Tabăra de dezvoltare personală pentru adolescenți
Ai încredere în TINEri!

23-28 iulie 2023, Bran (vârsta 13-15 ani) finalizat

30 iul.-4 aug 2023., Bran (vârsta 15-18 ani) – finalizat

_______________

încredere în sine *autenticitate*răspunsuri*prieteni

5 zile de dezvoltare personală pentru adolescenți, într-o tabără cu tradiție (din 2009) …cu plimbări și jocuri în aer proaspăt de munte, piscină, dezvoltare personală și prieteni noi

Pentru că ultimii 3 ani au produs schimbări la nivelul atenției, capacității de conectare și viziunii asupra locului și rolului în grup) anul acesta vom face două tabere pentru copiii noștri, pe grupe de vârste. Așa că va fi o tabără pentru copiii cu vârste cuprinse între 13-15 ani și una pentru cei de 15-18 ani, iar numărul va fi mai mic, pentru a ne ocupa mai îndeaproape de ei.

Așa că venim din nou cu brațele deschise către o serie de copii/tineri care acum mai mult ca niciodată au nevoie de reconectare, ascultare, atenție, tehnici de autocunoaștere și creștere.

Cu toții am fost afectați de impactul pe care ultimii trei ani l-au avut… treceri în online, temeri la întâlnirea cu ceilalți, apoi agravarea situației consumului de telefon și  deconectarea de prieteni, de colegi… ani obositori, cu întrebări, schimbări, readaptări.

E momentul să îi oferi copilului suport în revenirea după această perioadă și pregătirea lui pentru viață. Și nu oricum, ci unul organizat, specializat.

Dorim pentru copii să fie puternici, flexibili și încrezători!

Vom aborda aspecte privind emoțiile, lipsa de încredere, să găsească motivație în ceea ce fac, să se exprime liber și dezinvolt (cu respect și empatie…evident)

Ai între 15-18 ani și....

…ai emoții atunci când esti ascultat la școală, sau când vorbești cu adulții?

…ai temeri referitoare la ce se întâmplă în vremurile noastre?

ai vrea mai mulți prieteni, dar nu știi cum sa faci?

…ai nemulțumiri pe care nu poți sa le exprimi, adunând furie?

nu ești motivat să înveți sau te simți obosit?

…vrei să ai un prieten/prietenă, dar nu știi cum să te apropii?

nu ai încredere în tine și crezi că alții sunt mai buni?

relația cu părinții nu e tocmai ceea ce dorești?

…ai emoții pe care nu le poți stăpâni?

Cu experiență, dedicare, pregătire psihologică și psihoterapeutică ne ocupăm de toate în:

Tabăra de dezvoltare personală pentru adolescenți
Ai încredere în TINEri!
Șimon, Bran: 30 iul. - 4 aug. 2023

Ești părinte de adolescent?

Suntem la a 13-a ediție a acestei tabere. Au fost copii frumoși…unii mai cuminți, alții mai puțin, dar cu toții dornici sa facă ceva pentru a fi apreciați.

Drag părinte, chiar dacă nu pare așa, unul din cele mai dese răspunsuri pe care le-am primit de la copii/adolescenți, la întrebarea „care e motivul pentru care ai făcut… „ a fost: „să nu-mi dezamăgesc părinții”.

E foarte greu să trăiești cu presiunea că ai putea să îi dezamăgești, să te respingă. Iar din presiunea asta lucrurile nu ies prea bine. Chiar dacă ești părinte, adu-ți aminte de tine… și tu ai fost copil sau poate mai ești. Greu, nu?

Adolescența e o perioadă dificilă pentru tineri, și pentru părinți. E o perioadă în care ei caută suportul și aprecierea grupului, în detrimentul dorințelor părinților. E perioada în care dacă nu știi să îi fii aproape, se îndepărtează…pentru că îi e frică de ceartă, îi e frică să nu fie subapreciat, că nu se ridică la nivelul așteptărilor etc. și nu mai vorbește…știm din ce în ce mai puțin despre el. Iar în el, în sufletul copilului tău se adună anxietatea, emoțiile negative, furia, neîncrederea, retragerea. Sau, fuge în întâmpinarea prietenilor, fuge după aprecierea lor (haine, telefoane, orice ar putea să atragă atenția).

Ușor învață că „a avea” atrage admirația lor…nu „a face”, sau „a fi”.

Noi, în Tabăra „Ai încredere în TINEri!” îi apreciem pentru ceea ce sunt și îi învățăm și pe ei să facă asta. 

