Cum stapanim sabotorul din noi?


Cum stapanim sabotorul din noi?

Ce se intampla cu noi dupa ce ne nastem? Incepem sa exploram lumea, sa interactionam cu cei din jurul nostru, sa ne lovim de anumite provocari si incepem sa invatam anumite lucruri despre noi insine prin experienta directa sau prin prisma a ceea ce primim ca informatie de la cei din jurul nostru.

Pe parcursul vietii nostre se intampla direct sau indirect sa primim diverse informatii despre noi insine. Poate ti se spune ca nu esti suficient de bun pentru a face un anumit lucru, poate auzi ca pentru a avea succes sau bani e nevoie de multa munca, sau inveti ca viata este grea si ca nu o sa te poti descura. Toate aceste informatii le absorbim, ele transformandu-se in povestea vietii noastre care ne ghideaza de obicei la un nivel inconstient, alegerile si actiunile pe care le facem ca adulti.
Povestea vietii noastre cu mesajele ei specifice apare de obicei in momentele critice. Atunci cand dorim sa facem o schimbare importanta apare aceasta voce sabotoare care gaseste toate motivele pentru care ceea ce ne dorim sa facem este inutil, gresit, greu sau va esua. Atunci cand vrei sa iesi din zona de confort, apare un semnal de alarma, iar sabotorul se trezeste. Sabotorul este in stransa legatura cu ideea de supravietuire, deci are rolul de a te proteja. Cu toate ca intentia este una pozitiva modalitatea sabotorului de a proteja nu este sanatoasa si te tine in zona de confort, nepermitandu-ti astfel sa cresti si sa evoluezi.
Ce facem cu sabotorul?
1. Îl numim, il cunoastem si ne imprietenim cu el.
Incepe prin a observa cand apare acest sabotor, care sunt situatiile in care vocea sabotorului este prezenta si galagioasa. Imaginandu-ti cum arata in cele mai mici detalii, dandu-i un nume, il personifici, iar astfel iti va fi mult mai simplu sa observi cand vorbeste sabptorul. Ar fi de ajutor sa il desenezi chiar sau sa gasesti o imagine care reprezinta sabotorul tau.
2. Incuie sabotorul.
Acum ca ai expus sabotorul, poti sa ii gasesti un loc sigur atunci cand apare. Poti sa il tii intr-o cutie personala acasa sau chiar in portofel. Gasindu-i un loc primesti putere asupra sabotorului si iti aminteste ca tu esti cel care decide pentru tine. Deasemenea, atunci cand isi face simtita prezenta poti avea o discutie cu sabotorul si ii poti spune tot ceea ce gandesti si simti.
3. Fa cunostinta cu ghidul tau interior.
Ghidul tau interior reprezinta acea parte inteleapta din tine, partea care stie, care detine toate informatiile. Ghidul tau interior este partea care este cunoaste si iubeste toate partile tale si care in acelasi timp doreste ceea ce e mai bine pentru tine. Ghidul interior iti cunoaste limitele, vulnerabilitatile, darurile, abilitatile. Ghidul interior este in permanenta cu tine, desi cateodata pierzi contacul cu el. E momentul sa refaci aceasta legatura cu partea cea mai profunda a ta. In momentul in care te conectezi cu acea parte din tine vei incepe o calatorie minunata in care vei invata sa transformi partile negative si sa permiti ghidului tau interior sa se manifeste.

Esti pregatit sa incepi?

Daca vrei sa descoperi mai multe despre tine, te asteptam cu drag la cursurile noastre: 

NLP PRACTITIONER Timisoara 

Atelier de dezvoltare personala 

NLP PRACTITIONER Bucuresti