Pagini: 1234>>
Arta de a IUBI

Arta de a IUBIma aflu in acel loc in care padurea si muntele se uneste cu cerul, in care parca respiri liniste... Muntii Trascau, in apropierea Manastirii Ramet. Un loc perfect pentru a crea, pentru ca intr-adevar, ceea ce pregatesc pentru Tabara "Iubeste si lasa-te iubit!" din Grecia, este creatie.

Dar mai intai, sa-ti impartasesc ceva... despre mine. Celor care au fost la cursurile pe care le-am sustinut le-am mai povestit.

Citeste mai mult..
Emotiile negative – ce ne facem cu ele?

Emotiile negative – ce ne facem cu ele?

(scris de Andreea Doru - Masterand NLP, Bucuresti....multumim Andreea!)

Cand a fost ultima data cand ai fost cu adevarat bucuros? Parca iti vine greu sa iti amintesti. Dar cand a fost ultima data cand te-ai enervat?

Zi de zi suntem “asaltati” de diverse probleme, care ne consuma intr-un mod ineficient energia.
La job te trezesti intr-o valtoare de sentimente: stress (lucrurile trebuiau predate de ieri), nervi ( x sau y nu si-au facut partea lor de treaba, seful te-a luat in colimator), furie, vinovatie. Si uite-asa trec 8 ore pe zi din viata ta in care nu prea ti-ai mai lasat timp sa te bucuri. Cate astfel de ore se strang intr-o luna? Dar intr-un an?

Citeste mai mult..
Cat de important este limbajul nonverbal?

Cat de important este limbajul nonverbal?

Atunci cand vezi o persoana incruntata, cu capul aplecat si umerii lasati poti sa presupui ca acea persoana nu se simte foarte confortabil si in largul ei. Dar ce apare prima data? Postura corpului sau starea proasta?

Limbajul corporal reflecta deseori emotiile noastre. Invatand modul in care corpul, gesturile, expresia fetei si chiar tonul vocii influenteaza starea noastra, vei constientiza mult mai bine factorii care ne influenteaza dispozitia si vei avea un avantaj in situatiile importante precum un interviu, o negociere sau semnarea unui contract.

Citeste mai mult..
De ce ii judecam pe cei din jur?

De ce ii judecam pe cei din jur?

Fiecare persoana pe care o cunoastem are ceva special sa ne ofere.....asta daca suntem suficient de deschisi sa primim.
Fiecare intalnire ofera posibilitatea constientizarii propriei persoane, ilustrand anumite comportamente pe care le avem si pe care nu le acceptam. Reactiile pe care le avem vis a vis de cei din jur ofera mai multe informatii despre propria persoana decat despre persoana din fata noastra.

Atunci cand cineva face o remarca asupra noastra, care ne deranjeaza sau chiar ne raneste, cel mai probabil si noi judecam acel lucru referitor la propria persoana.

Reactiile noastre la comportamentele celor din jur sunt in stransa legatura cu parerile noastre despre noi insine, cu sentimentele noastre de frica, de inadecvare, de inferioritate.

Citeste mai mult..
Pagini: 1234>>