Pagini: <<1234>>
GRIJI – ANXIETATE – PERFECTIONISM – o stare chinuitoare, bazata de multe ori pe interpretarea gresita a experientelor

GRIJI – ANXIETATE – PERFECTIONISM – o stare chinuitoare, bazata de multe ori pe interpretarea gresita a experientelor

Cum ne cream viata? In inconstientul nostru se aduna diversele experiente din momentul nasterii (si chiar de mai inainte). Acolo se creeaza povestea vietii noastre. Acolo apare o analiza fina a cum TREBUIE SA FIM SAU NU. Iar dincolo de actiunile noastre stau trairile care ne imping inspre anumite decizii in viata…O VIATA USOARA SAU NU, O VIATA FRUMOASA SAU NU…

Micul copil, abia venit pe lume isi cere dreptul…dreptul la viata. S-a nascut fara frici, insa odata ce a iesit la lumina, oameni straini, lumina puternica, frig…E oricum speriat, iar el nu cunoste altceva decat a trai si a muri…e dependent de mama, pentru ca nu isi poate lua singur hrana, pentru ca nu se poate apara singur…apar asadar primele griji, incepe sa invete frica. ...

Citeste mai mult..
Mama, ce ai facut cu viata mea si a copilului meu?

Mama, ce ai facut cu viata mea si a copilului meu?

Din ce in ce mai mult privesc in ce directie se indreapta omenirea si sunt revoltata. Privesc la rolul femeilor, si cum si ce isi asuma ele acest in diversele situatii de viata, la problemele care apar in cuplu, la divorturile tot mai dese, femei singure, barbati singuri, neintelegeri si lupta pentru putere, pentru averi, la stres si dezordine, la depresie si anxietate... si sunt revoltata.

A inceput demult, odata cu feminismul...prin sec. XIX, cand intr-adevar femeile nu aveau drept de vot, cand erau in proprietatea sotului, cand dreptul civil era diferit pentru femei, cand mama nu avea drepturi legale asupra copiilor si multe altele...a fost o lupta...lunga, grea, pornind de la supunere totala la ocuparea puterii. Incrancenarea, lupta cu barbatii insa a prins amploare si a scapat de sub control si...asa cum noi romanii nu am stiut ce sa facem cu „libertatea” dupa ’89, asa nici femeile nu au stiu ce sa faca mai apoi cu ce au castigat.

Bunicile noastre, mamele noastre au fost implicate...au jucat fiecare rolul ei in aceasta lupta...si unde suntem acum? Mama...si tu ai fost implicata...si tu ai alergat dupa pozitii de conducere, dupa salar mare.
Ce spun eu...femeia...psihologul? ca „ma arde” inca locul unde tineam cheia la gat,

Citeste mai mult..
Interviu cu Dr. David Keith – psihoterapeut familial

Interviu cu Dr. David Keith – psihoterapeut familial

Universitatea de Medicina New York
Director de Terapie Familiala
Interviu in Europa cu Dr. David Keith

1. Ne puteţi spune pe scurt cine sunteți, David Keith?

În acest interviu sunt psihiatru şi psihiatru pentru copii şi adolescenţi, director de terapie familială la Universitatea Syracuse din cadrul Universităţii de Medicină New York. Am absolvit medicina în 1967 şi am lucrat o vreme la Forţele Aeriene în calitate de chirurg. Mi-am încheiat rezidenţiatul la Universitatea din Wisconsin in 1975. Munca mea de psihiatru a fost organizată în jurul lucrului clinic cu familiile de-a lungul întregii mele cariere. Din perspectiva mea, trimiterea la terapie familialǎ ține de terapeut, nu de client. Lucrez cu toate vârstele şi cu toate tipurile de probleme psihiatrice. Mare parte din munca mea s-a concentrat pe consultarea cu practicienii din domeniul medical.

Citeste mai mult..
Eu sunt iubire. Iubire versus teama

Eu sunt iubire. Iubire versus teama

Cand simti iubire, inseamna ca esti in siguranta si stii ca apartii acestei lumi. Insa pentru a simti cu adevarat ca apartii acestei lumi, trebuie sa simti ca esti iubit.
Ce-ti ofera, de fapt, iubirea?

Citeste mai mult..
Stresul - aliat sau inamic?

Stresul - aliat sau inamic?

Când vorbim de stres în zilele noastre, toată lumea ştie acest termen. Nu are nevoie de o definiţie. Ştim cu toţii că stresul reprezintă o stare de dezechilibru, deloc favorabilă a organismului uman determinată de momente tensionate în mod repetat.
Zilnic ne confruntăm cu diferite probleme: maşina stricată, serviciul mediocru, neajunsuri financiare, rata la bancă, certuri cu partenerul.

Citeste mai mult..
Pagini: <<1234>>