3 intrebari pe care sa ti le pui inainte sa intri intr-o relatie

Multi dintre noi intram in relatii din dorinta de a nu ramane singuri. Speram ca o relatie va umple golul pe care de multe ori il resimtim.

Scopul unei relatii nu este acela de a ne face fericiti. Starea de bine, fericirea nu depinde de existenta unui anumit partener in viata noastra.

Inainte sa intri  o relatie pune-ti 3 intrebari importante.
1. De ce vreau aceasta relatie?

Unii din noi avem tendinta de a sari intr-o relatie pentru a primi atentie, pentru a demonstra ca putem sa fim iubiti/e, incercand sa scapam de noi insine si de fricile cu care ne confruntam.
Depaseste fricile cu care te confrunzi, intrebandu-te de ce vrei aceasta relatie, ce poate ea sa ti ofere?
Este usor sa te pierzi intr-o relatie in care nu stii ce vrei. Stabileste de la inceput ceea ce vrei de la relatia respectiva si impartaseste acest lucru cu partenerul tau.

2. Ce credinte, convingeri nu iti permit o conexiune si implicare autentica?

Atunci cand nu experimentam ceva ce ne dorim, este pentru ca avem o frica de multe ori inconstienta fata de aceea experienta. De exemplu, atunci cand spunem ca ne dorim o relatie, dar aceasta intarzie sa apara, sau intram in diverse relatii nepotrivite, la nivel inconstient putem experimenta o frica legata de intimitate, de a nu fi raniti, de a ne lasa iubiti.
Este bine sa ne intrebam ce anume din noi ne impiedica sa obtinem ceea ce dorim. De foarte multe ori, constientizarea acestor frici face depasirea lor mult mai usoara. Esti suficient de bun/a si meriti sa ai relatia pe care ti-o doresti chiar in acest moment. Nu trebuie sa demonstrezi nimic. Devino curios/a in legatura cu convingerile tale, descopera-le, accepta-le si priveste cum acestea dispar.

3. Atentia ta se indreapta spe continut sau spre ambalaj?

Relatiile care se bazeaza pe frica de a nu fi singur, deseori incep cu o puternica atractie fizica. Atunci cand nu acordam importanta si personalitatii, comportamentului, gandirii partenerului riscam sa ne trezim intr-o relatie in care nu avem ce sa ne spunem, in care nu avem nimic in comun cu persoana de langa noi si in care pratic nu ne cunoastem.
Toate relatiile pe care le avem si toate persoanele pe care le cunoastem vin in viata noastra cu un scop, sunt o oglindire a noastra. Experientele prin care trecem pot fi extrem de utile, daca le privim ca oportunitati in care sa ne descoperim si din care sa invatam.

Tu in ce fel de relatie vrei sa intrii ?