Tabăra de dezvoltare personala pentru adolescenți (a 17-a ediție)

Ai încredere în

TINEri!

4-9 august, Mărginimea Sibiului

pentru  vârste între 14-18 ani.

_______________

încredere în sine *autenticitate*răspunsuri*prieteni

6 zile de dezvoltare personală pentru adolescenți, într-o tabără cu tradiție (din 2009) …cu discuții și jocuri în aer proaspăt, piscină, teren sport, dezvoltare personală și prieteni noi

Adolescența e o adevărată provocare pentru întreaga familie. Cu nervi și neputință pentru părinți, cu presiune, anxietate și preocupare pentru a fi plăcut și acceptat pentru tineri aduce atât de multe neînțelegeri încât tinerii se îndepărtează de părintele adesea pisălog sau uneori chiar are accese de furie. Iar vremurile de acum nu ajuta pe niciuna din tabere: bombardamentul de informații greu de procesat, platformele de socializare, scroll-atul interminabil, presiunea școlii sau a serviciului părinților.

Așa că venim din nou cu brațele deschise către o serie de copii/tineri care acum mai mult ca niciodată au nevoie de reconectare, ascultare, atenție, tehnici de autocunoaștere și creștere.

Venim cu o locație mai potrivită, cu o echipă mai mare și pregătită și cu subiecte și exerciții noi. 

Pentru că avem mai mult de 15 ani de experiență în taberele de dezvoltare personală pentru adolescenți suntem îndreptățiți să afirmăm că există mari diferențe între copiii de atunci și cei de acum, că fiecare generație a venit cu probleme și nevoi specifice așa încât am fost nevoiți să ne schimbăm și noi abordarea, să fim pregătiți altfel să le fim alături.

Așa că am mărit echipa, ne-am pregătit suplimentar și am găsit an de an locații tot mai potrivite, pentru că între valorile noastre de bază atunci când venim către oameni sunt calitatea, experiența, dăruirea și neapărat rezultatele. Iar asta ne-a adus un loc în piața cursurilor de dezvoltare personale solid și greu de obținut.

Pe lângă clasicele probleme pe care adolescența le aduce au apărut noi probleme la copii din ce în ce mai acute și provocatoare:

 • agravarea confuziei identitare (cine sunt, ce vreau, ce îmi doresc)
 • griji specifice adulților și maturizarea mult mai devreme (maturizare inconsistentă de altfel) – ce îmi rezervă viitorul, dacă voi putea câștiga suficienți bani să îmi întrețin familia, dacă voi putea să fac față cerințelor etc.
 • apariția confuziei în identitatea de gen sau a preferințelor
 • greutate în a-și face prieteni adevărați și un acut sentiment de singurătate
 • presiunea școlii și a notelor
 • lipsa pasiunilor/hobby-urilor
 • teama tot mai mare de stricare a imaginii în fața celorlalți
 • oboseală și scăderea motivației
 • excese în comportamente dăunătoare
 • sensibilitate crescută, adaptare mai greoaie
Dragi părinți, sunt așa mari diferențe între copiii/adolescenții de acum față de cei de acum 15 ani, încât nu e de mirare că uneori sunteți copleșiți. Nici nu vreau sa incep cu – pe vremea mea…
 

Cu toții am fost afectați de impactul pe care ultimii ani l-au avut… treceri în online, temeri la întâlnirea cu ceilalți, apoi agravarea situației consumului de telefon și  deconectarea de prieteni, de colegi… ani obositori, cu întrebări, schimbări, readaptări. Iar când la toate acestea se mai adaugă și furtuna hormonală care brusc a apărut la copilul nostru, parcă e  prea mult.

Așa ca am mărit echipa, ne-am pregătit și mai mult și venim să fim alături de ei 24/24, 6 zile din 6 să ne conectăm, să căutăm soluții la probleme lor, să împărtășim din cunoștințele noastre.

E momentul să îi oferi copilului suport în revenirea și trecerea prn această perioadă de tranziții lui și să contribui activ la pregătirea  pentru viață

Dorim pentru copii să fie puternici, flexibili și încrezători!

Vom aborda aspecte privind emoțiile, lipsa de încredere, să găsească motivație în ceea ce fac, să se exprime liber și dezinvolt (cu respect și empatie…evident).

Ai între 14-18 ani și....

Tabăra de dezvoltare personală pentru adolescenți
Ai încredere în TINEri!
Mărginimea Sibiului: 4-9 august 2024

Ești părinte de adolescent?

Suntem la a 17-a ediție a acestei tabere. Au fost copii frumoși…unii mai cuminți, alții mai puțin, dar cu toții dornici sa facă ceva pentru a fi apreciați.