Aducem experiența multor ani și pregătirea în psihologie/psihoterapie.

Ii sprijinim să se cunoască, să se aprecieze, să aibă încredere în ei, și mai mult de atât, să aibă încredere în părinți. 

Esența Taberei noastre este dezvoltarea personală și nu distracția sau concursurile (chiar dacă vor fi și acestea).

Astfel că vor avea program strict de cursuri, discuții, jocuri de rol și dezbateri. Vor fi și discuții individuale despre ei, despre viață, despre oameni.

Din dorința de a le dezvolta responsabilitatea și munca de echipă, vor avea sarcini de organizare, curățenie, discuții de echipă și concursuri.

Trebuie să aflați de pe acum ca avem reguli stricte (nu acceptăm băutura, etnobotanice, droguri, vizite în alte camere la ore târzii, nerespectarea regulilor stabilite împreună), astfel încât la prima abatere se confiscă telefonul pentru 24 de ore :)…. ups, asta doare foarte tare (de ce facem asta? Pentru că dorim să se conecteze, să ridice ochii din telefoane, să învețe cu adevărat să trăiască), iar la a doua se pleacă acasă. În rest, suntem prieteni, vorbim la persoana a 2-a singular, ne ascultăm și ne înțelegem. Cei care au mai fost, știu asta și cooperează. Ba chiar sunt încântați.

Drag părinte, te rugăm să citești mai jos Condițiile administrative și să alegi Tabăra noastră doar dacă ești de acord.

Ce vom face:

Tematica prezentată mai sus este generală. Ea va fi adaptată celor două grupuri de vârstă și va cuprinde tehnici/jocuri discuții diferite.

Suplimentar, la grupul de vârstă 15-18 vor fi abordate teme precum:

– convingeri și valori personale

– public speaking

-raporturi de iubire sănătoase

– orice alte teme solicitate de copii

 

Cum vom face:

Pentru că vrem ca tinerii să învețe ușor, să se simtă bine când fac asta, vom aborda totul sub formă de exerciții, jocuri, tehnici de relaxare, povești, concursuri, scenete, drumeții etc.

Vom face teorie, dar nu mai mult de 10%… restul va fi experimental, copiii având șansa să învețe altfel decât la școală.

👉dimineața vom începe cu exerciții de înviorare, energizare, pregătire pentru o zi sănătoasă

👉6 de curs/zi, împărțite în 2 (dimineața și seara) special creat pentru a învăța și schimba inteligent și rapid și pentru a-i menține interesați și motivați. În afara orelor de curs prestabilite vom fi acolo pentru discuții individuale sau grupuri mici.

👉discuții interesante, păreri împărtășite, analize personale;

👉tehnici de schimbare rapidă (imagerie ghidată, NLP, Carduri Points of You, jocuri);

👉exerciții de mindfulness și meditație ghidată (importante în gestionarea emoțiilor, stresului și autoconștientizare)

👉jocuri, scenete tematice

👉seara de film tematic, distracție și noi prieteni … pentru că trebuie să îți spun că în astfel de tabere chiar se leagă prietenii;

👉vizită la Bran (castel, timp liber)

👉 împrietenire cu caii și o mică lecție de echitație la Herghelie

👉discuții pe grupuri mici și individuale

Programul va fi (foarte) plin,  atrăgător și educativ!

Programul taberei Ai încredere în TINEri!

Vor fi 2 grupuri, pe categorii de vârste:

 1. 23-28 iulie 2023, pentru copii cu vârste între 13-15 ani. Nu mai  sunt locuri
 2. 30 iulie-4 august 2023, pentru copii cu vârste între 15-18 ani – Nu mai  sunt locuri

La înscriere, te rugăm să bifezi grupul.

Pentru că ne-am gândit la voi părinții Tabăra va începe duminică 23, respectiv 30 iulie așa încât nu va trebui să îi iei liber, iar încheierea va fi vineri 28 iulie, respectiv 4 august, putând astfel să petreceți weekendul împreună… pentru că unul din lucrurile pe care noi le promovăm este relația cu părinții și apropierea cu ei. Așa că va fi un moment bun de a prelua ștafeta 🙂

Primirea tinerilor se face duminica 23 iulie, respectiv 30 iulie începând cu ora 15.30, iar părăsirea taberei, vineri 28 iulie, respectiv 4 august ora 11.00

Pentru că și noi intrăm în pensiune odată cu copiii, iar pensiunea este închiriată altor turiști până și de la data la care noi predăm, RUGĂM PĂRINȚII să nu vină mai devreme de ora 15.30 la sosire, și nu mai târziu de 11 la plecare. Altfel, vom fi nevoiți să stăm în stradă să vă așteptăm!

