Tu iti accepti imperfectiunile?

Tu iti accepti imperfectiunile? Sa fii tu insuti pare un lucru destul de simplu, dar atunci cand o persoana cauta intreaga viata aprobarea celorlalti, nu este usor sa fii autentic si congruent cu tine insuti.

Orice actiune pe care o faci are in spate intrebari, griji, frici : Ce vor crede ceilalti despre mine, ma vor judeca, ma vor accepta.

Atunci cand vrei sa multumesti pe toata lumea, sa respecti standardele impuse de cei din jur, sa te integrezi in ceea ce cred restul ca este normal, acceptat iti negi tie insuti si lumii propria valoare, proriile daruri si propria personalitate.
Imperfectiunile noastre sunt cele care ne fac unici si deosebiti.
Oamenii nu se iubesc unii pe altii pentru ca sunt perfecti, ei se iubesc in totalitate.

1.Priveste defectele si imperfectiunile pe care consideri ca le ai dintr-o alta

Nimic nu este bun sau rau in totalitate. Tot ceea ce ne inconjoara este perfect asa cum este, formand un echilibru armonios. Gaseste un beneficiu, un aspect pozitiv al acelui lucru pe care nu il poti accepta si priveste-l dintr-o perspectiva pozitiva.

2.Fii recunoscator in fieacre zi pentru ceea ce iti ofera viata

Cu totii avem multe lucruri pentru care sa fim recunoscatori. Atunci cand apreciezi ceea ce ai, ceea ce esti, ceea ce te inconjoara atitudinea ta este una pozitiva si te ajuta sa te accepti in totalitate.

3.Constientizeaza ca nu esti gandurile tale.

Deseori, ne pierdem in gandurile noastre. Nu crede tot ceea ce gandesti.
Invata sa te detasezi de gandurile tale, punandu-ti urmatoarele intrebari : Ma ajuta in vreun fel acest gand? Serveste acest gand scopului meu sau actiunilor mele?

4. Dezvaluie-te celor din jur.

Cu toate ca de multe ori, ne prefacem ca anumite lucruri sau aspecte din viata noastra nu ne deranjeaza pentru ca nu vrem sa ne aratam vulnerabilitatiile, este benefic sa le impartasim si astfel sa ne descarcam. Si cei din jur trec prin situatii similare si sunt dispusi sa isi ofere suportul si ajutorul in orce fel este potrivit pentru tine.

5. Ai grija de tine.

Ai grija de corpul tau si de mintea ta in egala masura. De multe ori uitam sau subestimam faptul ca mintea si corpul lucreaza impreuna. Atunci cand ai grija de corpul tau, creezi un spatiu sacru in care te poti manifesta asa cum esti tu.

Sa te accepti in totalitate este o munca continua, dar pe masura ce constientizezi cine esti cu adevarat, care sunt valorile si darurile tale unice pe care poti sa le impartasesti vei descoperi o noua lume.