Constelații familiale - Ritualuri sistemice

Recuperarea sufletului

6-7 mai 2023

_______________

Atelier de Constelații familiale altfel - Ritualuri sistemice

Deseori lucrurile nu funcționează cum am vrea, apar blocaje, greutăți sau pur și simplu simți că nu există așezare cu adevărat în suflet, că nu ești întreg, că nu îți trăiești propria viață din toată inima.

Iar asta e de înțeles, pentru că părți din noi au rămas în trecut sau alături de membri ai familiei care au trecut prin suferință, așa încât funcționăm cumva ʺrupțiʺ în multe bucățele. E greu așa să ai forța de viață, să împlinești vise sau să te bucuri de tot ccea ce trăiești.

De ce se întâmplă așa?

Atunci când treci printr-o suferință sau traumă, avem un mecanism inconștient care ne protejează, astfel încât să trecem mai ușor peste acel moment (abandon fizic sau emoțional, umilință, pierderea cuiva drag, cataclisme, accident, naștere grea, sperieturi teribile etc.). În acel moment te deconectezi de acea parte din tine care suferă și așa pare că ești mai puternic, îți vezi de viață ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Acea parte însă rămâne acolo, în inconștientul nostru și în corp. Fără a fi scoase la suprafață, văzute și vindecate nu merge. Acolo, adânc, în interiorul nostru rămân acele emoții neexprimate, acele amintiri neprocesate, care mai târziu te trag înapoi de la ceea ce ai vrea să faci.  Iar ceea ce simți în viață nu mai e la fel, e ca și când nu ești întreg. Si adunăm de-a lungul vieții diverse astfel de situații care ne fac ʺsufletul țăndăriʺ. 

Pe de altă parte, familia de unde provenim s-a confruntat cu suferință: lucruri nespuse, pierderi, decese, avorturi, iubiri ascunse sau neonorate, persoane excluse etc. Iar din iubire și loialitate pentru părinții noștri sau strămoșii noștri ne asumăm purtarea acestei poveri, ca și când am putea ușura situația. Și nu e așa. Ci doar trăim efectul acestei povești: greutate în a avea o relație, greutăți financiare, blocaje, boli, probleme. 

Există multe forme de terapie care scot la iveală acele momente sau acele părți din noi. Dar eu, din întreaga mea experiență, cred cu tărie că cea mai profundă cale de vindecare e dată de Constelațiile familiale.  Te poate scuti de multi ani de terapie.

Dacă ai mai fost la Constelații familiale deja știi că se creează un loc în care parcă timpul stă în loc, când pare că scanezi sufletul și ți se arată unde există blocajele, unde ai de lucrat sau de privit într-un alt fel. Atunci poți să observi că sufletul e fragmentat, că părți din el au rămas prinse în povești ale familiei, în povești ale tale în momente traumatice, ca și când ar fi fost o decizie de separare… așa ai putut supraviețui.

Te invit să explorăm altfel la acele părți uitate sau lăsate, într-un Atelier de Constelații familiale ALTFEL, să așezi, să aduci pacea sau liniștea sau pur și simplu să aduci părțile uitate ACASĂ.

Când e vorba de suflet, nu mai e timp, nu mai e spațiu…și poți afla atât de multe despre tine, despre sistemul familial din care faci parte, poți reașeza lucruri uitate demult, poți schimba…asa cum numai in Constelațiile familiale o poți face.

În vremuri de schimbare e momentul să ai acces la tot ce esti tu! E momentul să te reconectezi la tine și să te întregești!

_______________

Ce vom face în Atelierul de Constelații familiale - Ritualuri sistemice:

Atelierul va fi unul experiențial, astfel încât fiecare persoană care participă are propia experiență, va lucra propriile ritualuri și se va conecta cu diverse aspecte ale sufletului, cu povești ale familiei de unde provine și cu resurse care vin de la strămoși. Vom lucra:

meditație de conectare cu familia

ritual de conectare cu copilul interior și părți ale sinelui mai tânăr

ritual de conectare cu partea traumatizată

ritual de eliberare de poveri purtate

recuperare de resurse de la strămoși

3-4 constelații familiale individuale

Ne vom conecta la planurile subtile și profunde ale inconștientului dând timp și spațiu să se petreacă schimbarea, așezarea, reconectarea cu părțile uitate.

Vom aduce resurse acelor părți uitate care ne-au pornit pe făgașul a ceea ce suntem azi.

Vom aduce acasă părți ale sufletului, uitate de mult.

Timișoara, Centrul Psiholistart

6-7 mai 2023

Program: 10:00-18:00 cu pauza de masa si pauze de acomodare

_______________

Trainer: Psih. Lidia Cotoșman

Unul din cei mai experimentați traineri de dezvoltare personală și NLP din România, cu experiență de peste 15 ani și 25 ani de lucru individual. 

  • Facilitator Constelații familiale, format de: Barbara Morgan, Dragos Riti, Stephan Hausner, Sarah Peyton, Paola Felici.
  • Master Trainer NLP
  • Consultant Panorama Socială
  • Psiholog, Psihoterapeut cu formare în Terapie Ericksoniană și Hipnoză clinică, atestat COPSI
  • Organizator și coordonator de programe NLP Practitioner ITANLP în Timișoara, Pitești, Sibiu, Iași, Cluj Napoca
  • NLP Practitioner și Master NLP sub egida ITANLP, atestat ARONLP și EANLP
  • coach NLP format de Michael Carroll și John Thompson
  • peste 800 ore de formare suplimentară in psihoterapie din diferite forme cu traineri români și internaționali
  • peste 5000 de ore susținute în cadrul cursurilor de dezvoltare personală și formare în NLP, tabere interne și internaționale NLP
  • experiență în peste 70 grupuri de formare în NLP, Ateliere de Dezvoltare personală și Tabere de dezvoltare personală
_______________

Investiție

Costul Workshopului este: 500 lei (2 zile de lucru) 

În situația în care sunt 2 membri ai aceleiași familii (părinți, frați, copii, soț/soție), al doilea participant va avea reducere de 50%.

La acest gen de workshopuri numărul de locuri este limitat, astfel încât este necesar să îți rezervi locul din timp. 

Pentru înscriere poți face plata cu cardul, astfel încât locul tău e rezervat automat. Dacă nu dorești să plătești acum, dar vrei să îți păstrăm  locul, trimite un email la [email protected] și anunță-ți intenția.

Locurile se vor ocupa  în ordinea efectuării plății.

Dacă dorești să participi dar intenționezi să plătești mai târziu, anunță-ne. Altfel vom da locul altei persoane care dorește să participe.

Te așteptăm cu drag !

Be power with grace

Zile
Ore
Minute
Secunde