Ce invatam din relatiile anterioare?

Ce invatam din relatiile anterioare?
Relatiile pe care le avem reprezinta un fel de oglinzi.

Putem sa vedem pe cine alegem, pe cine lasam sa ne aleaga, cum ne trateaza, cum permitem sa fim tratati, cat timp stam in relatia respectiva, cand alegem sa plecam, cum abordam conflictele si cum traim momentele frumoase. Fiecare relatie pe care o avem spune ceva despre ceea ce suntem si despre ceea ce vrem. De multe ori, relatiile care nu merg sunt definitorii si ofera mult mai multe informatii despre noi insine. Fiecare relatie este diferita, ne duce intr-un loc nou si ne ajuta sa descoperim ceea ce ne place, ceea ce putem accepta, ceea ce nu ne place si acele lucruri peste care nu am putea sa trecem niciodata.

Relatiile pe care le avem dezvaluie patternuri de comportament.

Putem sa alegem parteneri foarte asemanatori noua insine, in incercarea de a ne descoperi pe noi insine. Putem sa alegem parteneri complet diferiti deoarece suntem in cautarea a ceva, sau parteneri suportivi, care sa ne ofere grija si atentie sau din contra parteneri abuzivi, parteneri care se aseamana foarte mult cu unul dintre parinti sau care este exact opusul. Unii prefera parteneri foarte atractivi din punct de vedere fizic, acordand o importanta mai mica celorlalte aspecte sau pentru unii momentul nu este niciodata potrivit. Bineinteles, toate aceste paternuri se manifeste inconstient.

Relatiile nu sunt coincidente.

Fiecare relatie este o oportunitate de a invata mai multe despre noi insine. Daca mai multi parteneri au fost abuzivi, reci sau dependenti de tine si relatie nu este pentru ca intamplator ei te-au gasit pe tine. Este pentru ca tu inconstient i-ai atras. Atunci cand vei constientiza ce din tine atrage un anumit gen de persoane si atunci cand vei invata ceea ce ai nevoie atunci vei inceta sa mai atragi acele persoane.

Afla adevarul examinand cu atentie relatiile anterioare.

Ce s-a intamplat? De ce nu a mers relatia? Clarifica lucrurile inainte de a iesi dintr-o relatie. Observa comportamentele tale si analizeaza-le.Schimba si imbunatateste ceea ce poti. Numai tu poti sa raspunzi la aceste intrebari.

Este posibil sa recreezi un trecut abuziv sau mai putin placut prin relatiile tale. Atunci cand constientizezi acest aspect, lucrurile se vor schimba. Poate cauti ceva in cel de langa tine, iar acel ceva de multe ori trebuie sa il cauti in tine ca sa te poti simti intreg.

Relatiile sunt ca retetele.

Atunci cand o reteta nu merge, trebuie sa faci ceva diferit data viitoare. Schimbi ingredientele, se schimba si rezultatul. Pastreaza ceea ce merge intr-o relatie , dar invata ceea ce este bines a schimbi.

Daca relatia merge, invata sa o lasi in pace.

Nu supra analiza ceea ce se intampla. Creezi probleme acolo unde ele nu exista? Acest lucru spune ceva despre tine. Bucura-te si apreciaza ceea ce ai.

Indiferent care este povestea ta, ia o lupa si observa ceea ce poti sa imbunatatesti in modul in care abordezi relatiile, cum incep ele, cum comunici, ce comunici, ce asteptari ai, ce oferi si ce primesti. Ce gasesti atunci cand constientizezi toate aceste lucruri este tot ceea ce ai nevoie sa stii pe viitor, adica ceea ce trebuie sa faci in continuare, ce ai nevoie sa primesti, cand sa pleci dintr-o relatie, ce persoana vrei langa tine si pana la urma cine vrei tu sa fii.

Tu ce ai invatat din relatiile tale?