Cum facem fata regretului?

Cum facem fata regretului? Multi dintre noi ne confruntam cu dezamagiri, regrete, lucruri pe care ne-am fi dorit sa le facem dar pe care din diverse motive nu le-am dus la indeplinire.
Este important sa realizam ca oricand putem sa facem lucruri noi, lucururi pe care le dorim. Niciodata nu este prea tarziu.

5 pasi pentru a face fata regretului
1. Identifica punctele slabe.

Atunci cand ne recunoastem punctele slabe apare un sentiment de vinovatie, de judecata, referitor la lucrurile pe care le-am facut sau pe care nu le-am facut. Alternativa sanatoasa este de a accepta faptul ca toata lumea face greseli si ca deciziile pe care le luam sunt cele pe care le consideram cele mai bune la momentul oportun. Si in acel moment, cu acele informatii, sunt singurele decizii pe care le-am putea lua.  Este foarte important sa ne concentram asupra aspectelor pe care le putem schimba.

2. Adapteaza-te situatiilor care apar.

Nu poti sa schimbi ceea ce deja ai facut sau ce s-a intamplat, insa poti sa privesti lucrurile dintr-o noua perspectiva. Observa circumstantele in care te afli si provocarile care apar si adopta o noua strategie care sa te ajute sa ajungi acolo unde iti doresti. Atunci cand suntem flexibili, succesul sau starea de bine nu mai depind de conditiile exterioare.

3. Accepta schimbarea.

Schimbarea este singurul lucru constant din viata noastra. Apreciaza tot ceea ce te inconjoara si traieste in prezent. Lucrurile sunt in permanenta schimbare indiferent de actiunile noastre.

4. Accepta atunci cand gresesti.

Multe persoane nu isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce fac. De multe ori este mult usor sa aruncam vina pe cei din jur. Cu toate acestea, nu exista nimic mai eliberator si mai puternic decat sa recunosti ca ai gresit si sa te centrezi pe solutii.

5. Modifica perspectiva din care privesti lucururile.

Succesul reprezinta de multe ori pasul gresit in directia buna. Daca actiunile care nu te multumesc te duc in final in directia buna atunci acesta este singurul lucru spre care merita sa iti concentrezi atentia. De multe ori, greselile reprezinta provocari si drumul spre succes consta in a gasi oportunitati in fiecare provocare pe care o primesti.
Rgeretul pare inevitabil. Este mult mai usor sa traim gandindu-ne cum ar fi fost daca…. Singurul lucru care te mentine blocat asupra trecutului este refuzul de a te concentra asupra prezentului si asupra noilor oportunitati. Intotdeauna va exista o alegere… alegem sa ne focusam asupra trecutului sau alegem sa creem prezentul pe care il dorim?

Tu ce alegi?