Ce este dezvoltarea personala?

Dezvoltarea personala reprezinta un proces care dureaza toata viata. Este un proces in urma caruia descoperi si accesezi noi resurse, abilitati de care nu erai constient pana in acel moment. Toate resursele pe care le accesezi te ajuta in stabilirea si indeplinirea unor obiective, in realizarea unor vise, a unor dorinte, viata ta devenind exact asa cum iti doresti.

Bineinteles, dezvoltarea personala vine cu o serie de schimbari.

De ce este greu sa producem schimbari ?

Este greu sa schimbi anumite lucruri, deoarece a actiona diferit inseamna a iesi din zona de confort. Atunci cand iesi din zona de confort incepi sa simti indoiala si poate aparea o stare de stres si anxietate cu privire la schimbarea pe care doresti sa o faci.

Esti constient de faptul ca o schimbare aduce doar modificari pozitive doar ca de multe ori este greu sa iesi din zona de confort, care iti ofera un sentiment de siguranta si sa faci pur si simplu lucrurile diferit.

Fiecare schimbare pe care o doresti implica o schimbare a comportamentului tau. Cel mai simplu mod de a face asta este sa constientizezi gandurile pe care le ai. Atunci cand vei reusi sa faci acest lucru nu te vei mai concentra pe gandurile negative care apar. In acest fel starea ta va fi una pozitiva, iar manifestandu-te astfel lucrurile din jurul tau si aspectele vietii tale se vor imbunatatii.

Poti, deasemenea, sa produci o schimbare, renuntand la un anumit comportament sau modificand comportamnetul nedorit.

Atunci cand producem modificari la nivelul unei actiuni si gandurile noastre se vor schimba.
Este important sa stabilesti niste obiective care pot sa cuprinda orice aspect al vietii, poti sa renunti la fumat, sau sa iti schimbi cariera, sa iti construiesti relatia perfecta si chiar sa iti gasesti un scop al vietii!

Tu cu ce schimbare vrei sa incepi?