Locație:

Am ales o locație la munte, în centrul țării, într-un loc de vis care ne oferă tot ce avem nevoie: curte, foișor, sala de curs, sala de mese, camere curate, piscină, masă de biliard și gazde primitoare.

Am închiriat pensiunea integral, pentru a ne putea desfășura și pentru a ne simți liberi să ne exprimăm. Ne vedem la Vila Maria Șimon -Bran, aici:

Cazarea:  camere de 2,3,4  locuri, curate și îngrijite

RUGAM PARINTII sa nu faca presiuni asupra modului in care vor fi asezati in camere. Așezarea va fi în funcție de vârstă, prietenii și modul în care noi dorim să fie supravegheați. 

Datorita unui numar limitat de camere nu vom putea face modificari la fata locului !!! Va garantam ca nu au fost nemultumiri din partea copiilor.

Facilitati: 

 • Piscină
 • Masă de biliard
 • Curte pentru jocuri de grup (volei, badminton, fotbal etc.)
 • Sală de curs sau foișor dacă avem vreme bună

 

Masa: 3 mese asigurate de pensiune și gustari intre (fructe, dulciuri etc)

_______________

Trainer: Psih. Lidia Cotoșman

 • Psiholog, Psihoterapeut cu formare în Terapie Ericksoniană și Hipnoză clinică, atestat COPSI
 • Facilitator Constelații familiale
 • Master Trainer NLP
 • Consultant Panorama Socială
 • Organizator și coordonator de programe NLP Practitioner ITANLP în Timișoara, Pitești, Sibiu, Iași, Cluj Napoca
 • NLP Practitioner și Master NLP sub egida ITANLP, atestat ARONLP și EANLP
 • coach NLP format de Michael Carroll și John Thompson
 • peste 800 ore de formare suplimentară in psihoterapie din diferite forme cu traineri romani si internationali
 • peste 4500 de ore sustinute in cadrul cursurilor de dezvoltare personală și formare în NLP, tabere interne și internaționale NLP
 • experiență în peste 50 grupuri de formare în NLP, Ateliere de Dezvoltare personală și Tabere de dezvoltare personală

Co-trainer: Psih. Bălan Doru Constantin

 • psiholog
 • Consilier de dezvoltare personală
 • NLP Practitioner, dubla certificare: ITANLP, ARONLP si EANLP
 • Master NLP, dubla certificare: ARONLP si EANLP
 • Psihoterapeut în supervizare în Psihoterapie integrativă
 • peste 800 ore dezvoltare personală, participări la workshopuri 
 • Director administrativ Centrul Psiholistart Timisoara 
 • organizator și asistent tabere dezvoltare personală
 • Consilier în cadrul Centrului Psiholistart

Asistent curs: Psih. Bălan Geanina

geanina2
 • psiholog
 • NLP Practitioner, dubla certificare: ITANLP, ARONLP si EANLP
 • Master NLP, dubla certificare: ARONLP si EANLP
 • Masterand (Psihologie organizațională, psihologia muncii și a transporturilor (UVT)
 • Talent Attraction Partner (recrutor) – Nokia
 • Colaborator Psiholistart

Asistent organizare: Radu Andrei Niculae

WhatsApp Image 2022-05-13 at 23.23.31

Radu este unu din foștii copii pe care i-am avut în tabara Ai incredere în TINEri care a venit alături de noi de la 13 până la 18 ani. A urmat și Cursul NLP Practitioner, iar apoi, pentru că e un copil bun, cu un simț al responsabilității ridicat, bun organizator și de încredere l-am ținut alături de noi.

Acum e student la facultatea de Electrotehnică, telecomunicații și tehnologia informației, face voluntariat, lucrează ca fotograf și editare video și chiar a pornit propriul business.

Ne ajută la organizare, supraveghere, discuții cu copiii pe teme de școală sau preocupări specifice.

 

Cine și când poate participa:

Copii cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani, astel:

13-15 ani în perioada: 23-28 iulie – NU MAI SUNT LOCURI !

15-18 ani în perioada: 30 iulie-4 august – NU MAI SUNT LOCURI !

