Tabăra de dezvoltare personală pentru adolescenți
Ai încredere în TINEri!

24-29 iulie, Bran

_______________

încredere în sine *autenticitate*răspunsuri*prieteni

5 zile de dezvoltare personală pentru adolescenți, într-o tabără cu tradiție (din 2009) …cu jocuri în aer proaspăt de munte, piscină, jocuri distractive, dezvoltare personală și prieteni noi

După doi ani de pauză (timp în care ne-am văzut doar online cu cei care au fost „copiii noștri”) venim din nou cu brațele deschise către o serie de copii/tineri care acum mai mult ca niciodată au nevoie de reconectare, ascultare, atenție, tehnici de autocunoaștere și creștere.

 Cu toții am fost afectați de impactul pe care cei doi ani l-au avut… treceri în online, temeri la întâlnirea cu ceilalți, deconectarea de prieteni, de colegi… doi ani obositori, cu întrebări, schimbări, readaptări. Și nu e gata…

Iar copii au avut și mai mult de suferit, pentru că la vârsta pubertății/adolescenței comunicarea și integrarea sunt aspecte foarte importante, iar în această perioadă tocmai asta a lipsit. Sau nu a fost complet.

E momentul să îi oferi copilului suport în revenirea după această perioadă și pregătirea lui pentru viață. Și nu oricum, ci unul organizat, specializat.

Vom căuta să contracarăm efectele acest doi ani și să oferim tinerilor instrumente de reziliență, de gestionare a emoțiilor și stresului.

Dorim pentru copii să fie puternici, flexibili și încrezători!

Vom aborda aspecte privind emoțiile, lipsa de încredere, să găsească motivație în ceea ce fac, să se exprime liber și dezinvolt (cu respect și empatie…evident).

Ai între 13-18 ani și....

…ai emoții atunci când esti ascultat la școală, sau când vorbești cu adulții?

…ai temeri referitoare la ce se întâmplă în vremurile noastre?

ai vrea mai mulți prieteni, dar nu știi cum sa faci?

…ai nemulțumiri pe care nu poți sa le exprimi, adunând furie?

nu ești motivat să înveți sau te simți obosit?

…vrei să ai un prieten/prietenă, dar nu știi cum să te apropii?

nu ai încredere în tine și crezi că alții sunt mai buni?

relația cu părinții nu e tocmai ceea ce dorești?

…ai emoții pe care nu le poți stăpâni?

Cu experiență, dedicare, pregătire psihologică și psihoterapeutică ne ocupăm de toate în:

Tabăra de dezvoltare personală pentru adolescenți
Ai încredere în TINEri!
Șimon, Bran: 24-29 iulie 2022

Ești părinte de adolescent?

Suntem la a 12-a ediție a acestei tabere. Au fost copii frumoși…unii mai cuminți, alții mai puțin, dar cu toții dornici sa facă ceva pentru a fi apreciați.

Drag părinte, chiar dacă nu pare așa, unul din cele mai dese răspunsuri pe care le-am primit de la copii/adolescenți, la întrebarea „care e motivul pentru care ai făcut… „ a fost: „să nu-mi dezamăgesc părinții”.

E foarte greu să trăiești cu presiunea că ai putea să îi dezamăgești, să te respingă. Iar din presiunea asta lucrurile nu ies prea bine. Chiar dacă ești părinte, adu-ți aminte de tine… și tu ai fost copil sau poate mai ești. Greu, nu?

Adolescența e o perioadă dificilă pentru tineri, și pentru părinți. E o perioadă în care ei caută suportul și aprecierea grupului, în detrimentul dorințelor părinților. E perioada în care dacă nu știi să îi fii aproape, se îndepărtează…pentru că îi e frică de ceartă, îi e frică să nu fie subapreciat, că nu se ridică la nivelul așteptărilor etc. și nu mai vorbește…știm din ce în ce mai puțin despre el. Iar în el, în sufletul copilului tău se adună anxietatea, emoțiile negative, furia, neîncrederea, retragerea. Sau, fuge în întâmpinarea prietenilor, fuge după aprecierea lor (haine, telefoane, orice ar putea să atragă atenția).

Ușor învață că „a avea” atrage admirația lor…nu „a face”, sau „a fi”.

Noi, în Tabăra „Ai încredere în TINEri!” îi apreciem pentru ceea ce sunt și îi învățăm și pe ei să facă asta. 

