Povestea focului


Povestea focului

Povestea focului
Povestea se adreseaza celor ce se confrunta cu lipsa motivatiei in munca si are ca efecte incurajarea perseverentei, mentinerea dorintei de a munci.

Într-o ţară îndepărtată, focul era păzit de un gardian ales în această funcţie pentru calităţile sale:onestitate, cinste şi responsabilitate. În fiecare zi el întreţinea focul, protejându-l de vânt şi nelăsându-l să se stingă. Pentru a-i da vigoare şi forţă, obişnuia să pună bucăţi groase de lemn uscat.

Într-o zi, o furtună neaşteptată se abătu asupra acelui loc. Vântul sufla cu o putere nemaivăzută şi paznicul nostru se gândi că în aceste condiţii este imposibil să mai reziste. Îşi amintii însă că toţi locuitorii acelei ţări se bazau pe ei şi nu putea să-i dezamăgească. Şi începu să se lupte cu furtuna, până ce aceasta se opri.

Seara, în timp ce se trântea epuizat în patul său, observă un mesaj ciudat, scris pe perete: „Omagiu celui care a înfruntat vântul şi marea şi aţinut flacăra aprinsă.” Paznicul n-a ştiut niciodată de undea venit acel mesaj, dar a înţeles că nu este singur. Începând din acel moment, nu a mai fost niciodată tentat să-şi abandoneze postul şi a continuat să-şi facă munca cu dragoste, devotement, curaj şi tenacitate.


Sursa: Povestea terapeutica. M.D.Pasca