Drag părinte, chiar dacă nu pare așa, unul din cele mai dese răspunsuri pe care le-am primit de la copii/adolescenți, la întrebarea „care e motivul pentru care ai făcut… „ a fost: „să nu-mi dezamăgesc părinții”. Noi adulții încă facem asta, chiar dacă nu conștientizăm!

E foarte greu să trăiești cu presiunea că ai putea să îi dezamăgești, să te respingă. E foarte greu să te rupi în două… o parte să vrea acceptarea grupului, să fie plăcut și interesant, iar o parte să rămână fidel părinților cu convingerile și valorile lor învechite. Iar din presiunea asta lucrurile nu ies prea bine. Chiar dacă ești părinte, adu-ți aminte de tine… și tu ai fost copil sau poate mai ești. Greu, nu? 

Adolescența e o perioadă dificilă pentru tineri, și pentru părinți. E o perioadă în care ei caută suportul și aprecierea grupului, în detrimentul dorințelor părinților. E perioada în care dacă nu știi să îi fii aproape, se îndepărtează…pentru că îi e frică de ceartă, îi e frică să nu fie subapreciat, că nu se ridică la nivelul așteptărilor etc. și nu mai vorbește…știm din ce în ce mai puțin despre el. Iar în el, în sufletul copilului tău se adună anxietatea, emoțiile negative, furia, neîncrederea, retragerea. Sau, fuge în întâmpinarea prietenilor, fuge după aprecierea lor (haine, telefoane, orice ar putea să atragă atenția, uneori chiar dificultate în preferințele genului).

Ușor învață că „a avea” atrage admirația lor…nu „a face”, sau „a fi”.

Noi, în Tabăra „Ai încredere în TINEri!” îi apreciem pentru ceea ce sunt și îi învățăm și pe ei să facă asta. 

Aducem experiența multor ani și pregătirea în psihologie/psihoterapie.

Ii sprijinim să se cunoască, să se aprecieze, să aibă încredere în ei, și mai mult de atât, să aibă încredere în părinți. 

Esența Taberei noastre este dezvoltarea personală și nu distracția sau concursurile (chiar dacă vor fi și acestea).

Astfel că vor avea program de cursuri, discuții, jocuri de rol și dezbateri. Vor fi și discuții individuale despre ei, despre viață, despre oameni.

Din dorința de a le dezvolta responsabilitatea și munca de echipă, vor avea sarcini de organizare, curățenie, discuții de echipă și concursuri.

Trebuie să aflați de pe acum ca avem reguli stricte (nu acceptăm băutura, etnobotanice, droguri, vizite în alte camere la ore târzii, nerespectarea regulilor stabilite împreună), astfel încât la prima abatere se confiscă telefonul pentru 24 de ore :)…. ups, asta doare foarte tare (de ce facem asta? Pentru că dorim să se conecteze, să ridice ochii din telefoane, să învețe cu adevărat să trăiască), iar la a doua se pleacă acasă. În rest, suntem prieteni, vorbim la persoana a 2-a singular, ne ascultăm și ne înțelegem. Cei care au mai fost, știu asta și cooperează. Ba chiar sunt încântați.

Drag părinte, te rugăm să citești mai jos Condițiile administrative și să alegi Tabăra noastră doar dacă ești de acord.

Ce vom face:

Tematica prezentată mai sus este generală. Unele din exerciții și teme vor fi abordate separat pentru vârstele 14-15 respectiv 16-18 ani

De asemenea, vor fi tehnici și jocuri diferite față de cele din taberele anterioare, pentru a fi un plus pentru cei care au mai fost alături de noi și pe care îi așteptăm cu mare drag!

Cum vom face:

Pentru că vrem ca tinerii să învețe ușor, să se simtă bine când fac asta, vom aborda totul sub formă de exerciții, jocuri, tehnici de relaxare, povești, concursuri, scenete, drumeții etc.

Vom face teorie, dar nu mai mult de 10%… restul va fi experimental, copiii având șansa să învețe altfel decât la școală.

👉dimineața vom începe cu exerciții de înviorare, energizare, pregătire pentru o zi sănătoasă

👉5-6 de curs/zi, împărțite în 2 (dimineața și seara) special creat pentru a învăța și schimba inteligent și rapid și pentru a-i menține interesați și motivați. În afara orelor de curs prestabilite vom fi acolo pentru discuții individuale sau grupuri mici.

