Ce este detasarea emotionala?

Detasarea emotionala este o stare caracterizata de calm, este abilitatea de a nu te lasa influentat de starea persoanelor din jurul tau, de evenimente sau chiar de avalansa propriilor ganduri.

Detasarea emotionala te ajuta sa iti pastrezi echilibrul si sa nu iei lucrurile intr-o maniera foarte personala.

Detasarea emotionala nu este acelasi lucru cu indiferenta si nici nu inseamna ca interesul sau emotiile lipsesc cu desavarsire.
Persoanele indiferente, nu prezinta interes fata de nimic si sunt de obicei pasive. Detasarea emotionala autentica este altceva. Este o atitudine care implica bunul simt, deschidere si un comportament adecvat.

Oamenii care se pot detasa emotional accepta cu calm tot ceea ce li se intampla. Acestia accepta atat evenimentele pozitive cat si pe cele negative, deoarece ei se afla intr-o stare de echilibru si pace interioara.

Daca exista anumite aspecte ale vietii lor pe care nu le pot schimba, starea lor nu se va modifica. Avand aceasta atitudine, oamenii se pot bucura de succes si pot invata din esec. Daca acestia au succes este foarte bine, dar daca nu, vor incerca din nou fara sa se descurajeze.

De cate ori te-ai implicat emotional cu toate ca nu ti-ai dorit asta?

De cate ori ai devenit furios, frustrat sau dezamagit din cauza unor lucruri minore?

De cate ori iti schimbi starea de spirit aparent fara motiv?

De cate ori iti spui ca data viitoare intr-o anumita situatie vei reactiona calm, dar atunci cand te reintalnesti cu situatia respectiva ai aceeasi reactie?

In toate aceste situatii o doza de detasare emotionala este utila. Atunci cand ne confruntam cu probleme personale, este mai dificil sa accesezi aceasta detasare emotionala. In situatiile personale devenim implicati, ceea ce este si normal, dar cu toate acestea o doza de detasare emotionala ar fi foarte buna.

Cand apare detasarea emotionala?

1. Atunci cand meditam, apar o serie de ganduri, care aduc cu ele anumite emotii, trairi, sentimnete. Atunci cand lasam gandurile sa curga, fara sa ne agatam de ele, apare detasarea emotionala. Atunci cand nu ne focusam asupra gandurile, emotia nu apare.

2. Cum te simti atunci cand cineva iti spune ceva ce nu iti place? De cele mai multe ori devii suparat, furios, te simti ranit. De ce intampla acest lucru? Pentru ca pui pret parerea celorlalti si este mai important ceea ce cred cei din jur despre tine decat ceea ce crezi tu. Starea ta de bine depinde de actiunile celor din jur. Atunci cand putem sa primim diversele remarci ale celor din jur fara sa ne schimbam starea de spirit, apare detasarea emotionala. Vei ramane calm, vei putea chiar sa iei ceea ce este potrivit pentru tine din ceea ce auzi de la cei din jur si nu vei risipi ore in care sa te gandesti si sa te consumi pentru lucruri fara o importanta foarte mare.

3. Atunci cand te ingrijoreaza si nu esti detasat emotional petreci foarte mult timp gandindu-te la acel lucru. Cand apare detasarea emotionala poti sa vezi situatia mult mai obiectiv si sa te concentrezi asupra gasirii celei mai bune solutii.

Detasarea emotionala este un semn de putere interioara si se manifesta prin abilitatea de a functiona calm in orice circumstanta. Astfel, vei putea sa iti mentii o stare generala de bine, de liniste si de pace.