Nu mai astepta ca altii sa te faca fericit!

Nu mai astepta ca altii sa te faca fericit! Nimeni nu te va iubi la fel de mult cum te iubesti tu pe tine insuti!

Daca iti doresti sa fi iubit, este important sa intelegi faptul ca nimeni nu va umple golul pe care il simti, mai bine decat tine. Multi dintre noi crestem cu o imagine idilica despre iubire, despre partenerul perfect care va aparea si ne va completa. Insa prea putini din noi am fost invatati sa ne iubim pe noi insine, sa ne acceptam si sa nu mai avem nevoie de cei din jur ca sa ne simtim iubiti, apreciati si completi.
Indrazneste sa alegi iubirea de sine in detrimentul fricii de a fi singur si vei realiza propria putere.

Nu iti sacrifica propriile valori.

Cu totii avem tendinta de a sacrifica o parte din noi insine pentru ceilalti. Aceste sacrificii, compromisuri reprezinta o modalitate prin care demonstram persoanei de langa noi ca ne pasa.
Atunci insa cand aceste compromisuri pe care le facem sunt foarte mari si intra in conflict cu cele mai de pret valori ale noastre relatia in care suntem nu mai este una sanatoasa. Valorile noastre, principile dupa care ne ghidam ne definesc pe noi ca fiinte umane. A le nega este ca si cand ti-ai nega propria valoare.

Tot timpul poti sa gasesti ceva pentru care sa fi recunoscator.

Priveste in jur si observa minunile care te inconjoara. Te poti bucura de tot ceea ce te inconjoara, de soarele de afara, de pasarele care canta, de prietenii, familia care este alaturi de tine.

Petrece timp cu tine insuti.

Atunci cand petreci timp cu tine insuti ai oportunitatea de a te descoperi si de a te cunoaste mult mai bine. Poti sa constientizezi ceea ce iti place, care sunt nevoile tale, sa iti descoperi pasiuni la care nici nu te asteptai si atunci cand nu iti faci griji cu privire la parerile celor din jur poti sa le urmezi din toata inima.

Atunci cand spui nu, te deschizi si altor posibilitati.

Persoanele care cauta sa faca pe plac tuturor si nu refuza nimic din ceea ce li se propune, crezand ca defapt o fac pentru ele cauta aprecierea celor din jur. Este sanatos sa impunem niste limite. Fa-ti timp pentru tine si spune da doar cand iti doresti cu adevarat acest lucru.
Schimba si cresti cate putin in fiecare zi.
Permanent poti sa schimbi ceva si sa te redescoperi. Alege-ti un hobby nou, viziteaza un loc nou, fa in fiecare zi ceva nou. Indiferent cat de mic si cat de nesemnificativ crezi ca este te ajuta sa inveti ceva in fiecare zi. Nu mai astepta ca altii sa te faca fericit!