👉discuții interesante, păreri împărtășite, analize personale;

👉tehnici de schimbare rapidă (NLP, Carduri Points of You, jocuri);

👉exerciții de mindfulness și meditație ghidată (importante în gestionarea emoțiilor, stresului și autoconștientizare)

👉jocuri, scenete tematice

👉seara de film tematic, distracție și noi prieteni … pentru că trebuie să îți spun că în astfel de tabere chiar se leagă prietenii;

👉discuții pe grupuri mici și individuale

👉timp liber pentru relaxare și joacă: activități sportive pe terenul multifuncțional, piscină, jacuzzi, saună

Programul va fi (foarte) plin,  atrăgător și educativ!

Programul taberei Ai încredere în TINEri!

Pentru că ne-am gândit la voi părinții Tabăra va începe duminică 4 august așa încât nu va trebui să îți iei liber de la servici, iar încheierea va fi vineri 9 august, putând astfel să petreceți weekendul împreună… pentru că unul din lucrurile pe care noi le promovăm este relația cu părinții și apropierea cu ei. Așa că va fi un moment bun de a prelua ștafeta 🙂

Primirea tinerilor se face duminica 4 august, începând cu ora 15.30, iar părăsirea taberei, vineri 9 august ora 11.00

Pentru că și noi intrăm în pensiune odată cu copiii, iar pensiunea este închiriată altor turiști până și de la data la care noi predăm, RUGĂM PĂRINȚII să nu vină mai devreme de ora 15.30 la sosire, și nu mai târziu de 11 la plecare. Altfel, vom fi nevoiți să stăm în stradă să vă așteptăm!

Locație:

Pentru că ne interesează ca totul să fie la superlativ, anul acesta am ales o locație nouă cu teren mai mare, teren de sport și mult loc în aer liber.

De asemenea beneficiem de piscină, saună, jacuzzi, teren multifuncțional, foisor mare.

Am închiriat pensiunea integral, pentru a ne putea desfășura și pentru a ne simți liberi să ne exprimăm. Ne vedem la Casa Valea Morii Tocile, jud. SIbiu.

Cazarea:  camere de 2,3,4  locuri, curate și îngrijite

RUGAM PARINTII sa nu faca presiuni asupra modului in care vor fi asezati in camere. Așezarea va fi în funcție de vârstă, prietenii și modul în care noi dorim să fie supravegheați. 

Datorita unui numar limitat de camere nu vom putea face modificari la fata locului !!! Va garantam ca nu au fost nemultumiri din partea copiilor.

Masa:

 • mic dejun pe care îl vom pregăti noi (noi ne ocupăm de achiziția alimentelor proaspete, dar ei vor avea sarcina pe rând să se autogospodărească)
 • Prânz și cină asigurate de catering de la un restaurant recomandat de proprietari
 • gustări intermediare (fructe, dulciuri etc.)

Dacă sunt cerințe speciale de masă vă rog să le comunicați la discuția pe care o vom avea.

Autogospodărire: vom fi direct implicați în activitățile de îngrijire a cabanei, astfel că pe rând vor fi implicați la curățenie, organizare.

Cine te însoțește:

Pentru a fi aproape de fiecare participant, pentru a-i înțelege și a veni cu abordări specifice nevoilor și desigur pentru că avem nevoie să oferim siguranță copiilor anul acesta vom fi 5 adulți pregătiți și dedicați:

Psih. Lidia Cotoșman

Aduc experiența de peste 15 ani de lucrul cu oamenii în psihoterapie sau dezvoltare personală, de peste 15 ani de Tabere pentru adolescenți și cursuri de NLP Practitioner sau Master, cu mii de persoane. Expertiza mea și munca cu mine mă ajută să mă conectez cu oamenii dincolo de cuvinte, să îi simt, înțeleg și respect.

Eu cred că atunci când cu adevărat ne VEDEM putem crea o lume mai frumoasa, iar viața poate curge lin, cu bucurie.

 • Master Trainer NLP
 • Consultant Panorama Socială
 • Psiholog, Psihoterapeut cu formare în Terapie Ericksoniană și Hipnoză clinică, atestat COPSI
 • Facilitator Constelații familiale
 • Organizator și coordonator de programe NLP Practitioner ARONLP și EANLP în Timișoara, Pitești, Sibiu, Iași, Cluj Napoca
 • NLP Practitioner și Master NLP atestat ARONLP și EANLP
 • Teacher of presence –  School of Awakening (Eckhart Tolle & Kim Eng)
 • coach NLP format de Michael Carroll și John Thompson
 • peste 1000 ore de formare suplimentară in psihoterapie din diferite forme cu traineri români și internaționali
 • peste 5000 de ore susținute în cadrul cursurilor de dezvoltare personală și formare în NLP, tabere interne și internaționale NLP și dezvoltare personală
 • experiență în peste 70 grupuri de formare în NLP, Ateliere de Dezvoltare personală și Tabere de dezvoltare personală

Psih. Balan Geanina-Andreea

Am știut dintotdeauna că văd lucrurile diferit, că am o înclinație către oameni, către sufletul din spatele oricărui chip. Cred cu tărie că fiecare persoană are potențialul de a-și descoperi propriul scop, de a-și depăși propria condiție și de a-și crea o viață plină de sens.

