Pagini: 12>>
Poveste de suflet

Poveste de suflet

 Era odata un rege care avea 4 neveste.

Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie, pe care o imbraca cu straie din cele mai scumpe si o trata cu cele mai fine delicatese. Ii dadea tot ce era mai bun.

De asemenea, o iubea si pe cea de-a treia sotie si ea era cea cu care se mandrea cel mai mult in fata regatelor vecine. Totusi, regele traia cu teama ca aceasta sotie il va lasa intr-o zi pentru un altul.

Regele o iubea si pe cea de-a doua sotie. Ea era confidenta lui si era intotdeauna, draguta, intelegatoare si rabdatoare cu el. De cate ori regele avea o problema, putea avea incredere in ea ca il va ajuta sa treaca peste momentele grele.

Citeste mai mult..
O intamplare de demult

O intamplare de demult

Acum douăzeci de ani, lucram ca taximetrist, ca să mă întrețin. Într-o noapte, cînd am ajuns la o comandă, la 2:30 AM , clădirea era în întuneric, cu excepția unei singure lumini, la o fereastră de la parter…În asemenea circumstanțe, mulți taximetriști ar claxona o dată sau de două ori, ar aștepta un minut și apoi ar pleca. Dar am văzut prea mulți oameni care depindeau de taxi ca fiind singurul lor mod de transport. Dacă nu mi se părea un pericol, întotdeauna mergeam la ușă. Deci, am mers și-am bătut la ușă ..

Citeste mai mult..
Povestea focului

Povestea focului

Povestea focului

Povestea se adreseaza celor ce se confrunta cu lipsa motivatiei in munca si are ca efecte incurajarea perseverentei, mentinerea dorintei de a munci.

Într-o ţară îndepărtată, focul era păzit de un gardian ales în această funcţie pentru calităţile sale:onestitate, cinste şi responsabilitate. În fiecare zi el întreţinea focul, protejându-l de vânt şi nelăsându-l să se stingă. Pentru a-i da vigoare şi forţă, obişnuia să pună bucăţi groase de lemn uscat.

Citeste mai mult..
Calatorul

Calatorul


Cand Eathen a pornit in calatoria sa nu era sigur in ce parte sa mearga, si a hotarat sa vada ce se iveste. Intentia sa era sa gaseasca de lucru atunci cand va avea nevoie pentru a supravietui. Eathen nu stia nici care este motivul pentru care calatoreste.

Nu dupa mult timp, Eathen a cunoscut un cuplu care a promis ca il va ajuta . Cei doi l-au luat in casa lor, i-au dat de mancare, l-au sfatuit in ce directie sa mearga, ce sa ia la el si cum sa isi gaseasca drumul. Toate aceste sfaturi pareau foarte promitatoare asa ca Eathen a ascultat cu atentie. Deoarece, nu prea avea idee ce sa faca,...

Povestea poate fi utilizata pentru personale care se simt descurajate si care au nevoie de incurajare in drumul lor prin viata, care invata de ceea ce au nevoie in viata si care duc cu ei poveri nefolositoare.

Citeste mai mult..
Tigrul din cuşcă

Tigrul din cuşcă

A fost odată demult un tigru foarte frumos ce locuia într-o cuşcă la grădina zoologică. Acest tigru era ţinut într-o cuşcă foarte mică pentru că tuturor oficialilor de la grădina zoologică le era frică de el. Iar teama lor provenea din faptul că acest tigru era tot timpul mânios. Mai mulţi antrenori de la grădina zoologică doreau să se împrietenească cu tigrul, dar de câte ori se apropiau de acesta, chiar şi cu mâncare, tigrul răgea şi îi ataca. În scurt timp, nimeni nu mai îndrăznea să se apropie de tigru pentru că se temeau toţi de furia acestuia.

Citeste mai mult..
Pagini: 12>>