Regulament

Drag părinte, inainte de a face înscrierea în această Tabără vrem să știi că în primul rând e o tabără de dezvoltare personală, în care punem accentul pe autocunoaștere, creșterea încrederii, dezvoltarea anumitor abilități, conectarea cu sine și cu ceilalți și aprecierea de sine.

Noi credem că pentru a deveni mai târziu de succes (iar copiii noștri sunt de succes) e necesar un EQ (inteligența emoțională) ridicat. Astfel, că pentru a construi avem nevoie de un comportament civilizat, așa încât nu acceptăm: băuturi alcoolice, droguri,  încălcarea regulilor pe care le stabilim dealtfel împreună – precum ora de liniște, plimbatul fetelor în camerele băieților și invers, nerespectarea reciprocă.

Noi punem suflet și suntem acolo pentru ei, putând să ne adaptăm la nevoile lor, așa încât cerem la rândul nostru interes și respect.

În cazul în care comportamentul unuia din copii deranjează întregul mers al taberei (gălăgie în orele de somn, instigare la dezordine, alcool etc.) părintele respectiv trebuie să își asume că vom trimite copilul acasă. 

Mulțumim pentru înțelegere și suport!

_______________

Investiție:

Costul include:

 • organizare și curs de dezvoltare personală
 • materiale, caiete de lucru
 • curs și activități de grup
 • cazare 5 nopți
 • acces la piscină
 • 3 mese pe zi și gustări intermediare
 • vizită la Centrul de agrement cu cai
Noi suntem acolo pentru copii, așa că în timpul disponibil vom putea avea și ședințe individuale.
 
Cost Tabără: 2480 lei, astfel:
 1. înscriere până în 30 iunie: 2480 lei
 2. Prețul întârziați (deși nu vor mai fi locuri atunci): înscriere în iulie: 2780 lei

Reduceri suplimentare: 10% din taxa de curs pentru fratele sau sora care te însoțește

Atentie!

Locurile sunt limitate de locurile oferite de pensiune și de regulă se dau foarte repede.

Locul este asigurat în momentul plății unui avans de 500 lei, diferența urmând a se achita până in iulie, inainte de începerea taberei. Așadar beneficiezi de plata în 2 sau 3 rate.

Transportul de acasă până la locație se asigură de către părinti. 

Condiții de retur:

În cazul în care din diverse motive se renunță la locul din tabără banii vor fi returnați, după cum urmează:

 • 100% din suma plătită dacă se renunțarea are loc cu mai mult de 30 zile înaintea începerii taberei
 • 50% din suma plătită dacă se renunță cu 10 pâna la 30 zile înainte de începerea taberei (sau integral dacă locul se oferă altui copil care va participa)
 • 30% din suma plătită dacă se renunță înainte de începerea taberei cu 5-10 zile (sau întegral în cazul oferirii locului unui alt copil)
 •  dacă se renunță cu mai puțin de 5 zile înainte de începerea taberei suma încasată se reține integral, pentru costurile de organizare (sau se returnează integral în cazul oferirii locului unui alt copil)

Ce primește copilul tău:

Rezervare loc:

Locurile disponibile mai sunt pentru categoria de vârsta 15-18 ani, perioada 30 iulie-4 august.


Pentru rezervarea locului te rugăm să completezi formularul de mai jos. Avem rugămintea să scrieți datele complete, necesare la întocmirea facturii și contractului.

Rezervarea va fi fermă după achitarea avansului. Pentru că locurile se ocupă foarte repede, le vom ocupa în ordinea efectuării plății.

Pașii înscrierii:

 1. completează formularului de mai jos
 2. după completarea formularului vei primi un email automat cu datele de plată
 3. faci plata avansului  (500 lei) în contul SC PSiHOLISTART SRL, conform mențiunii din email
 4. după efectuarea plății avansului vei primi factura aferentă plății și primele  informații administrative și solicitări din partea noastră
 5. conform informațiilor din emailul 2 vei face plata pentru diferență
 6. vei primi un email cu restul informațiilor, contract, factura aferenta platii și:
 • un chestionar cu câteva întrebări despre copil
 • o declarație referitoare la aspectele legate de sănătate pe care o așteptăm semnată la venirea în tabără

Pentru neclarități poți suna la tel 0745.388.046 (Lidia). Dacă nu răspund este pentru că sunt în ședințe de psihoterapie sau alt curs, însă voi reveni eu când am pauză.

Tabără finalizată

Zile
Ore
Minute
Secunde