Pagini: <<1234
Umbra noastra - acceptare si iubire

Umbra noastra - acceptare si iubire

Lucrurile care ne deranjeaza la altii:  Am stat sa ma gandesc ca lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult la altcineva, sunt, probabil, propriile mele defecte de caracter. Cei care-ti provoaca iritarea si resentimentele cele mai puternice, sunt adesea cei care te reprezinta cel mai bine pe tine – ei intrupeaza chiar acea trasatura de caracter pe care o ai, pe care ti se cere s-o observi, la care ti se cere sa reflectezi, pe care trebuie, prin urmare, s-o vindeci. Toate sufletele de pretutindeni au organizat lucrurile astfel. Acei “altii” pe care ii judeci si ii respingi cat se poate de zgomotos, iti zgandaresc cel mai mult propria rana dureroasa, recunoasterea ta defensiva ca privesti la parti din tine insati, despre care iti dai seama, la un anumit nivel, sau au foarte mare nevoie de ajustari.

Citeste mai mult..
Astenia de primavara

Astenia de primavara

Iata ca dupa o iarna lunga a sosit in sfarsit primavara. O primavara mult asteptata de toti. Ce putem insa observa la majoritatea este ca apare oboseala, iritarea, starea de melancolie, slabirea sistemului imunitar. E vorba de astenia de primavara.
Aceasta apare la trecerea de la iarna la primavara, ca urmare a obosirii celulelor de peste iarna prin aportul redus de vitamine, urmat de un consum energetic mai mare atunci cand apare caldura, ducand la epuizarea celulelor, .... si... datorita a schimbarilor de temperatura si lumina, prin cresterea zilei, fenomen mai pregnant in ultima vreme, prin trecerea mai brusca de la frig la caldura, aspect care are influenta asupra sistemului nervos central, acesta cauzand aparitia starilor nervoase, durerilor de cap, oboseala, disconfort si somnolenta.

Citeste mai mult..
Femeia la 30 de ani

Femeia la 30 de ani

Citisem in urma cu mult timp, cand inca nu aveam 30 de ani, cartea lui Balzac: Femeia la 30 de ani. Imi facusem o impresie nu tocmai fericita despre varsta de 30, fiind vorba acolo de multa tristete, despre cum poti esua. La vremea aceea, am luat ca atare cele scrise, fara a fi influentata, pentru ca visele mele si planurile pe care le faceam duceau in alta directie.

Primul prag psihologic in viata unei femei este varsta de 30 de ani. De acum schimbi prefixul, nu mai ai 20 ci...ai 30 si...e vremea cand multe femei isi fac bilantul. Am o familie sa nu, am o cariera sau nu, sunt acolo unde vreau sau sunt nemultumita.

Citeste mai mult..
Afectiunea...avem nevoie?

Afectiunea...avem nevoie?

A da si a primi afectiune

Suntem fiinte sociale. Avem nevoie de relatii si nu putem trai fara acestea.
In aceste relatii ne invartim intre a cere – a da – a primi – a refuza. In functie de aceste demersuri si cum stim sa le facem, suntem in echilibru cu noi si cu ceilalti sau dimpotriva, ii ranim, sau suntem raniti. Tranzactionam intre noi astfel, diverse mesaje pozitive sau negative, tranzactionam afectiunea. Cum sunt aceste mesaje, depinde de cum le transmitem, dar si cum sunt percepute de cel care le primeste. Si ma refer aici la mesaje sub forma de cadouri, atentie, o vorba buna, o apreciere sau imbratisare, sau la mesaje negative, care sunt percepute prin prisma comparatiilor, judecatilor de valoare, acuzatiilor, culpabilitatilor.

 

Citeste mai mult..
Pagini: <<1234