Pagini: 12>>
Sunt pregatit sa redevin EU!

Sunt pregatit sa redevin EU!

Suntem fiinte complexe, cu emotii, stari, ganduri, idei si comportamente. Unele din ele le tinem ascunse, credem ca nu sunt potrivite pentru noi, le negam si le pastram in interiorul nostru, altele sunt dornice sa iasa la suprafata, sa fie vazute si auzite... iar cele din urma sunt cele pe care le aratam, cele cu care ne mandrim si pe care speram sa le recunoasca si ceilalti in noi. 

Citeste mai mult..
„POARTA SPRE 2015”

„POARTA SPRE 2015”

Exercitiu de imagerie ghidata

„ Gaseste o pozitie confortabila … inspiri si expiri … si cu fiecare expir … esti din ce in ce mai aproape de acea stare speciala … inrudita cu relaxarea, … cu semi-visarea dinainte de a adormi, … acea stare … pe care o poti lasa sa vina de la sine, … treptat, … pe masura ce te scufunzi din ce in ce mai mult … in scaun … sau in fotoliu, … indiferent daca simti aceasta senzatie ca si cum corpul iti este din ce in ce mai usor, … sau dimpotriva, ... din ce in ce mai greu, … mai relaxat, … ca o senzatie de scufundare … si plutire ... in acelasi timp...

Citeste mai mult..
Valori si credinte

Valori si credinte

A intelege ce sunt valorile si credintele reprezinta un pas important in dezvoltarea noastra personala.
 

Cu totii avem un sistem intern de valori si credinte pe care l-am dezvoltat pe parcursul vietii. Valorile si credintele care stau la baza lor determina comportamentul si atitudinea noastra fata de evenimentele din viata noastra.

Valori

Valorile reprezinta lucrurile, aspectele importante din viata noastra si pot include aspecte precum egalitatea, onestitatea, familia, sanatatea, libertatea , loialitate. Fiecare persoana da un sens propriu valorilor sale.  Acestea ne afecteaza la nivel inconstient, iar actiunile pe care le luam sunt determinate de valorile pe care le avem.


 

 

Citeste mai mult..
Fii flexibil - daca ceea ce faci nu merge, fa ceva diferit

Fii flexibil - daca ceea ce faci nu merge, fa ceva diferit


De cate ori nu ti se intampla in relatie: ″i-am spus asta si asta de atatea ori, dar nu se rezolva nimic″, dar nu ai incercat sa spui altfel, sa faci altfel si evident, rezultatul e acelasi, nu se intampla nimic. Apoi te plangi ca nu te ia in seama, ca nu te respecta, ca lucrurile importante pentru tine nu au valoare pentru el sau ea . De cate ori nu se intampla ca la job ai aceleasi nemultumiri, colegii sunt intr-un anume fel pe care nu il mai suporti, seful la fel si ... ce faci? Ai acelasi comportament, vorbesti, lucrezi in acelasi fel, dar te plangi ca e din ce in ce mai rau.

Daca ceea ce faci nu functioneaza, fa altfel...

Citeste mai mult..
Fii in prezent!

Fii in prezent!

Viata, emotiile si felul in care traiesti sunt date de ceea ce faci in acest moment. Acum esti aici, la calculator, citesti, lucrezi sau iti umpli mintea cu ceea ce vezi pe ecran. Pentru cateva clipe uiti ce ai facut azi dimineata sau ieri, uiti de lista de probleme pe care o ai acasa sau la job. Astfel, ceea ce citesti acum, e singurul lucru care ar trebui sa contribuie la starea ta.

Observa doar ce stare ai in acest moment. Pentru ca trecutul si viitorul nu ar trebui sa joace un rol, pentru ca trecutul a trecut, iar viitorul inca nu a venit. Daca reusesti sa tii mintea focusata pe ceea ce citesti, e bine, pentru ca teoretic, nu ai nici un fel de emotie. Cu toate astea, in momentul in care am adus aminte de lista de probleme pe care o ai acasa sau la job, ti-au trecut prin minte ganduri referitoare la acel subiect, iar pentru cateva clipe nu ai mai fost in prezent, iar imediat au aparut diverse stari (tristete, bucurie, panica sau altele). Asta face mintea noastra in permanenta.

Citeste mai mult..
Pagini: 12>>