera libertatea deplina de a ne manifesta in mod real si autentic.

De unde stii atunci cand traiesti in pezent?
 

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>