Pagini: 1234>>
Patternurile limbajului hipnotic

Patternurile limbajului hipnotic

Prin definitie, limbajul hipnotic are scopul de a induce transa hipnotica. Transa hipnotica reprezinta o stare de atentie sporita, iar limbajul hipnotic are rolul de a focusa atentia si de a o indrepta spre interior. Interesul pentru limbajul hipnotic a crescut in paralel cu interesul pentru munca lui Erickson care a fost pionierul abordarii indirecte a hipnozei. Inainte de Erickson, subiectilor li se spunea ce trebuie sa faca si sa simta, utilizand sugestii directe precum „Iti este foarte somn...“. Cu toate ca aceasta abordare functioneaza foarte bine pentru unii oameni, Erickson si-a dat seama ca majoritatea oamenilor nu agreeaza sa li se spuna ce sa faca si astfel vor rezista acelor tip de sugestii directe.

Citeste mai mult..
O scurta istorie a hipnozei

O scurta istorie a hipnozei

Suntem tentati sa credem ca hipnoza ca proces terapeutic reprezinta o descoperire recenta, dar radacinile ei merg mult in trecut. Scrierile civilizatiilor antice, precum civilizatia egipteana atesta metode de vindecare atat psihica cat si fizica care folosesc transa hipnotica.

Citeste mai mult..
Hipnoza in combaterea fumatului

Hipnoza in combaterea fumatului

Fumatul reprezinta o adictie. Cu toate ca media ne informeaza zi de zi despre pericolele evidente ale fumatului la nivel fizic, aspectele psihologice negative nu sunt atat de abordate. Fumatul face parte din rutina de zi cu zi, inserandu-se in majoritatea activitatilor noastre. Se formeaza obiceiuri, se creaza asociatii precum cu mancarea, alcoolul sau scurtele pauze in timpul serviciului. Fumatorii se identifica cu tigara si la un moment dat aceasta devine parte din ei.

Pentru cei mai multi fumatul devine un mecanism de cooping atunci cand avem de-a face cu situatii stresante. Atunci cand un fumator este suparat, aprinde o tigara in incercarea de a se simti mai bine. Adevarul este ca tigara este un prieten fals care incearca sa controleze si sa raneasca prin efecele sale negative. Exista alt metode pozitve care ne ajuta sa ne calmam in situatii stresante. Studii numeroase ne spun ca nicotina este eliminata din corp dupa cateva zile dupa ce nu mai fumam, dar dupa cum multi fumatori stiu dorinta de aprinde o tigara persista mult mai mult timp. Acest lucru se datoreaza nevoilor psihologice care alimenteaza motivatia de a fuma . Aici intervine hipnoza.

Citeste mai mult..
De ce sa recurgem la hipnoza?

De ce sa recurgem la hipnoza?

Ai incercat vreodata sa schimbi un obicei, sau sa devii mai motivat si sa realizezi ca nu este asa de usor? Daca da, atunci poate este timpul sa te avanti cu incredere in „lumea hipnozei“!

Multi fumatori promit ca odata cu inceperea unui nou an, unei noi luni sau saptamani renunta la acest viciu, milioane de femei descopera zilnic ca dietele de slabit iti ofera solutii doar pentru corp, nu si pentru minte experimentand o stare indezirabila de frustrare.
 

Multi se intreaba de ce nu reusesc sa indeplineasca obiective si scopuri simple doar cu ajutorul vointei. Acceptarea unui nou obicei presupune cooperare din partea inconstietului ,altfel dorinta noastra constienta de a face schimbarea este subminata de credinta inconstienta a esecului.
 

Citeste mai mult..
Hipnoza si crestinismul

Hipnoza si crestinismul

Hipnoza ridica serioase controverse in randul oamenilor. Multi oameni considera ca biserica si crestinismul nu sunt de acord cu practicile hipnozei. Multe idei preconcepute sunt promovate de asa numitele site-uri „crestine“ care condamna hipnoterapia.
In continuare, sunt prezentate doua puncte de vedere ale unor specialisti John Court , profesor de psihologie, psihoterapeut cu formare in hipnoza si Paul Durbain pastor al Bisericii Metodiste si practicant al hipnoterapiei, abordand omul din perspectiva trinitatii umane.
Cei doi specialisti raspund cat se poate de clar la intrebari frecvente ce privesc hipnoterapia.
 

Citeste mai mult..
Pagini: 1234>>