 • Licențiată în psihologie la Universitatea de Vest din Timișoara (șefă de promoție)
 • Mai bine de un un de dezvoltare personală în analiză existențială și logoterapie frankiliană (care încorporează elemente profunde și introspective)
 • Consilier vocațional
 • NLP Practitioner, dubla certificare: ITANLP, ARONLP si EANLP
 • Master NLP, dubla certificare: ARONLP si EANLP
 • Asistent Master NLP
 • Colaborator Psiholistart: colaborator în taberele de dezvoltare personală pentru adolescenți
 • Formator acreditat de Ministerul muncii și al Educației
 • Expert în Competențe și Abilități la Nokia
 • 2 ani și 6 luni experiență în recrutare la Nokia unde: am angajat 200+ persoane, am coordonat diverse proiecte (practica studenților, târgurile de job) și am susținut diverse traininguri
 • Master în psihologie organizațională la Universitatea de Vest din Timișoara (șefă de promoție)

Psih. Alexandra Someșan

Am ales această profesie cu sufletul, cred cu tărie că fiecare om merită să trăiască în armonie și mizez pe capacitatea oamenilor de a-și găsi propriile resurse care să îi determine să se schimbe, să fie autentici și conectați cu ceilalți, să aibă împliniri și o viață cu sens.

 • Psihoterapeut cu formare în Psihoterapie Integrativă, atestat COPSI – Psihoterapeut autonom
 • Licențiată în psihologie la Universitatea de Vest din Timișoara
 • Master în Psihologie Clinică și Psihoterapii la Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad
 • Formator acreditat de Ministerul Muncii și al Educației
 • Animator socio-educativ
  NLP Practitioner, dublă certificare: ARONLP si EANLP
 • Master NLP
 • experiență ca profesor de limba engleză în cadrul unui proiect AIESEC în colaborare cu instituții de învățământ din Bogota, Columbia
 • experiență ca voluntar în echipa Little People, un ONG cu misiunea de a sprijini copii și adolescenți în lupta cu cancerul, oferindu-le suport psiho-emoțional prin joc

Psih. Bălan Doru Constantin

15 ani de experiență în taberele pentru adolescenți m-au învățat să fiu aproape de ei, să îi înțeleg într-un mod deschis, să îi ajut prin glume să treacă peste provocări. Am auzit deseori: Doru, ești de treabă :).

Eu cred în capacitatea fiecăruia de a-și urma țelul și a împlini chiar și ceea ce nu credea posibil.

 • psiholog
 • Consilier de dezvoltare personală
 • NLP Practitioner, dubla certificare: ITANLP, ARONLP si EANLP
 • Master NLP, dubla certificare: ARONLP si EANLP
 • Psihoterapeut în Psihoterapie integrativă
 • peste 800 ore dezvoltare personală, participări la workshopuri 
 • Director administrativ Centrul Psiholistart Timisoara 
 • organizator și asistent tabere dezvoltare personală
 • Consilier în cadrul Centrului Psiholistart

Organizare administrativă

Radu este unu din foștii copii pe care i-am avut în tabara Ai incredere în TINEri care a venit alături de noi de la 13 până la 18 ani. A urmat și Cursul NLP Practitioner, iar apoi, pentru că e un copil bun, cu un simț al responsabilității ridicat, bun organizator și de încredere l-am ținut alături de noi.

Acum este Manager în cadrul unei companii, crescând an de an.

Ne ajută la organizare, supraveghere, discuții cu copiii pe teme de școală sau preocupări specifice.

Cine și când poate participa:

Copii cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani.

Regulament

Drag părinte, inainte de a face înscrierea în această Tabără vrem să știi că în primul rând e o tabără de dezvoltare personală, în care punem accentul pe autocunoaștere, creșterea încrederii, dezvoltarea anumitor abilități, conectarea cu sine și cu ceilalți și aprecierea de sine.

