Ce este feminitatea?

Ce este feminitatea?

Suntem bombardati zilnic cu imagini ale femeilor, cu stereotipuri ale femeilor de cariera pe de o parte, puternice si independete, si cu femei care se respecta din ce in ce mai putin etalandu-si corpul in ceea ce azi se doreste a fi sexy si feminin. Cand am pierdut feminitatea?

Feminitatea este o stare care vine din interior si se manifesta in exterior. Un corp perfect, o fusta scurta, o pereche de pantofi cu toc si un ruj rosu nu iti acorda feminitate. O femeie poate sa emane caldura, dragoste, gingasie foarte bine atat intr-un taior cat si intr-o rochie lejera si inflorata. Totul depinde de ceea ce simti in interior. Atunci cand te simti feminina acest lucru se vede atat in modul in care iti alegi hainele, cat si in modul in care stai, in care pasesti, in care vorbesti, in gesturile pe care le faci.

Femeile uita sa fie femei…. isi suprima emotiile, sentimentele, emana forta, hotarare si indarjire. Se bazeaza din ce in ce mai putin pe simtire si intuitie. Vulnerabilitatea pe care ne straduim atat de tare sa o ascundem este cea mai mare forta pe care o posedam si care dezarmeaza orice barbat.

O femeie sensibila, care isi imbratiseaza din plin energia feminia si care se lasa condusa de ea este o femeie frumoasa, o femeie admirata, o femeie respectata, o femeie completa, care poate sa realizeze tot ceea ce isi doreste si isi propune.

Ce inseamana feminitate?

Flexibilitate/ fluiditate – Feminitatea inseamna deschidere si a lasa lucrurile sa curga, a oferi si a primi.

Emotii/conectare 
– Femeile au o abilitate naturala de a construi relatii. Ne folosim emotiile pentru a ne conecta cu noi, dar si pentru a ne conecta cu cei din jur si pentru a construi legaturi autentice. Abilitatea de a exprima vulnerabilitatea, compasiunea si bunatatea este cel mai mare atu care ne ajuta sa ne conectam cu cei din jur la nivel emotional.

Magia
– redobandirea magiei copilariei. Inocenta copilariei, starea de a fi jucausa si de a te bucura de tot ceea ce te inconjoara reprezinta o adevarata forta a ta, a femeii.

Ingrijire/iubire materna – Femeile prin definitie au abilitatea da a avea grija de cei din jur. Acest lucru nu presupune a avea neaparat copii, ci de a fi prezenta, a sustine si a darui suportul necesar persoanelor din jur.

Intuitie 
– este un amestec de cunoastere, experienta si prezenta, este o abilitate pe care femeile o poseda in mod natural si care depaseste logica si ratiunea specific masculina.

Dragostea – emotiile au un loc deosebit in structura unei femei, iar dragostea de orice fel ocupa un loc aparte. Femeile pot sa iubeasca neconditionat, sunt capabile de dragoste pura si simpla pentru tot ceea ce le inconjoara.

Energie – Energia confera acea sclipire pe care o avem noi femeile. De acolo vin puterea, pasiunea si forta. O femeie poate sa fie o adevarata forta a naturii. Ea nu cauta puterea, ea nu vrea confirmari din partea barbatiilor pentru ca atunci cand este feminina in adevaratul sens al cuvantului nu are nevoie de ele. Poate sa simte energia feminina in tot corpul ei… si acest lucru il transmite tuturor persoanelor din jurul ei.

Pentru tine ce inseamna feminitatea?