Ne-am nascut sa fim AUTENTICI, nu perfecti!

Am intalnit oameni perfecti. Indraznesc sa spun ca toti oamenii sunt perfecti.

Am intalnit oameni perfecti care nu stiu ca sunt perfecti. Oameni care se uita in oglinda si isi vad imperfectiunile, observa doar ceea ce nu e bine, ce se poate imbunatati sau ceea ce poate fi altfel, nu numai la exterior ci si in interior.

Cati dintre noi stam in unele situatii si analizam in cele mai mici detalii ce am fi putut face mai bine? Ce am fi putut spune altfel? Cum am fi putut reactiona diferit?

Atunci cand se intampla asta, atenția noastra este indreptata doar spre partile negative, partile care nu ne plac si pe care vrem sa le schimbam. Gandurile noastre ne spun ca nu suntem suficienti….suficienti de buni, de inteligenti, de frumosi, de pregatiti…Firesc e sa dorim sa evoluam, sa inaintam, sa devenim cea mai buna versiune a noastră. Insa, acest lucru la nivel inconstient, nu se intampla din dorinta, ci din necesitate….acest lucru nu se exprimă prin vreau sau imi doresc sa evoluez….ci prin trebuie sa evoluez, trebuie sa devin cel mai bun….pentru ca doar asa as putea fi multumit de mine…doar asa as putea fi fericit….doar asa as putea fi perfect si as putea sa ma uit in oglindă cu implinire si satisfactie.

Cum ar fi sa ne imaginam pentru o clipa ca suntem perfecti exact asa cum suntem in acest moment? Cu infatisarea pe care o avem, cu lucrurile pe care le facem, cu reactiile pe care le avem, cu deciziile pe care le luam.


Cum ar fi ne imaginam ca suntem buni, frumosi, inteligenti, pregatiti si ca putem sa obtinem absolut tot ceea ce ne dorim.

Atentia noastra s-ar indrepta spre lucrurile pozitive, frumoase din viata noastră….iar astfel, am vedea doar experientele noastre, am vedea ce am facut, cum am reactionat, cum ne-am comportat doar ca o experinta din care putem invata. De fapt, ne-am vedea pe noi….fara sa ne judecam, fara ne blamam si fara sa ne mustram pentru ceea ce suntem….pentru simplul fapt ca suntem autentici.

Bineinteles, poate te intrebi cum am putea sa evoluam atunci, cum am putea sa devenim cea mai buna versiune a noastra, cum am putea fi cat mai aproape de perfectiune?

Raspunsul este simplu….descopera perfectiunea ta, perfectiunea care se manifesta prin tine, prin ceea ce esti tu, prin faptul ca iti permiti sa fi autentic si atunci evolutia vine de la sine….se manifesta natural, fara a fi ingradita de teama, frustrare sau de trebuie.

Priveste-te, deci, in oglindă si admiră-te! Admira fiecare parte a ta…atat din exterior cat si din interior.