Noi credem că pentru a deveni mai târziu de succes (iar copiii noștri sunt de succes) e necesar un EQ (inteligența emoțională) ridicat. Astfel, că pentru a construi avem nevoie de un comportament civilizat, așa încât nu acceptăm: băuturi alcoolice, droguri,  încălcarea regulilor pe care le stabilim dealtfel împreună – precum ora de liniște, plimbatul fetelor în camerele băieților și invers, nerespectarea reciprocă.

Noi punem suflet și suntem acolo pentru ei, putând să ne adaptăm la nevoile lor, așa încât cerem la rândul nostru interes și respect.

În cazul în care comportamentul unuia din copii deranjează întregul mers al taberei (gălăgie în orele de somn, instigare la dezordine, alcool etc.) părintele respectiv trebuie să își asume că vom trimite copilul acasă. 

Mulțumim pentru înțelegere și suport!

_______________

Investiție:

Costul include:

 • organizare tabără și curs de dezvoltare personală
 • materiale, caiete de lucru
 • curs și activități de grup
 • discuții individuale și supraveghere
 • cazare 5 nopți
 • acces la piscină, jacuzzi, saună
 • teren de sport multifuncțional
 • 3 mese pe zi și gustări intermediare
Noi suntem acolo pentru copii, așa că în timpul disponibil vom putea avea și discuții individuale. Acesta e motivul pentru care am ales ca în această tabără să fim 5 adulți pregătiți.
 
Pentru a avea timp de pregătire, organizare și setarea energiei pentru copii, dorim încheierea înscrierilor cât mai repede. În acest fel va fi timp pentru organizarea părinților pentru transport, concediu sau ce mai planuiți.
 
Cost Tabără: 3550 lei, astfel:

Reduceri suplimentare: 10% din taxa pentru fratele sau sora care te însoțește

Plata poate fi achitată astfel:

 • integral (3150 lei)
 • în 2 rate: 1500 lei (la înscriere) și 1650 lei până în 15 iulie
 • în 3 rate: 1000 lei-la înscriere/1000 lei – până în 15 iunie/1150 lei – până în 15 iulie

Pentru plățile efectuate vei primi factura și contract.

Atentie!

Locurile sunt limitate pentru că dorim să le fim de folos cu adevărat și de regulă se dau foarte repede.

Locul este asigurat în momentul plății avansului sau a plății integrale !

Transportul de acasă până la locație se asigură de către părinti. 

Pentru organizarea transportului, vom face un grup de Whatsapp în care veți putea colabora.

Condiții de retur:

În cazul în care din diverse motive se renunță la locul din tabără banii vor fi returnați, după cum urmează:

 • 100% din suma plătită dacă renunțarea are loc cu mai mult de 45 zile înaintea începerii taberei
 • 50% din suma plătită dacă se renunță cu 10 pâna la 45 zile înainte de începerea taberei (sau integral dacă locul se oferă altui copil care va participa)
 • 30% din suma plătită dacă se renunță înainte de începerea taberei cu 5-10 zile (sau întegral în cazul oferirii locului unui alt copil)
 •  dacă se renunță cu mai puțin de 5 zile înainte de începerea taberei suma încasată se reține integral, pentru costurile de organizare (sau se returnează integral în cazul oferirii locului unui alt copil)

Ce primește copilul tău:

Rezervare loc:

***NU MAI SUNT LOCURI

Pentru rezervarea locului te rugăm să completezi formularul de mai jos. Avem rugămintea să scrii datele complete, necesare la întocmirea facturii și contractului.

Rezervarea va fi fermă după achitarea avansului. Pentru că locurile se ocupă foarte repede, le vom ocupa în ordinea efectuării plății.

Pașii înscrierii:

 1. completează formularului de mai jos
 2. după completarea formularului vei primi un email automat cu datele de plată
 3. faci plata avansului  (1000 lei) sau plata integrală (3150 lei) în contul SC PSIHOLISTART SRL, conform mențiunii din email
 4. după efectuarea plății avansului vei primi factura aferentă plății și primele  informații administrative și solicitări din partea noastră
 5. conform informațiilor din emailul 2 vei face plata pentru diferență
 6. vei primi un email cu restul informațiilor, contract, factura aferenta platii și:
 • un chestionar cu câteva întrebări despre copil
 • o declarație referitoare la aspectele legate de sănătate pe care o așteptăm semnată la venirea în tabără

Pentru neclarități poți suna la tel 0745.388.046 (Lidia) sau 0733.476.455 (Doru). Dacă nu răspundem imediat este pentru că suntem în ședințe de psihoterapie sau alt curs, însă vom reveni când avem pauză.

Nu mai sunt locuri

Zile
Ore
Minute
Secunde
_______________