Pagini: <<1234>>
Visul lucid

Visul lucid

In visul lucid, spre deosebire de starea normala de visare, persoana are abilitatea de a deveni constienta in timpul visului si de a prelua controlul activ asupra actiunii visului.

Multi dintre noi ne putem aminti cu destula usurinta ceea ce visam. Visele ne ofera informatii valoroase despre inconstient.

Un vis lucid este foarte bogat in detalii. Poti sa vezi, sa auzi, sa simti exact la fel ca intr-o situatie reala. Deasemenea, poti sa obtii o stare de prezenta, de constienta mult mai profunda decat cea pe care o ai in starea de veghe. Pentru ca totul se petrece in mintea ta, lumea visului nu se supune nici unei legi ale fizicii. Astfel, poti sa zbori, sa te lupti, sa incetinesti timpul, sa retraiesti amintiri ale copilariei....poti sa faci orice.

Posibilitatiile pe care le ai in visul lucid sunt nelimitate!

Citeste mai mult..
1+1=2 sau cum Eu+El devine “NOI”

1+1=2 sau cum Eu+El devine “NOI”

Stateam zilele astea si ma gandeam la aceasta ecuatie. Una dintre bunele mele prietene s-a indragostit. De un El. Sunt impreuna de curand si uneori am senzatia ca sunt de o vesnicie. Si totusi…

Oare care este mecanismul care duce la formarea unui cuplu? Cum ajungem de la singular la plural? Mai mult, cat timp e nevoie pentru a putea declara fara urma de nesiguranta „SUNTEM” sau pentru a putea pune eticheta „CUPLU” pe 2 oameni?

Citeste mai mult..
S-a terminat concediul...acum ce fac?

S-a terminat concediul...acum ce fac?

 9 idei pentru a-ti face reintoarcerea din vacanta mai placuta

- Abia ai venit din concediu si esti trist?...sau obosit?

- Colegi de munca abea veniti din concediu au fata trista si se misca fara vlaga? Privesc de dupa biroul lor, ca si cand mai bine ar muri decat sa fie acolo?


E ceva normal. In vacanta, oamenii fac tot felul de lucruri placute pe care nu le fac in mod curent. La intoarcere, trebuie sa intri in activitatile cotidiene, sa te intorci la viata de dinainte de concediu.Timpul e perceput in mod diferit, presiunea sarcinilor creste, poate au ramas activitati nerealizate care nu suporta amanare. Apare astfel un sindrom nerecunoscut ofical, insa real: tristetea post-vacanta, care se prelungeste cateva zile de la reinceperea activitatii.

Citeste mai mult..
Controlul. De ce controlam? (partea I)

Controlul. De ce controlam? (partea I)

O persoana care nu se controleaza în viata ei, îsi poate permite sa fie ea însasi, atât în aspectele pozitive cât si în cele negative. O astfel de persoana nu se judeca. Nu se acuza. Se accepta asa cum este, în fiecare moment al vietii ei. Felul ei de a trai se reflecta în corpul mental, emotional si fizic. Iar cum acesta din urma este un corp tangibil, mai constient si mai vizibil, este corpul prin care putem sa aflam cel mai repede ce se întâmpla în celelalte doua corpuri, care sunt mai subtile. Controlul pe care îl exercitam cu totii, într-un anumit grad si în anumite situatii începe pe plan psihologic.

Citeste mai mult..
2012 – SFARSITUL TIMPULUI si ADEVARATUL SECRET !

2012 – SFARSITUL TIMPULUI si ADEVARATUL SECRET !

2012 – SFARSITUL TIMPULUI si ADEVARATUL SECRET !
Sunt multi cei ce vorbesc despre viitor si despre 2012, anul care a inceput recent. In timp ce unii prevestesc nenorociri, altii vorbesc despre o schimbare in constiinta umana. Multi spun ca, pentru ca sa fim pregatiti pentru vremurile noi ce vin, pentru ca sa evolueze constiinta umana, este necesar sa meditam cu totii, impreuna. Problema este ca nu putem sa meditam tot timpul.
Cu toate acestea, putem intelege tocmai prin meditatii sau tehnici speciale ca, de fapt, noi meditam deja tot timpul... asa ca nu este necesar sa meditam tot timpul.
Exista o liniste, un spatiu, intre ganduri. In timpul meditatiei, in pauza dintre doua ganduri, descoperim acel „loc”

Citeste mai mult..
Pagini: <<1234>>