Tu cat de mult te apreciezi?

Tu cat de mult te apreciezi? Sentimentul lipsei de valoare pe care toti il experimentam la un moment dat intr-o masura mai mare sau mai mica poate functiona precum o credinta limitativa care se auto-indeplineste. Aceasta stare sau sentiment isi va pune mereu amprenta asupra comportamentului tau ducand la auto-sabotare. A fi constient de propria valoare este probabil cel mai important ingredient al unei vieti fericite si implinite.

Perceptia lipsei de valoare vine atat din diferenta observata in situatii de comparare pe diverse paliere ale vietii cu alte persoane sau in urma experientelor de respingere si pierdere. Deasemenea, apare frica de a nu te ridica la propriile asteptari, asteptandu-te astfel la un rezultat negativ.

Atunci cand nu te apreciezi, intreaga ta identitate se creeaza in jurul acestui aspect. Astfel, intre situatiile neplacute si propria persoana apare semnul egal, convingerea ca lucrurile vor fi mereu asa si ca pur si simplu nu esti suficient de bun.

Insa, TU esti deja perfect, ramane doar sa descoperi…

Cu totii suntem egali intre noi. Nimeni nu este mai bun, mai puternic, mai inteligent decat altul. Toti aveam aceleasi resurse pe care le activam intr-o masura mai mare sau mai mica. Doar cand realizezi cu adevarat, ca in interiorul tau esti perfect vei putea sa stralucesti. Vei putea sa fii tu. Nu va mai fi necesar sa porti masti sau sa joci roluri. Intelegand ca tu si fiecare fiinta din jurul tau sunteti perfecti vei fi suficient de bun pentru a obtine tot ceea ce iti doresti. Bineinteles, asta nu exclude munca sau imbunatatirea abilitatilor tale, dar nu vei mai fii definit de ele.

Nu te mai compara cu cei din jur si mergi pe calea ta.

In timp ce incerci sa fii ca o persoana anume, sa te integrezi intr-un anumit grup sau sa indeplinesti caracteristicile unui rol anume, pierzi ceea ce ai cel mai important si mai valoros,pe tine insuti.
Sa ai incredere in tine, sa te apreciezi si sa te respecti este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci. Doar asa poti fi cu adevarat descoperit si apreciat. Atunci cand esti in armonie cu tine insuti, lucrurile din jurul tau se vor aseza si ele in mod armonios.

Pur si simplu fii.

Uita intrebarea Sunt suficient de bun/a? Intrebarea aceasta nu are relevanta si tu esti singurul care si-o pune. Atunci cand incetezi sa te mai gandesti la asta, energia ta se va directiona spre ceea ce este acum si aici si in timp vei simti in mod natural acest sentiment de apreciere si valoare, pur si simplu existand si fiind tu insuti.

Invata

Situatiile cu care te confrunti sunt tot timpul neutre. Tu esti cel care le atribui o semnifactie pozitiva sau negativa. Ai tot timpul alegerea de a reinterpreta o situatie. Poate sa fie o lectie sau poate sa fie sfarsitul unui lucru. Intradevar este o provocare. Atunci cand cineva inceara sa te faca sa te simti mai putin valoros sau apreciat arata-i ca tu stii exact care este valoarea ta. Daca exista lucruri pe care nu le stii, le inveti. Daca exista lucruri pe care nu le ai, acelea nu iti diminueaza propria valoare.

Egalitate

A te manifesta dintr-o pozitie de egalitate fata de cei din jurul tau si a te considera egal cu toti oamenii denota o putere si un caracter remarcabile cu care te poti mandri. Exista diferente in exterior, de exemplu atunci cand pierzi un meci de tenis pentru ca oponentul tau a jucat mai bine in acel moment. Desi, el a avut o performanta mai buna asta nu inseamna ca tu ti-ai pierdut din valoare.
Incepe prin a crede in tine si apoi lasa lucrurile sa se intample …