Puterea de a fi recunoscator

De cele mai multe ori, suntem focusati pe lucrurile care ne lipsesc, de care nu suntem satisfacuti sau multumiti si uitam sa privam lucrurile frumoase si pozitive. Mai mult, uitam sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem.

Atunci cand putem sa observam ceea ce avem si suntem recunoscatori pentru toate lucrurile minunate care ne inconjoara devenim mult mai optimisti si fericiti.

4 motive pentru care este bine sa fim recunoscatori cat mai des

1. Atragem ceea ce ne dorim.

Legea universala a atractiei spune ca atragem in viata noastra lucrurile asupra carora ne focusam atentia. Din moment ce acest lucru este verificat, nu ti-ai dori sa petreci mai mult timp fiind recunoscator pentru ceea ce ai ? Atunci cand esti constient de lucrurule frumoase care te inconjoara si esti recunoscator pentru ele atragi ceea ce iti doresti sa primesti in viata.

2. Ne imbunatatim relatiile.

Invatam faptul ca este important sa spui multumesc atunci cand suntem copii. Invatam ca acest lucru face parte din bunele maniere si astfel devine un obicei. Gandeste-te la acele persoane din jurul tau care isi manifesta cel mai des si intr-un mod activ aprecierea fata de tine. Ce simti fata de ei? Aprecierea lor pozitiva ajuta la imbunatatirea relatiei? Fii recunoscator pentru oamenii care te inconjoara, pentru ceea ce fac ei si pentru ceea ce iti ofera si asigura-te ca ei stiu faptul ca ii apreciezi si ca le esti recunoscator.

3. Reduce negativismul.

Este greu sa privesti intr-un mod negativ situatiile cu care te confrunti, atunci cand esti constient de ceea ce te inconjoara si observi toate lucrurile pentru care merita sa te bucuri.

4. Imbunatateste rezolvarea de probleme.

Deseori privim o problema ca pe ceva gresit, ca o bariera care sta in calea atingerii obiectivelor noastre si pe care trebuie sa o inlaturam. Atunci cand ne gandim la lucrurile pentru care suntem recunoscatori, ni se ofera o alta perspectiva. Abordam situatiile problematice cu o mult mai mare deschidere si astfel le putem privi ca pe o provocare.

Cum punem in practica acest lucru?

1. Fa o lista cu minim 5 lucruri pentru care esti recunoscator. Pot sa fie aspecte importante ale vietii tale, precum familia, sau lucrurile marunte care ne fac ziua mai frumoasa precum faptul ca cineva ne-a tinut usa sau ca ne-a zambit frumos.

2. Reflecteaza putin asupra lucrurilor pe care le-ai scris si permite-ti sa te bucuri de ele.

3. Daca exista o persoana careia poti sa ii transmiti aprecierea si recunostiinta ta, fa asta cat mai repede.

Tu pentru ce esti recunoscator?