Pagini: <<12345678>>
Gandurile noastre se materializeaza!

Gandurile noastre se materializeaza!

Constientizeaza gandurile pe care le ai, deoarece gandurile tale devin viata ta.

Fiecare actiune pe care o luam este precedata de un gand. Gandurile noastre predominante determina actiunile noastre predominante care la randul lor determina traiectoria vietii noastre. Astfel, gandurile au un mare impact asupra modului in care ne traim viata.

Preia controlul gandurilor tale

Daca nu ai control asupra gandurilor tale, nu ai control asupra vietii tale. Ganduri despre lipsa banilor vor genera saracie in viata ta, precum ganduri despre prosperitate vor aduce prosperitate.
Unii pot spune ca nu sunt capabil sa isi controleze gandurile care apar, ca un gand apare pur si simplu. Intradevar asa este, gandurile vin constant si nu poti impedica o pasare sa zboare deasupra capului tau, dar o poti oprii sa isi fac cuib in capul tau.
 

Citeste mai mult..
Cum ne dezvoltam intuitia ?

Cum ne dezvoltam intuitia ?

Intuitia sau ghidul nostru interior cum ii mai putem spune, este un mecanism instinctiv care nu necesita si nu implica procese logice de nici un fel. Reprezinta o sursa alternativa de cunoastere, este o voce interioara care ne ghideaza si care se poate dezvolta.

Intuitia joaca un rol important atat in viata profesionala cat si in cea personala si este definita ca fiind indispensabila si esentiala. Jung sustine ca intuitia este una dintre cele 4 functii majore ale omului impreuna cu senzatia, gandirea si sentimentele. Echilibrand aceste functii, putem sa ne maximalizam potentialul. Intuitia este o parte importanta si a exprimarii artistice si reprezinta conexiunea cu inconstientul nostru.
 

Citeste mai mult..
Cele  5 rani care ne impedica sa fim noi insine

Cele 5 rani care ne impedica sa fim noi insine

Pe parcursul vietii ne confruntam cu o serie de experinte care au scopul de a ne invata ceva si de a ne transmite anumite informatii. Atunci cand nu acceptam experientele cu care ne confruntam, vom atrage inconstient aceleasi persoane, circumstante si evenimente pana cand vom invata ceea ce este nevoie sa invatam.

Atunci cand ne nastem suntem noi insine. Insa, in prima etapa a vietii copilul se confrunta cu suferinta provocata de faptul ca nu poate actiona asa cum isi doreste. Apare apoi a doua perioada cea de criza si a treia cea de revolta. In timpul celei de a treia si a patra etape ne cream mai multe masti (personalitati) pentru a corespunde cerintelor celor din jur si pentru a ne apara impotriva durerii resimtite in cea de-a doua perioada.
 

Citeste mai mult..
Cum ne dam seama  atunci cand cineva minte?

Cum ne dam seama atunci cand cineva minte?

Exista cateva gesturi ,microexpresii, un anumit limbaj al corpului care pot trada o persoana care incearca sa mascheze adevarul.
Aceste semnale care sunt transmise inconstient inseamna ca sansele ca persoana respectiva sa minta sunt foarte mari, dar nu o ofera o certitudine in acest sens.

Semne la nivel corporal
• Limbajul nonverbal este limitat si rigid, cu putine gesticulatii. Miscarea mainilor este orientata spre propriul corp, persoana care minte doreste inconstient sa ocupe cat mai putin spatiu.

• Miscarea globilor ochulari la persoanele dreptace atunci cand incearca sa minta este orientata mai mult spre dreapta, adica spre zona informatiilor construite. Deasemenea, se poate observa tendinta de a clipi mai des si un contact vizual mai puternic decat cel normal sau chiar lipsa contactului vizual.

• Persoana care minte are tendinta de a-si atinge fata, gatul sau gura.
 

Citeste mai mult..
Congruenta...o stare necesara pentru a fi INTREG

Congruenta...o stare necesara pentru a fi INTREG

Orice schimbare e posibila atunci cand suntem congruenti, pentru ca suntem in armonie cu noi insine si dedicati schimbarii. Atunci cand suntem incongruenti, apare un conflict interior...as vrea asa, dar nu e bine, as face, dar...situatie in care nu vom fi fericiti si nici capabili sa luam o decizie. Acest conflict nu usureaza schimbarea sub nici o forma.

Starea de incongruenta e tocmai acea stare pe care o simti cand esti stanjenit...cand nu stii ce sa faci, pentru ca in interiorul tau e o lupta.

Citeste mai mult..
Pagini: <<12345678>>