Aducem experiența multor ani și pregătirea în psihologie/psihoterapie.

Ii sprijinim să se cunoască, să se aprecieze, să aibă încredere în ei, și mai mult de atât, să aibă încredere în părinți. 

Esența Taberei noastre este dezvoltarea personală. Astfel că vor avea program strict de cursuri, discuții, jocuri de rol și dezbateri. Vor fi și discuții individuale despre ei, despre viață, despre oameni.

Din dorința de a le dezvolta responsabilitatea și munca de echipă, vor avea sarcini de organizare, curățenie, discuții de echipă și concursuri.

Trebuie să aflați de pe acum ca avem reguli stricte (nu acceptăm băutura, etnobotanice, droguri, vizite în alte camere la ore târzii, nerespectarea regulilor stabilite împreună), astfel încât la prima abatere se confiscă telefonul pentru 24 de ore :)…. ups, asta doare foarte tare (de ce facem asta? Pentru că dorim să se conecteze, să ridice ochii din telefoane, să învețe cu adevărat să trăiască), iar la a doua se pleacă acasă. În rest, suntem prieteni, vorbim la persoana a 2-a singular, ne ascultăm și ne înțelegem. Cei care au mai fost, știu asta și cooperează. Ba chiar sunt încântați.

Ce vom face:

Cum vom face:

Pentru că vrem ca tinerii să învețe ușor, să se simtă bine când fac asta, vom aborda totul sub formă de exerciții, jocuri, tehnici de relaxare, povești, concursuri, scenete, drumeții etc.

Vom face teorie, dar nu mai mult de 10%… restul va fi experimental, copiii având șansa să învețe altfel decât la școală.

👉dimineața vom începe cu exerciții de înviorare, energizare, pregătire pentru o zi sănătoasă

👉6 de curs/zi, împărțite în 2 (dimineața și seara) special creat pentru a învăța și schimba inteligent și rapid și pentru a-i menține interesați și motivați. În afara orelor de curs prestabilite vom fi acolo pentru discuții individuale sau grupuri mici.

👉discuții interesante, păreri împărtășite, analize personale;

👉tehnici de schimbare rapidă (imagerie ghidată, NLP, Carduri Points of You, jocuri, concursuri);

👉exerciții de mindfulness și meditație ghidată (importante în gestionarea emoțiilor, stresului și autoconștientizare)

👉jocuri, concursuri distractive, scenete tematice

👉seara de film tematic, distracție și noi prieteni … pentru că trebuie să îți spun că în astfel de tabere chiar se leagă prietenii;

👉vizită la Bran (castel, timp liber)

👉discuții pe grupuri mici și individuale

Programul va fi (foarte) plin si atrăgător!

Programul taberei Ai încredere în TINEri!

Pentru că ne-am gândit la voi părinții Tabăra va începe duminică 24 iulie, așa încât nu va trebui să îi iei liber, iar încheierea va fi vineri 29 iulie, putând astfel să petreceți weekendul împreună… pentru că unul din lucrurile pe care noi le promovăm este relația cu părinții și apropierea. Așa că va fi un moment bun de a prelua ștafeta 🙂

Primirea tinerilor se face duminica 24 iulie, începând cu ora 15.30, iar părăsirea taberei, vineri 29 iulie ora 11.00

Pentru că și noi intrăm în pensiune odată cu copiii, iar pensiunea este închiriată altor turiști până și de la data la care noi predăm, RUGĂM PĂRINȚII să nu vină mai devreme de ora 15.30 la sosire, și nu mai târziu de 11 la plecare. Altfel, vom fi nevoiți să stăm în stradă să vă așteptăm!

Locație:

Am ales o locație la munte, în centrul țării, într-un loc de vis care ne oferă tot ce avem nevoie: curte, foișor, sala de curs, sala de mese, camere curate, piscină, masă de biliard și gazde primitoare.

Am închiriat pensiunea integral, pentru a ne putea desfășura și pentru a ne simți liberi să ne exprimăm. Ne vedem la Vila Maria Șimon -Bran, aici:

Cazarea:  camere de 2,3,4  locuri, curate și îngrijite

RUGAM PARINTII sa nu faca presiuni asupra modului in care vor fi asezati in camere. Așezarea va fi în funcție de vârstă, prietenii și modul în care noi dorim să fie supravegheați. 

