Ce a insemnat pentru mine dezvoltarea personala?

In ultimul timp, am intalnit tot mai multi oameni care isi indreapta atentia spre ei insisi. Care isi pun intrebari, care cauta raspunsuri, care vor ceva mai mult, mai bun, mai profund, mai autentic.
Am observat ca varsta este un numar nesemnificativ si ca de multe ori intrebarile sunt aceleasi si la 15-16 ani si la 30, 40-50 si chiar 60 de ani. Poate te intrebi de ce sa vii la dezvoltare personala, ce poate sa imi aduca asta, ce pot sa aflu acolo, sa gasesc….bineinteles fiecare descopera altceva, pentru fiecare, experienta este diferita…insa ceea ceea ce descoperi intr-un final este la fel……te descoperi pe TINE, te intorci la TINE….te intorci ACASA.

Te-ai putea intreba ce inseamna asta, ce inseamna sa te descoperi pe tine?

Aici intervine partea cea mai frumoasa….aici fiecare din noi isi alege drumul….in care descopera ce e cu adevarat important, aici te intalnesti cu cele mai profunde emotii ale tale, cu cele mai mari temeri, de care pana acum ai fugit. Cum ar fi viata ta fara ele? Cum ar fi sa inveti sa te imprietenesti cu ele? Cum ar fi sa le transformi?
Descopera adevaratul sens al iubirii, al increderii, al curajului, al dorintei, al intelegerii, al recunostintei, al fericii, al optimismului, al acceptarii si poate cel mai important al iertarii… al iertarii proprii.

Imagineaza-ti pentru cateva minute ca ai capacitatea de a vedea dincolo de suprafata, de a merge in adancime, in profunzime, imagineaza-ti ca stii ceea ce afla dincolo de intelesul evident al cuvintelor pe care le folosim, imagineaza-ti ca stii cum functioneaza mintea umana, ca ai la indemana toate resursele de care ai nevoie pentru a reusi in tot ceea ce iti propui, imagineaza-ti ca o lume noua, mult mai imbogatita ti se deschide in fata ochilor…..intelegi…in sfarsit intelegi tot ceea ce ai nevoie sa intelegi. Vezi in spatele scenei, observi si auzi intregul mecanism care iti ofera imaginea, stii ce se afla in spatele experientelor tale, stii cum sa profiti de ele si cum sa le transformi in ceea ce vrei tu.

Alege intreaga experienta a vietii tale si TRAIESTE-O….traieste-o din plin!!

Poate ca pare coplesitor ceea ce citesti, incredibil chiar, insa ceea ce vei primi, modul in care vei vedea lucrurile, in care vei intelege lumea, in care te vei intelege pe tine insuti, in care ii vei intelege pe cei din jur va merita tot acest periplu in propria ta lume, in propria ta poveste presarata cu provocari si descoperiri. Transforma-te in eroul propriei vieti!
Ceea ce este cu adevarat uimitor este ca o data ce ajungi ACOLO, o data ce simti cum este sa fii cu adevarat TU nu vei dori sa te opresti, vei dori sa mergi mai departe, sa faci mai mult….si in final vei dori sa dai mai departe, sa impartasesti din minunata ta experienta, sa fii calauza celor care isi incep drumul, celor care isi incep calatoria, sa traiesti impreuna cu ei toata aceasta experienta.
Se spune ca oamenii care calatoresc mult, cunosc multe….

Tu cu ce calatorie vrei sa incepi?