Fii prezent!


Fii prezent!

 A fi prezent inseamna a intelege si a fi constient de tot ceea ce se intampla in interiorul tau in fiecare moment. Inseamna a accepta tot ceea ce simti fara a judeca. Acest nivel de constientizare ne ofera libertatea deplina de a ne manifesta in mod real si autentic.

De unde stii atunci cand traiesti in pezent?
Traiesti in prezent atunci cand esti impacat cu tine insuti. Atunci cand nu resimti nici o neliniste, nici o presiune, cand mintea nu este ocupata cu un murmur continuu sau cu judecatile pe care le emite constant atat asupra propriei persoane cat si asupra celorlalti.
Esti prezent atunci cand permiti unui moment pur si simplu sa fie. De exemplu, atunci cand observi ca ai format in minte o judecata cu privire la o anumita situatie si iti dai seama ca este pur si simplu o judecata, o credinta care nu reprezinta realitatea. Sau atunci cand pur si simplu observi un sentiment, o emotie negativa fara sa te identifici cu ea.

Ce te impiedica sa traiesti in prezent?
Cea mai mare parte a timpului o petrecem focusati pe trecut sau pe viitor. Mintea noastra creeaza tot felul de situatii bazate pe experienta trecuta, situatii pe care apoi le proiectam in viitor. Nu traim momentul prezent deoarece tot timpul suntem ingrijorati de ceea ce va urma in viitor.

Cum traim in prezent?
Observa. Atunci cand realizezi ca mintea ta a creat o poveste cu privire la viitor sau la trecut, pur si simplu observ-o. Observand doar, vei revenii in prezent. Dupa un timp iti vei da seama ca tu nu esti povestea creata de mintea ta, nu te defineste.

Permite.
Permite ca in prezent sa existe orice situatie, sentiment, emotie. Este ceea ce este. O data ce vei incepe sa observi si sa permiti vei vedea ca vei trai din ce in ce mai mult in prezent.

Cu totii dipunem de pace, liniste interioara. Este important sa o descoperim si sa ii permitem sa se manifeste.

Ramai prezent permitand lucrurilor sa se intample, sa existe. Concentandu-ne foarte mult pe trecut sau pe viitor deseori pierdem cele mai minunate si pretioase moment care se petrec chiar in fata noastra.

Traieste in prezent, aici se intampla totul!