Datorita unui numar limitat de camere nu vom putea face modificari la fata locului !!! Va garantam ca nu au fost nemultumiri din partea copiilor.

Facilitati: 

 • Piscină
 • Masă de biliard
 • Curte pentru jocuri de grup (volei, badminton, fotbal etc.)
 • Sală de curs sau foișor dacă avem vreme bună

Masa: 3 mese asigurate de pensiune și gustari intre (fructe, dulciuri etc)

_______________

Trainer: Psih. Lidia Cotoșman

 • Psiholog, Psihoterapeut cu formare în Terapie Ericksoniană și Hipnoză clinică, atestat COPSI
 • Facilitator Constelații familiale
 • Master Trainer NLP
 • Consultant Panorama Socială
 • Organizator și coordonator de programe NLP Practitioner ITANLP în Timișoara, Pitești, Sibiu, Iași, Cluj Napoca
 • NLP Practitioner și Master NLP sub egida ITANLP, atestat ARONLP și EANLP
 • coach NLP format de Michael Carroll și John Thompson
 • peste 800 ore de formare suplimentară in psihoterapie din diferite forme cu traineri romani si internationali
 • peste 4500 de ore sustinute in cadrul cursurilor de dezvoltare personală și formare în NLP, tabere interne și internaționale NLP
 • experiență în peste 50 grupuri de formare în NLP, Ateliere de Dezvoltare personală și Tabere de dezvoltare personală

Co-trainer: Psih. Bălan Doru Constantin

 • psiholog
 • Consilier de dezvoltare personală
 • NLP Practitioner, dubla certificare: ITANLP, ARONLP si EANLP
 • Master NLP, dubla certificare: ARONLP si EANLP
 • Psihoterapeut în supervizare în Psihoterapie integrativă
 • peste 800 ore dezvoltare personală, participări la workshopuri 
 • Director administrativ Centrul Psiholistart Timisoara 
 • organizator și asistent tabere dezvoltare personală
 • Consilier în cadrul Centrului Psiholistart

Asistent curs: Psih. Bălan Geanina

geanina2
 • psiholog
 • NLP Practitioner, dubla certificare: ITANLP, ARONLP si EANLP
 • Master NLP, dubla certificare: ARONLP si EANLP
 • Masterand (Psihologie organizațională, psihologia muncii și a transporturilor (UVT)
 • Talent Attraction Partner (recrutor) – Nokia
 • Colaborator Psiholistart

Asistent organizare: Radu Andrei Niculae

WhatsApp Image 2022-05-13 at 23.23.31

Radu este unu din foștii copii pe care i-am avut în tabara Ai incredere în TINEri care a venit alături de noi de la 13 până la 18 ani. A urmat și Cursul NLP Practitioner, iar apoi, pentru că e un copil bun, cu un simț al responsabilității ridicat, bun organizator și de încredere l-am ținut alături de noi.

Acum e student la facultatea de Electrotehnică, telecomunicații și tehnologia informației, face voluntariat, lucrează ca fotograf și editare video și chiar a pornit propriul business.

Ne ajută la organizare, supraveghere, discuții cu copiii pe teme de școală sau preocupări specifice.

 

Cine poate participa:

Copii cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani. 

Când:

24-29 iulie 2022

_______________

Investiție:

Costul include: 

 • organizare și curs
 • materiale
 • cazare 5 nopți
 • acces la piscină
 • 3 mese pe zi și gustări intermediare
 • vizită la Centrul de agrement cu cai, plimbare cu cai sau căruță (în funcție de doleanțele copiilor)
 

1. Early booking: înscriere pănă în 24 iunie: 1790 lei

2. Prețul normal: înscriere în perioada 25 iunie-24 iulie: 2190 lei

Reduceri suplimentare: 10% din taxa de curs pentru fratele sau sora care te însoțește

Atentie!

Locurile sunt limitate de locurile oferite de pensiune și de regulă se dau foarte repede.

Locul este asigurat în momentul plății unui avans de 500 lei, diferența urmând a se achita in iulie, inainte de începerea taberei. Așadar beneficiezi de plata în 2 rate.

Transportul de acasă până la locație se asigură de către părinti. 

Ce primești:

Rezervare loc:

Toate locurile au fost ocupate pentru aceasta Tabără.

Până plecăm mai sunt:

Zile
Ore
Minute
Secunde
_______________